Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ilonkaxyzxyz

Lesbijka z Nowego Tomyśla

Polecane posty

Gość Ilonkaxyzxyz

Pochodzę z Nowego Tomyśla. Jakże ciężko znaleźć tu miłość ludziom takim jak ja. Każdy się boi wyjść poza szereg. Wszyscy są jednakowi. A ja chciałabym normalnie żyć, przestać ukrywać, że wolę kobiety. Chcę dawać swoją miłość, ale też otrzymywać jej w dużych ilościach... Dlaczego ludzie tacy jak ja nie mają prawa do szczęścia? Przynajmniej w takich miastach jak moje...

Gość MSka;)
coming out:D

Gość Ilonkaxyzxyz
Najbliżsi przyjaciele wiedzą, że jestem lesbijką, ale jak mogłabym być w normalnym związku w mieście tak małym? Każdy każdego zna, każdy wszystko o wszystkich wie. Szykanowanie byłoby na każdym kroku

Gość MSka;)
to siie wyprowadź najlepiej za granice:)

Gość wyprowadź się do najbliższego
większego miasta. Masz w pobliżu Poznań, Gorzów, niedaleko do Zielonej Góry - więc masz wybór 🖐️

Gość Ilonkaxyzxyz
Raczej myślałam o Poznaniu czy Warszawie. Tylko dlaczego nie mog być szczęśliwa w mieście, które kocham? Dlaczego ludzie są tacy bezlitośni?

Gość MSka;)
bo nie wszyscy są tak tolerancyjni dla les jak ja,nawet tu na kafe o jak sama widzisz:P tylko ja ci odpowiadam,reszta ma w dupie

Gość Ilonkaxyzxyz
Ja chcę tylko miłości, nic więcej. Społeczeństwo trwale to utrudnia myśleniem stereotypowym

toteż wspomniałem w pierwszej kolejności o Poznaniu :) uczysz się? pracujesz?

Gość Ilonkaxyzxyz
Nietolerancja ma też dużo wspólnego z niewiedzą. Tu jest naprawdę dużo gejów i lesbijek. Boją się tylko. Mam kolegę, który się ujawnił, przez co musiał się wyprowadzić, bo nerwowo nie wyrabiał. Nawet dostawał maile z pogróżkami

Gość Ilonkaxyzxyz
Uczę się, pracuję:) uczę się w Poznaniu, a z pracą ciężko, więc rok czy dwa wolę zostać w tej pracy niż rzucać się na Poznań i szukać ciągle

Gość MSka;)
jeśli cie to pocieszy to jestem bi i tez nie mam łatwego życia bo nie moge sie nikomu nawet zwierzyć z tego,to spadło na mnie nagle jak grom..nie moge sie pozbierac no ale jak to mówią..czas leczy rany,napewno znajdziesz jeszcze swoją milość,a tak apropo jeśli chcesz być na 100% szczęśliwa to wyjedź do holandii tam homosie są na porządku dziennym;)pozdro

Gość Szymuś
Odmieńców jest mało, stąd taki problem.

Gość Ilonkaxyzxyz
Właśnie nie jest mało. Mało osób o tym mówi, ale to nie świadczy o@tym, że nas jest mało. Gejów i lesbijek jest dość sporo. Osób biseksualnych również. Coraz mnie osób deklaruje się, że jest ''czystym'' heteroseksualistą.

Gość MSka;)
osób biseksualnych jest sporo,natomiast najmniej jest osób czysto hetero lub homo,wiekszość jest gdzieś tak po środku lub nie jest pewnych swej orientacji..

Skoro uczysz się w Poznaniu (liceum/technikum, studia?) to raczej powinien być to dobry punkt zaczepienia ku wyprowadzce...A poza tym skoro dużo czasu spędzasz w Poznaniu to możesz tam poszukać przyjaciółki, czyż nie?:)

Gość Ilonkaxyzxyz
Boli sam fakt, że ludzie się tego boją. Albo uważają, że jak homo to się bzyka z każdym i wszędzie, a to tak nie jest, bo my mamy uczucia, jesteśmy ludźmi, a nie zwierzętami

Gość MSka;)
jak bedziesz rozdzielać ludzi na 2 grupy,tzn.,,my,, i ,,wy,, to na pewno nie doczekasz się szacunku od innych osób,najbardziej nie znosze podziału na ludzi lepszych i gorszych

Gość Ilonkaxyzxyz
Wiesz jak mieszkałam w Poznaniu(liceum) to miałam tam dziewczynę. Przed samą maturą się rozstałyśmy. Na studia chciałam iść zaocznie, żeby zdobyć już doświadczenie zawodowe i teraz mieszkam w NT, a do Poznania jeżdzę tylko na weekendy. Nie lubię tego wielkomiejskiego szumu, pośpiechu i chciałabym żyć w NT, ale wiem, że nie ma tu dla mnie akceptacji. Nawet jakbym miała kogoś w Poznaniu to przecież całe życie nie można się ukrywać prawda? A mi o to chodzi, o normalne życie.

Też nie lubię wielkomiejskiego zgiełku, a dodam, że jestem gejem więc chyba nieźle Cię rozumiem :) masz niedaleko jeszcze Gorzów i ZG. Pracujesz teraz?

Gość Ilonkaxyzxyz
Pracuję, pracuję:)

No to (zakładając, że zarabiasz trochę więcej niż najniższa krajowa) możesz wynająć pokój w Poznaniu a dojeżdżać do NT do pracy, to chyba 20-30 minut jazdy pociągiem :) zaczynam wymyślać, pewnie gdybym sam był w takiej sytuacji to miałbym problem, ale patrząc na niektóre sytuacje z boku widać trochę więcej rozwiązań ;)

Gość Ilonkaxyzxyz
To godzina pociągiem niestety:) a teraz jeszcze ucieli kilka pociągów, że czasem czekasz trzy godziny na peronie... A jeszcze dojdzie zima gdzie będą opóźnienia po 2-3h. Tak naprawdę to nie chcicałabym się wyprowadzać, ale to chyba i tak byłoby najlepsze wyjście, żeby mieć prawo do szczęścia

No niestety. W małych miasteczkach tak już jest, że każdy kto nie jest od linijeczki ma przejebane.

Gość Ilonkaxyzxyz
A Ty skąd jesteś?

Bydgoszcz

Gość nie uzywaj zadnych
mieszkam kolo nowego tomysla...oz miasteczko piekne ale w takich malych miasteczkach faktem ejst ze ludzie nie toleruja tego co inne....nie tylko starsi ale tez i mlodziez. wyjedz np, do poznania tam bedzie Ci lepiej jezeli chcesz byc w zwiazku z dziewczyna. Moj kolega - gej wyjechal do poznania i tam jest szczesliwy. Nietstey w moim miesteczku...na W. pewnie wiesz o jakie chodzi...nawet przed rodzina ukrywal fakt ze jest gejem...przykre to.

Gość Ilonkaxyzxyz
To jednak lepiej niż ja:) wiesz ja uwielbiam moje miasto ze względu na tradycję i niesamowity klimat, ale jest coś co kuleje u nowotomyślan- akceptacja

Września?:P

Gość Ilonkaxyzxyz
Domyślam się jak Twój kolega się czuje... Masakra takie podejście ludzi z małych miast