Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość posek

Zapalenie jamy ustnej

Polecane posty

Gość posek

Witam Państwa, jestem Dawid mam 27 lat od 6 lat choruję przeważnie w okresie zimowym na wirusowe zapalenie jamy ustnej , na początku zaczyna się od zwykłej opryszczki na ustach, potem przedostaje się na oczy , wówczas mam zapalenie spojówek ale stosuj przepisany przez lekarza Betadrin i Floxal po tygodniu mam spokój , najgorsze jest to że całość dostaje się do jamy ustnej, robią sie tam bolesne białe owrzodzenia, niestety nie mam apetytu nie umiem jeść , ale mimo wszystko próbuje i jem miękkie pokarmy, aktualnie choruje na te wirusowe zapalenie jamy ustnej i mam gorączkę wieczorami 37.2 i opuchnięte węzły chłonne pod gardłem, pani doktor przepisała mi HEVIRAN i Dentosept A , dodatkowo wyczytałem w internecie aby kupić sobie witaminy c i b które również zażywam, mimo bólu myją delikatnie zeby 2x dziennie. Niestety ciężko jest wyleczyć tą chorobe trwa to czasami miesiąc a najwięcej stracilem 15kg wagi. Wobec mojego opisu choroby jaki według was jest najlepszy lek na to "cholerstwo" czy w przyszłości jest jakiś środek zapobiegawczy , niestety mam to co rok , pieniądze nie grają roli bo wiadomo że zdrowie najważniejsze . Z góry dziękuje za odpowiedzi Pozdrwiam wiecznie chory Dawid

Pańska jama ustna zakażona jest infekcją bakteryjną, nie wirusową jak sądzi lekarz. Podawanie leku przeciwwirusowego w tym wypadku nie pomaga, lecz bardzo szkodzi. Z tego co Pan pisze, lekarz okulista "trafił" w infekcję podając FLOXAL - lek przeciwbakteryjny. Oflaxinium - obecny we FLOXALu - to antybiotyk, który mam nadzieję wyleczy Pana z tego choróbska. Lek TARIVID 200 (zawierający ten antybiotyk), łykany co 12 godzin jest wg mnie tym lekiem, który przyniesie ulgę Pańskim cierpieniom. Nie muszę chyba przypominać, że gdy stan poprawi się po kilku łykniętych tabletkach nie można przerwać kuracji, bo infekcja będzie wracać.