Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kimoraleesimmonss

Kwas SALICYLOWY - czy można zmieszać z alkoholem 40% i olejem rzepakowym??

Polecane posty

Gość kimoraleesimmonss

Zamowilam z mazidel kwas salicylowy, chcialabym zrobic peeling 20%, ale nie mam spirytusu 98% ani oleju rycynowego. Mam tylko olej rzepakowy i alkohol 40%. Wiem ze nie uzyskam kwasu powyzej 5% w alkoholu 40%, moze pomoze dodanie oleju rzepkowego, bo podobno kwas rozpuszcza sie lepiej w olejach?

Gość poiouiou
szczerze to nie wiem czy alkohol ci sie polaczy z olejem :O no i masz swiadomosc ze na spirycie podrazni ci cere? moze kup olej rycynowy kosztuje mniej niz 5 zl w aptece

Gość kimoraleesimmonss
w mojej wiosce nie ma apteki, dopiero we wtorek bede w wiekszym miescie,a nie chce czekac:( wlasnie wiem ze moze sie nie polaczyc, dlatego sie podpytuje:(

Gość kimoraleesimmonss
nikt wiecej sie nie wypowie? takie to teraz popularne w zime:(

Gość poiouiou
ja bym na twoim miejscu spróbowala rozpusic w oleju rzepakowym ja rozpuszczałam w jojoba i działało :P

Gość kimoraleesimmonss
ooo super, napisz mi prosze ile stosowalas, jakie stezenie, ile trzymala, jak zmywalas, czy cos dalo, ogolnie wszytsko:D

Gość poiouiou
działało w sensie ze sie rozpuszczało , chyba :O bo szczypało w twarz:P ja robiłam w proporcji 2:1 2 łyzeczki oleju 1 kwasu ,mieszałam dosyc długo nie wiem jak to sie miało w procentach :P ale ja juz wczesniej kwasiłam twarz migdałowym wiec skóra byla przyzywczajna ty moze zwieksz proporcje do 5:1 ? na poczatku twarz czerwona trzymalam ok 15 minut potem zmywalam i na nastepny dzien skóra była takajakby bardzo naprezona napieta i po kilku dniach schodziła płatkami suchymi skórki przez kilka dni:P

Gość poiouiou
a zmywałam woda z mydłem bo mydlo to zasada więc sie powinno zobojetnic :P

Gość kimoraleesimmonss
wolalabym wiedziec ile procent klade na twarz szczerze mowiac:D ale to sobie policze ile ty robilas, skoro ci schodzila skora to musialo byc na pewno powyzej 20-30, bo migdał z zasady jest słabszy i nie zluszcza i mozan go stosowac z nizszymi filtrami.

Gość kimoraleesimmonss
stosowalas 30% :D ja chce 20, tylko chyba rozpuszczalnosc w jojobie jest wieksza niz w rzepakowym:(