vinka25l 0 Napisano Grudzień 25, 2011 jak wyżej :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alexxxjia 0 Napisano Grudzień 25, 2011 na takiej diecie dorobisz się bulimii, anoreksji albo kompulsywnego obiadania się. Do wyboru do koloru. Chcesz schudnąć to zastosuj MŻ i WR - mniej żarcia i więcej ruchu. Mówi ci to z doświadczenia - nie rób tego co ja albo poczytaj sobie na forach o tych chorobach to zrozumiesz przez jakie piuekło takie osoby przechodzą --- a wszystko zaczyna się od złego odchudzania się. A w ogóle ile kilo chcesz stracić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vinka25l 0 Napisano Grudzień 25, 2011 nie obchodzi mnie to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vinka25l 0 Napisano Grudzień 25, 2011 anoreksje mam za sobą a wtedy napewno 1000kcl nie jadłam tylko z 50 max teraz troche przytyłam i chce schudnąć a ruch też będzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jhfs Napisano Grudzień 25, 2011 co za bzdury piszesz , 1000 kalori jest w sam raz , ja jak mam powyzej 1200 to tyje , wiec gdzie tu anoreksja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vinka25l 0 Napisano Grudzień 25, 2011 nie wiem :P mi też się wydaje że to ok jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jhfs Napisano Grudzień 25, 2011 mnie dietetyk taka przepisal a mialam do schudniecia tylko 6 kg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vinka25l 0 Napisano Grudzień 25, 2011 u mnie sami prywatni dietetycy no ale spróbuje sama jakoś poukładać, mam troche tych przepisów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jhfs Napisano Grudzień 25, 2011 sa fajne stronki i jest tam jadlspis na 1000 kalori na kilkanascie dni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SleepingSun 0 Napisano Grudzień 25, 2011 nie powinno się jeść 1000kcal, tylko odjąć 1000kcal od dziennej racji energetycznej i jeść tyle ile wyjdzie różnicy. Dla niektórych 1000 to za dużo i nie będzie to efektywne. Ile ważysz i ile chcesz schudnąć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cyganka. 0 Napisano Grudzień 25, 2011 Ja bardzo chętnie ,ale od 2 stycznia,pliss!! 1 to po sylwestrze za bardzo by mi sie chcialo słodkiego:( A poniewaz w lutym ide na wesele pasuje mi zlecieć4-5 kg:) Ja się pisze i będę tu wchodzić ,a teraz zmykam bo wychodzę znowu na żarcie świąteczne:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jhfs Napisano Grudzień 25, 2011 ja waze 65 a chce 60 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SleepingSun 0 Napisano Grudzień 25, 2011 przy zrzucaniu 5 kg nie trzeba tak rygorystycznie ograniczać energii. Można -500kcal dziennie i po 2 miesiącach będzie świetny efekt, bez obwisłej skóry, z dobrym samopoczuciem i ustabilizowanym metabolizmem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vinka25l 0 Napisano Grudzień 25, 2011 hehe może być od drugiego ;) to żadna różnica:) jak dla mnie a 1000 kcl przy moim żarciu to jest nic więc waga zleci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jhfs Napisano Grudzień 25, 2011 500 kalori to raczej rygorystycznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SleepingSun 0 Napisano Grudzień 25, 2011 minus 500kacal. Takie gotowe diety 1000, 500 są pomyłką, bo każdy ma inne CPM. Dlatego w dietetyce kcal się odejmuje od CPM, a nie mówi się komuś: jedz 1000 i będzie super:] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jhfs Napisano Grudzień 25, 2011 a jak sie to oblicza? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jhfs Napisano Grudzień 25, 2011 teraz musze konczyc , bede jutro do poludnia , jak mozesz to napisz co to jest - wzrost mam 1.70 waga 65 a cel 60 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SleepingSun 0 Napisano Grudzień 25, 2011 1500kcal dziennie, ograniczasz głównie tłuszcze do 40g na dobę (z czego przynajmniej połowa będzie niewidoczna - np. w mięsie), całkiem cukry proste, energie z tłuszczów będą przejmować węglowodany złożone (pełnoziarniste pieczywo, warzywa itd). W 2 miesiące zrzucisz 8kg, oczywiście przy 5 możesz się zatrzymać i stopniowo dodawać co dwa dni 100 kcal aż dojdziesz do normalnego CPM, czyli 2016 kcal. Jeśli przy tym ćwiczysz, to sprawdź sobie ile dane ćwiczenie zabiera kalorii i dodaj do dziennej racji pokarmowej. Dużo błonnika i WODY. Białko w normie fizjologicznej czyli 1g/kg należnej masy ciała. Czerwone mięso nie częściej niż raz w tygodniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jhfs Napisano Grudzień 26, 2011 teraz nie moge cwiczyc , chodze jedynie na spacery czasem jest to 4 h=godziny ( z psem troche biegam a reszta to spacery ) czyli mam jesc do 1500 kalori i schudne? bardzo dziękuje - sprobuje na pewno i to od dzis ;) zabieram sie do planowania menu na dzis a wieczorkiem zrobie plan na jutro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SleepingSun 0 Napisano Grudzień 26, 2011 tak, pół kilograma na tydzień. I pamiętaj o tym tłuszczu (te 40g musi być, ale nie więcej bo Twój organizm ma sobie go brać z tkanki tłuszczowej). Trochę oliwy z oliwek do sałatki, mleka, jakaś rybka:) no i zero cukrów prostych, bo pójdą znowu w tk tł, a tego nie chcesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Grudzień 26, 2011 weszlam na ten topik przypadkiem ( jestem na 1000 kcal) i pomyliam topik, ja jestem na 1000 a moje cpm wynosi 1914 czyli jak dobrze rozumiem minus te 500 zostaje mi 1400 kalori dziennie mniej wiecej, a ja jem nieraz tylko 6oo czasem 1000 więc myslicie ze jak bede jesc 144 kcal to tez schudne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Grudzień 26, 2011 1400 kaloeri ) przepraszam za zły wpis) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jhfs Napisano Grudzień 26, 2011 a moge rybe dzis zjesc w panierce czy to odpada , albo kawalek switeczne=go ciasta / czy maja to byc tylko i wyłacznie produkty zdrowe ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SleepingSun 0 Napisano Grudzień 26, 2011 sama sobie odpowiedz na to pytanie;) każdy produkt o wysokim IG jest zamieniany w tkankę tłuszczową. Rybę możesz zjeść bez panierki, odrobinę ciasta, no możesz, zrób potem 50 brzuszków:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jhfs Napisano Grudzień 26, 2011 rozumiem , bardzo dziękuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jhfs Napisano Grudzień 26, 2011 i powinno byc rozlozone? tzn 3 posilki glowne + 2 pzrekaski i to wszystko o stalych porach dnia? i Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SleepingSun 0 Napisano Grudzień 26, 2011 tak, tak powinno być Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SleepingSun 0 Napisano Grudzień 26, 2011 tak, tak powinno być Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jhfs Napisano Grudzień 26, 2011 DZięki:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach