Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

vinka25l

od 1stycznia dieta 1000kcl kto ze mną :)

Polecane posty

na takiej diecie dorobisz się bulimii, anoreksji albo kompulsywnego obiadania się. Do wyboru do koloru. Chcesz schudnąć to zastosuj MŻ i WR - mniej żarcia i więcej ruchu. Mówi ci to z doświadczenia - nie rób tego co ja albo poczytaj sobie na forach o tych chorobach to zrozumiesz przez jakie piuekło takie osoby przechodzą --- a wszystko zaczyna się od złego odchudzania się. A w ogóle ile kilo chcesz stracić?

anoreksje mam za sobą a wtedy napewno 1000kcl nie jadłam tylko z 50 max teraz troche przytyłam i chce schudnąć a ruch też będzie

Gość jhfs
co za bzdury piszesz , 1000 kalori jest w sam raz , ja jak mam powyzej 1200 to tyje , wiec gdzie tu anoreksja

Gość jhfs
mnie dietetyk taka przepisal a mialam do schudniecia tylko 6 kg

u mnie sami prywatni dietetycy no ale spróbuje sama jakoś poukładać, mam troche tych przepisów

Gość jhfs
sa fajne stronki i jest tam jadlspis na 1000 kalori na kilkanascie dni

nie powinno się jeść 1000kcal, tylko odjąć 1000kcal od dziennej racji energetycznej i jeść tyle ile wyjdzie różnicy. Dla niektórych 1000 to za dużo i nie będzie to efektywne. Ile ważysz i ile chcesz schudnąć?

Ja bardzo chętnie ,ale od 2 stycznia,pliss!! 1 to po sylwestrze za bardzo by mi sie chcialo słodkiego:( A poniewaz w lutym ide na wesele pasuje mi zlecieć4-5 kg:) Ja się pisze i będę tu wchodzić ,a teraz zmykam bo wychodzę znowu na żarcie świąteczne:)

Gość jhfs
ja waze 65 a chce 60

przy zrzucaniu 5 kg nie trzeba tak rygorystycznie ograniczać energii. Można -500kcal dziennie i po 2 miesiącach będzie świetny efekt, bez obwisłej skóry, z dobrym samopoczuciem i ustabilizowanym metabolizmem.

hehe może być od drugiego ;) to żadna różnica:) jak dla mnie a 1000 kcl przy moim żarciu to jest nic więc waga zleci

Gość jhfs
500 kalori to raczej rygorystycznie

minus 500kacal. Takie gotowe diety 1000, 500 są pomyłką, bo każdy ma inne CPM. Dlatego w dietetyce kcal się odejmuje od CPM, a nie mówi się komuś: jedz 1000 i będzie super:]

Gość jhfs
a jak sie to oblicza?

Gość jhfs
teraz musze konczyc , bede jutro do poludnia , jak mozesz to napisz co to jest - wzrost mam 1.70 waga 65 a cel 60

1500kcal dziennie, ograniczasz głównie tłuszcze do 40g na dobę (z czego przynajmniej połowa będzie niewidoczna - np. w mięsie), całkiem cukry proste, energie z tłuszczów będą przejmować węglowodany złożone (pełnoziarniste pieczywo, warzywa itd). W 2 miesiące zrzucisz 8kg, oczywiście przy 5 możesz się zatrzymać i stopniowo dodawać co dwa dni 100 kcal aż dojdziesz do normalnego CPM, czyli 2016 kcal. Jeśli przy tym ćwiczysz, to sprawdź sobie ile dane ćwiczenie zabiera kalorii i dodaj do dziennej racji pokarmowej. Dużo błonnika i WODY. Białko w normie fizjologicznej czyli 1g/kg należnej masy ciała. Czerwone mięso nie częściej niż raz w tygodniu.

Gość jhfs
teraz nie moge cwiczyc , chodze jedynie na spacery czasem jest to 4 h=godziny ( z psem troche biegam a reszta to spacery ) czyli mam jesc do 1500 kalori i schudne? bardzo dziękuje - sprobuje na pewno i to od dzis ;) zabieram sie do planowania menu na dzis a wieczorkiem zrobie plan na jutro

tak, pół kilograma na tydzień. I pamiętaj o tym tłuszczu (te 40g musi być, ale nie więcej bo Twój organizm ma sobie go brać z tkanki tłuszczowej). Trochę oliwy z oliwek do sałatki, mleka, jakaś rybka:) no i zero cukrów prostych, bo pójdą znowu w tk tł, a tego nie chcesz.

weszlam na ten topik przypadkiem ( jestem na 1000 kcal) i pomyliam topik, ja jestem na 1000 a moje cpm wynosi 1914 czyli jak dobrze rozumiem minus te 500 zostaje mi 1400 kalori dziennie mniej wiecej, a ja jem nieraz tylko 6oo czasem 1000 więc myslicie ze jak bede jesc 144 kcal to tez schudne?

Gość jhfs
a moge rybe dzis zjesc w panierce czy to odpada , albo kawalek switeczne=go ciasta / czy maja to byc tylko i wyłacznie produkty zdrowe ?

sama sobie odpowiedz na to pytanie;) każdy produkt o wysokim IG jest zamieniany w tkankę tłuszczową. Rybę możesz zjeść bez panierki, odrobinę ciasta, no możesz, zrób potem 50 brzuszków:D

Gość jhfs
rozumiem , bardzo dziękuje

Gość jhfs
i powinno byc rozlozone? tzn 3 posilki glowne + 2 pzrekaski i to wszystko o stalych porach dnia? i