Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podyskutujmy kulturalnieee

DZIECI - sprawa tylko rodzicow, czy dobro całego społeczeństwa.

Polecane posty

Gość podyskutujmy kulturalnieee
no wlasnie zeby tylko z nadmiaru antykoncepcji nie wyniklo to, ze sredni wiek w PL bedzie 60 lat ;-) Zamiast zakazac biedakom rodzic dziecki - nalezy tym dzieciom dac rowny start, rowne szanse - wtedy nie powielą tej biedoty. 18 lat wkladania w to dziecko, a nastepne 50 lat to bedzie zysk

Gość problem w tym, że
tak, równy start. Tylko, że tam "na górze" patrzą tylko na cyferki i jak zrobić dobrze agresywnym posiadaczom majątków dla których jesteśmy tylko tanią siłą roboczą :( Równy start, edukacja dla wszystkich, pomoc socjalna dla potrzebujących - w Polsce między bajki można to włożyć.

Gość pieknie nie ma co..
liczy sie ewentualne mieso armatnie sta "im" jedno czy to biedota czy nie , byle by karabin w rece umiało utrzymać

Gość Killeruś
Autorko w jakiej Ty kurvva utopii żyjesz!!! Gdybyś faktycznie wyszła z biedy to nie pierdoliłabyś takich bajek!!! Otwórz kurwa oczy i przyjrzyj się realiom w naszej kochanej polsce! W ubiegłym roku straciłem pracę jestem inwalidą przez pół roku nie mogłem z tego powodu znaleźć pracy! Przez rodzinę żony zostałem jednogłośnie okrzyknięty skurwysynem nie potrafiącym zapewnić bytu rodzinie co akurat dla mnie jest priorytetem! a sami ani palcem nie kiwneli by coś doradzic choćby w znalezieniu pracy. Po chyba 3miesiącach schowałem pierdolona dumę do kieszeni i poszedłem prosić o pomoc państwo które twoim zdaniem tak pomaga! Na gopsie ruda stara kurwa powiedziała mi jest pan nieporadny życiowo skoro nie potrafi pan utrzymać rodziny!zastanawiam się czy nie zabrać państwu dzieci!(mam dwoje) Jedyna pomoc jaką otrzymałem to 150zł na opał! Równie dobrze mógłbym sobie tym dupe podetrzeć. Więcej wydałem na dojazdy by te pieniądze załatwić! W tej samej gminie w sąsiedniej wsi znam kilka "rodzin" gdzie ta ruda kurwa przyznaje co roku pieniądze na opał lub opał a te rodzinki go sprzedają i przepierdalają pieniądze na jabole i denaturat, jeden skurwiel ma nawet pijacką rentę. I gdzie tu sprawiedliwość w tym jebanym państwie które wspomaga patologie a normalnego obywatela ma w dupie i miesza z błotem gdy spotyka go niepowodzenie!! I Ty mi smiesz pierdolić że mam płodzić dzieci dla państwa które ma mnie w dupie?! Pokurwiło cię totalnie! Dzieci mam tyle na ile czułem że będzie mnie stać i nie dla dobra tego posranego państwa! I popieram rolusie-socjal powinien być upierdolony całkowicie! Skoro nie potrafią pomoc normalnym tylko patologii to niech lepiej tego wcale nie robią! A pieniądze na to przeznaczone niech lepiej przeznaczą na sterylizację takich skurwieli co by dzieci nie płodzili by nie żyły w biedzie i sromocie! Wybacz że poziom mojej wypowiedzi nie osiągał kultury wymaganej w tej dyskusji ale kurwica mnie bierze jak słyszę takie pierdoły!

Gość Killeruś
Tak sie wkurwiłem że aż popuściłem w majtki.

Gość pieknie nie ma co..
jestes nieudacznikiem i to jest fakt ! znam mnustwo inwalidów co nie jecza jak Ty tylko pracują ! jak zapytasz odpowiem w ten sposób mam dwoje dzieci , ale zadne ode mnie nie bierze kieszonkowego , oboje sie uczą , a skad maja pieniadze ? z internetu ! ale siedzą na nim nie tylko dla zabawy ! ale tez by cos zarobic , syn sprowadza czasem coś z sanów , potem to sprzeda , o korepetycjach nie wspominam i innych rzeczach ktore robi by zarobic , ty siedzisz i jeczysz , a ja takich nie lubię ! bo takich znam i moze w twoim przypadku sie i myle , ale nie sadzę ! inwalidztwo to juz normalnosc , prawie co 3 obywatel jest w tym kraju inwalidom , a im wychodzi sie na przeciw ! dzis nie otworzysz lokalu jakiegokolwiek jak go do niepełnosprawnych nie dostosujesz , tyle

Gość Killeruś
Wypierdalaj buraku podszywie jeść kupe starego co ciągnie denaturat wymieszany z kawą zbożową bo na normalne żarcie was nie stać bo stary ma delirium i musi wypić!

