Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestemzmiasta

pomysł na biznes z małą kasą

Polecane posty

Gość jestemzmiasta
natasza-nadia kobieto czy ty wogole mnie przeczytalas? po1 nie mam parcia na kase jejku jak to ludzie lubia przekrecac,chce bezpieczenstwa,nie wielkiej kasy,pisałam juz to innej osobie ktora tez ma problemy ze zrozumieniem ale widze ze mozna tak pisac a niektorzy i tak swoje. olać. i znowu "a najlepiej zimij sie wychowywaniem dziecka " to czym się bede zajmowac to pozwol ze ja o tym zadecyduję.wychowuje dziecko teraz a jakbys nie doczytałą to moge powtorzyc-od wrzesnia chce poslac dziecko do przedszkola i szukam pomysłow dla siebie,biore pod uwage drobny handel,lub prace na etacie. prosze o pomysły. na allegro sprzedaja no niewiem,nie mam doswiadczenia profesjonalnej sprzedazy na allegro,tyko amatorko ale dziekuje za opinię pewnie w czesci masz racje.

Gość jestemzmiasta
Szukam piosenki....... :) prowadzenie portali? napisz cos więcej

Gość Szukam piosenki....... :)
No na razie mam jeden portal. Pierwsze zlecenia to mam na pisanie tekstów pozycjonujących i artykuły do portali. Niedługo podpiszę umowę na sprzedaż powierzchni reklamowej w swoim portalu. A potem jeszcze będę pisała teksty piosenek. :)

Gość jestemzmiasta
tyko amatorko poprawka tylko amatorsko

Gość jestemzmiasta
o kurcze no to swietnie:) ale widzisz ty pewnie znasz się na tych trudniejszych programach exel itd... a ja nie mam o tym pojecia no i nie wiedzialabym jak zalozyc/prowadzic stronę www. ale wiem,ze to sprawa przyszłosciowa.moze i wybiore się na kurs?

Gość POMYŚL O
pomyśl o dropshipingu i sprzedaży w necie na początek zanim w coś się utopisz, jest wiele hurtowni z różnych branży które oferują dropa,

Ja jak zakłądałam stronę to się nie znałam, teraz też właściwie. Na joomla założyłam sobie. :)

To właściwie 0 zł kosztuje. A pozycjonowanie to sobie tak wykombinowałam - taki koleś mi pozycjonuje w zamian potem na miejsce reklamowe na mojej stronie gratis :)

Gość No to może ja napiszę
Dropshipping się nie sprawdzi na allegro. Tu Ty, jako sprzedawca ponosisz odpowiedzialność za czas wysyłki, jej koszt, sposób zapakowania itp. i niestety Kupujący punktują to przesadnie. Od kiedy wprowadzono system oceny gwiazdkowej jest koszmarnie. Autorko wątku, pisząc byś nie konkurowała ceną, proponuję po prostu konkurowaniem jakością obsługi Klienta. To wartość bezcenna:) Wydajesz się być ciepłą, rozsądną kobietą, więc myślę, że z tym problemu byś nie miała. Naprawdę życzę Ci powodzenia!

Gość jestemzmiasta
POMYŚL O a co to jest droomp? nic nigdy nie słyszalam na ten temat. bardzo prosze o odpowiedz.

Gość jestemzmiasta
Szukam piosenki....... :) wiesz co nieco znam się na roznych przerobkach tekstów,zdjec no ale cos blizej, co to za portale miałyby byc i jak bym miala w ten sposób zarabiac? noe niestety neiwiem co to pozycjonowanie,jestem bardzo do tyłu w porownaniu z tobą. No to może ja napiszę dziekuję :)

Gość POMYŚL O
dlaczego się nie sprawdzi? hurtownia wysyła bezpośrednio do klienta, czasem i nawet przed wplata, na limit kredytowy u nich , wiele osób tak robi na alegro też, widzę po towarze i funkcjonują

Gość POMYŚL O
Dropshipping model logistyczny sprzedaży przez internet polegający na przeniesieniu procesu wysyłki towaru na dostawcę. Rola sklepu internetowego w tym modelu logistycznym sprowadza się do zbierania zamówień i przesyłanie ich do dostawcy, który realizuje wysyłkę towaru do klienta. Podobnie jak w przypadku całego handlu detalicznego, sprzedawca osiąga zysk z różnicy pomiędzy ceną hurtową a detaliczną. Dropshipping jest dobrym rozwiązaniem dla mniejszych sklepów, które zwykle sprzedają swój towar w mniejszych ilościach i nie chcą zamrażać środków na masowe zamówienia zapasów od dostawców lub wydłużać czasu realizacji zamówień poprzez ich komasowanie. Zamiast dużej przesyłki do sklepu, dostawca sam dokonuje wysyłki towaru bezpośrednio do klienta. Dropshipping jest również bardzo często praktykowany w przypadku towarów o dużych rozmiarach - jak budynki ze stali, gdzie sprzedawca pobiera depozyt i budynek jest dostarczany bezpośrednio na plac budowy nabywcy. Dwie główne korzyści z dropshipping-u to - brak odgórnej potrzeby alokacji pieniądza w towarze i regularny przepływ środków pieniężnych. Inne korzyści obejmują: pozbycie się problemów magazynowych, ograniczenie kosztów ochrony mienia i dźwigania szybkość dostawy możliwość skupienia się na innych aspektach biznesu.

