Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chce spać

nie chce spac (roczniak)

Polecane posty

Gość nie chce spać

koniec swiata oszaleje z moim dzieciakiem zawsze kąpalismy go o 19, kolacja o stałej porze, rytuały ble ble ble przestrzegalismy zawsze a on? chodzi spac o 23!!!! to jest chore widzę ze ledwo na oczy widzi, próbuję go uspic, on wyje, szarpie się i tak kilka gofdzin nasze wieczory to jakis horror spal dwa razy w ciagu dnia walczylismy spi tylko raz ale to nic nie dalo nic kompletnie bo i tak się wydziera wieczorem albo potrafi wstac po godzinie jak się polozy o 8 ja juz nie wiem co mam robic powoli tracę siły dla niego nie ma roznicy czy spi w dzien raz czy dwa razy i tak szaleje wieczorem ograniczamy mu zabawy tak na spokojnie tylko ksiazeczki itp brak mi juz sił tata teraz z wielkim trudem "wybujał" go na rekach i usypia błagam pomózcie bo przez to w dzien jest marudny płacze bo jest niewyspany a po kapieli dostaje szalu

Gość nie chce spać
pisałam raz dziennie kiedys dwa dla niego nie ma roznicy czy jest to godzina w ciagu dnia czy 15 min

Gość mój 10- miesięczniak
od paru tygidni po zaśnięciu ok 20 budiz się po 23 i "baluje" do 1-szej. niezależnie od tego ile spał w dzień. koleżanka mnie pocieszała, że tez tak miała i minęło po akiś czasie. czekam na to jak na zbawienie :)

Gość nie chce spać
ja tez czekam na zbawienie, bo juz nie daję rady :((( w dzień jest przez to okropny nic nie chce widac zmeczony ale nie pojdzie spac

Gość atalalala
moja ma rok i czasem jej się tak zdarza, że właśnie nie chce spac wieczorem mimo, że zawsze kładłam o stałej porze. Ja staram się żeby ostatnia drzemka w ciagu dnia była ok. południa, nie później. Jak nie chce spać to się z nią bawimy, gonimy i ogólnie ja męczymy, potem kładę się z nią i ona zasypia. Zachowuj spokój, nie denerwuj się i nie krzycz - to rozbudza. Dobrze wietrz sypialnię - możesz na wieczór podać herbatkę z meliski (uspokaja) albo jakiś aromat do pokoju... Może spróbuj w ogóle nie kłaść w ciągu dnia - niektóre dzieci tego nie potrzeują po prostu.

Gość sdfghjkl
nie kap dziecka przed zasnieciem tylko troche wczesniej kapiel pobudza

Gość atalalala
dokładnie kąpiel pobudza. Ty, Beatka, jak masz głupio pisac to się zamknij lepiej. Rodzice tez potrzeują chwili wytchnienia I CZASU DLA SIEBIE ALBO CHOCIAŻ NA TO, BY OGARNĄĆ DOM I PRZYGOTOWAĆ JEDZENIE NA NASTĘPNY DZIEŃ.

Gość nie chce spać
mimo ze poszedl spac wczoraj po 23 dzis wstał 0 8 wyje jest jeczący oszaleję...

Gość gość
Moze ida mu zabki I ten rozdrazniajacy bol dziaselek nie daje mu zasnac, albo to kolejne fazy rozwojowe tak go pobudzaja I daja nowej, wiekszej energii do brykania I szalenia za dnia.. Z pewnoscia cos sie zmienia okolo 12 miesiecznych urodzinek naszych szkrabow, ale to jak to z dzieciaczkami - wszystko jest przejsciowe I chwilowe. takze glowa do gory, tez tak mam z moim roczniakiem I tez mam ochote sie pochlastac, jestem padnieta, bo "uspienie go" to niezle wyzwanie, po ktorym juz jestem wykonczona doszczetnie a tu jeszcze posprzatac I ugotowac I cos miec jeszcze z zycia dla siebie by sie przydalo miec a tu dupa...ALe pocieszam sie wlasnie mysla, ze to wszystko tymczasowe, I ze zaraz za tydzien, dwa, cos sie zmieni I bedzie inaczej..