Gość taa nooo i aaaa
piękne słowa, szczytne chasła itd itp... przyjście na świat i wychowanie dzieci to należy tylko do rodziców! niech się państwo w to nie miesza! państwo ma nieprzeszkadzać i tworzyć ze wspólnych środków możliwości a nie robić coś za nas. państwo to mamy być my a nie coś co nami kieruje. a biedni? dlaczego odmawiacie im prawa rodzenia dzieci?! przecież przodkowie większości z nas byli od nas biedniejsi. w takim myśleniu to, że jesteśmy wynika z głupoty naszych rodziców, dziadków, pradziadków. przodków. rodzic ma się starać by jego dziecku było w dzieciństwie lepiej niż jemu, a że nie wszystcy tak robią? ich wina. nie każde dziecko ma równy start? życie, nie było, nie ma i nie będzie sprawiedliwości na tym świecie :) trzeba się starać by niebyło jej coraz mniej np tworząc państwa i od nich wymagać bo to i moich dzieci dotyczy. ale ostatnią ostoją i tym kto ma dbać o nie dopuki się nieusamodzielnią a i później je wspierać jestem ja!

Gość dmncdc
nie ! zyjesz w tym społeczenstwie masz łozyc na innych , tyle nie ma odwrotu , a dzieci maja byc wychowywane pzrez panstwo rownierz , a nie tylko pzrez rodziców , rodzic moze byc głupkiem

Gość Killeruś
Moje dzieci mają 2 i 4lata debilu! A poza tym teraz mam pracę i znowu jest to tylko moja zasługa i umiejętności wykształcenia które zdobyłem sam za własne pieniądze od 5klasy podstawówki począwszy! Ani starzy ani jebane państwo nie dołożyło mi do tego złamanego grosza! Więc się dobrze zastanów zanim cokolwiek powiesz i zaczniesz oceniać! I nie życzę Ci byś znalazł się w sytuacji w której byłem i której się nie spodziewałem. To horror za który głównie naszemu państwu mogę podziękować!

Gość dmncdc
a widzisz wiec jednak sie da ! ale nie lepiej oczekiwac od panstwa , bylem w sytuacjach nie raz kryzysowych , stad wiem ,z e to wina tylko i wylacznie moja ! a nie panstwa , zas moja mama mowi , KOZIE POMAGAJA!!

Gość dmncdc
NA PODSTAWEI TWEGO PRZYKŁADU WIDAC WYRAZNIE ZE NIE TRZEBA POMAGAC , BO LUDZIE SAMI SOBIE RADE DAJĄ !

Gość Killeruś
Dmnc coś tam kolejny utopista wierzący w bajki:-D:-D:-D:-D:-D

Gość dmncdc
nie nie wierzacy , ale majacy swiadomosc , ze one istnieją - bajki :)

Gość dmncdc
a to w kwesti , ze ludziom trzeba pomagac - nie tzreba , trzeba dac im kopa to sie wezma za siebie

Gość Killeruś
Dla mnie moja własna rodzina jest moim państwem i zapewnienie jej bytu moim celem jako głowy tego państwa. Resztę naszego państwa i chorej jego polityki mam głęboko owszem i nie zamierzam się dokładać do jego dobra

Gość mxncsmcs
musisz i sie dokładasz ! tyle

Gość Killeruś
Ale rozumiem że również jesteś zdania że i pieprzonej patologii nie powinno się pomagać?

Gość gugugaga
bykowe hehe nie ma sprawy, tylko jeszcze od brzydoty i niepełnosprawności

Gość mxncsmcs
patologie jestesmy zmuszeni tolerowac a wiec i jej pomagac kraje obscienne by nas zakrakały w tej kwesti , to w koncu ludzie , minimum sie im nalezy , choc trudno dawac komis takiemu

Gość mxncsmcs
i od małych cycków i fiutów ponizej sredniej

Gość Killeruś
Mogli by nawet zasrakać! Ludzie czy nie oni są w swojej sytuacji na własne życzenie i powinni zdychać w męczarniach swoich nałogów a jak nie to przymus pracy dla takich gnoi i niech sobie sami zarobią a nie kradną

Gość mxncsmcs
niestety to nie jest takie proste , zyjemy w kraju katolickim i jako takie spoleczenstwo trzeba zadbac w minimum o takich ! psy w schroniskach maja sie jakos to tym bardziej ludzie powinni

Gość mikikun
Miłość mówi: "Poświęcenie siebie dla dobra drugiej osoby." Aborcja mówi: "Poświęcenie drugiej osoby, dla dobra samego siebie."