Gość Szukam piosenki.......
jestemzmiasta Portal może być np. o czekoladzie. PIszesz artykuły o czekoladzie, potem promujesz w google - pozycjonujesz. No a jak masz już użytkowników proponujesz miejsce reklamowe na swojej stronie albo instalujesz banery do programów partnerskich - reklamujesz produkty - w tym wypadku czekoladę :) i masz prowizję ze sprzedazy czekolady :)

Gość aaaaaaggger
akurat system gwiazdkowej oceny na allegro to krok w dobrym kierunku. W kierunku eliminowania cwaniaczków zarabiających na zawyżonych kosztach wysyłki. Następnym winno być obciążanie sprzedającego różnicą w rzeczywistym i pobranym koszcie przesyłki. Zawyżanie jest plagą allegro

Gość jestemzmiasta
dziekuje za wpis.szczerze mowiac nigdy nie słyszalam wczesniej o takiej formie.dobrze ze załozyłam ten temat:)

Gość sylvina28
Otworzyłabym mały sklep z biżuterią, paskami, można dodać lakiery do paznokci, dałabym jakieś promocje, i oczywiście równocześnie internet.

Gość jestemzmiasta
Szukam piosenki...... to jest dobre!! jak by co to moj mail fuksja45@wp.pl a od czego zacząć? aaaaaaggger wlasnie!! racja!! osttanio kupiłam przez allegro kapcie dla małej, sprzedająca uzyskala małą cenę ( 5 zł -uzywane ale słodkie;) ) no i zaplaciłam jak kazała 9, 50 za paczkę,po czym dostałam w ZWYKŁYM LISCIE!! nawet nie polecony tylko zwykły. myslalam,ze mnie rozniesie,chcialam juz nawet interweniowac ale potem emocje opadły i dałam se spokoj.jednak dla mnie to jawne oszustwo. a moze moge cos zrobic oczywiscie po sądach nie bede za pare złotych się włóczyc no ale jednak jest to oszustwo.

Gość jestemzmiasta
sylvina28 wlasnie i to jest to! przynajmniej jakas madra wypowiedz a nie typu najlepiej zimij sie wychowywaniem dziecka a stry niech mysli o kasie, itepe... a sprzedaz w necie to masz na mysli allegro?

Gość Szukam piosenki..... :)
Jestem z miasta - właśnie napisałam ci meila, ale nie mogłam wysłać. --- konto jest zablokowane administracyjnie :(

Gość jestemzmiasta
Szukam piosenki..... :) o kurczę to moje takie zapasowe konto i nawet nie wiedzialam ze tak długo na niego nie wchodzilam. bo wtedy usuwają jak się długo nie wchodzi ale tak ze 3 lata. zaraz sprawdzę.

Gość jestemzmiasta
teraz powinno byc dobrze.

Gość aplseo
Zacznij od bloga , strony internetowej - mozna nawet bez jakiegokolwiek kapitału, zanim zdecydujesz sie na sklep. Przekonasz sie czy potrafisz radzić sobie w sieciowym "interesie". Napisz na aplseo@yahoo.com mogę coś doradzić.

Gość mówiłeś mi skarb
pomyśl nad sklepikiem szkolnym , co prawda szkoły poobstawiane ,ale musisz chodzić i szukać ,moze uczelnie ? moze przychodnie zdrowia ,szpitale ,tam gdzie jest przepływ ludzi.

Gość gość
moze piekarnia? w sumie jak masz troche kasy, to na maszyny mozesz wziac dotacje :) i kupic je np stad www.guztech.com.pl

Gość gość
może spróbuj założyć myjnię samochodową. potrzebujesz tylko wyposażenia, które znajdziesz tutaj: www.petronova.pl/ a początkowo możesz pracować samodzielnie i to będzie opłacalne;)

Gość gość
ściagnij kilku dobrych dentystów i ząłóż gabinet. Jeśli będzie miał im kto poprowadzić dobry marketing, a wyposażenie będzie z najwyższej półki: www.holdental.pl/ - będziecie bezkonkurencyjni.

Gość gość
Ze względu na to, że mój mąż jest okulistą zastanawiamy się nad otworzeniem prywatnego gabinetu. Lokal mamy, specjalistyczny sprzęt upatrzyliśmy u polandoptical.pl bo mają artykuły od najbardziej cenionych producentów. Ale wiem, że nie jest to pomysł za małą kasę i trzeba mieć odpowiednie wykształcenie

Gość gość
Ten pomysł z gabinetem dentydstycznym to dobra opcja. Zamawiasz urządzenia, materiały np. od firmy http://www.donau.com.pl/ i nie musisz się nawet na tym znać, bo jesteś prezesem ;)