Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość egege

Czy była któraś z was u kosmetyczki bo mam pytanie ...

Polecane posty

Gość egege

czy kosmetyczka zakłada klientce coś w rodzaju karty zdrowia ? Tak jak u lekarza i czy trzeba podawać datę urodzenia ?

Gość skaży szto
ja byłam parę razy i nic takiego nie ma a co jestes nieletnia ? to idz z mama

Gość dsdsjd
wszytko zależy od gabinetu i na jaki zabieg idziesz.

Gość egege
a mam jeszcze pytanie, czy trzeba tam iśc bez makijażu ? Ponieważ chciałabym się tam wybrać po pracy i nawet nei będę miała kiedy zmyć makijażu :o

Gość egege
a zabieg to mikrodermabrazja ...

Gość polka w uk piekna blondyna
tak, nie zapomnij o karcie niekaralnosci

jestem kosmetologiem:P to to samo co kosmetyczka w sumie. Możesz iść w makijazu. Przecież przed mikrodermabrazją musi Ci dokładnie oczyścić bużke z make upu profesjonalnymi kosmetykami. Ja wole kwasy od mikrodermabrazji sa moim zdaniem skuteczniejsze tzn na mnie lepiej działają np kwas migdałowy

Gość dsdsjd
alexis- kiepski z ciebie kosmetolog skoro nie widzisz różnicy w zawodzie kosmetyczki i kosmetologa :/ ja też jestem kosmetologiem

Gość egege
ja mam mase zaskórników, myślałam też o kwasach ale wydawało mi się że na początek mikrodermabrazję bęzie ok może potem połączę to z kwasami. A ile trwa zabieg mikrodermabrazji ? I co ile powinno się go powtarzać ?

Gość vska9843
ja też miałam zaskórniaki ale sama sobie robiłam mikrodermabarzje i mam ich jeszcze więcej szkoda kasy nie idz

widze różnice i nie chcialam nikogo urazić. Ja też jestem kosmetologiem i JA i TY wiemy, ze mamy wiekszą wiedze, ale spojz prawdzie w oczy, ze zabiegi zazwyczaj robimy te same co kosmetyczka,.. nawet jak szukasz pracy to szukaja albo kosmetyczki lub kosmetologa i dla nich to nie ma róznicy

Długość zabiegi zależy od kilku czynników, np. czy będziesz miała zastosowaną dodatkową pielęgnację. Częstotliwość zabiegów ustala się indywidualnie.

Gość rozalinka,.,.,.
kosmetolog to lekarz a kosmetyczką może być każda po kursie kosmetycznym

To normalne, że po mikrodermabrazji stan skóry może sie pogorszyć ponieważ gowica diamentowa zciera naskórek i może odblokować te pryszcze które siędzą w głębszych warstwach... poprostu zaczynają wychodzic na wieszch. Najlepiej powtarzać zabieg co 3-4 tygodnie. Powinien trwać ok godziny oczywiscie z maseczką i wszytskim.

Gość wieta co
rozczaruje cie ale kosmetolog to nie lekarz

Gość egege
ja nie moge się zdecydować na żaden gabinet :o i co oznacza pełna pielęgnacja ? Tzn że w niektórych gabinetach zrobią mi mikroder.... i tak wypuszczą bez nakładania jakiś odżywczych substancji ?

Gość egege
alexis z dynasti33 o kurcze :/ jak mi się cera jeszcze po mikrodermabrazji ma pogorszyć to ja już chyba na ulice nie wyjdę :o a czy po kwasach też może być wysyp pryszczy taki jak po mikro ?

Musisz się dokładnie dopytać. W niektórych gabinetach mikrodermabrazja plus krem. W innych np.mikrodermabrazja plus maska plus krem. Opcje mogą być różne.

Gość rozalinka,.,.,.
no to skoro kosmetolog nie jest lekarzem to dlaczego ma być lepszy od kosmetyczki ????

Po kwasach są rewelacyjne rezultaty... do cery tradzikowej poleca się kwas pirogronowy, ale migdalowy jest skuteczniejszy i mozna go stodować niezaleznie od typu skóry i pory roku

Pogorszenie stanu skóry to etap przejściowy. Po kwasach również może wystąpić. Wszystko zależy od przygotowania skóry do zabiegu.

bo kosmetolog ma studia i wiekszą wiedze... może doradzisz, zna sie na witaminach i takie duperele... rozpoznaje zmiany na skórze takie jak świerzb, grzybica i wie, ze nie może przeprowadzic zabiegu tylko skierowac do dermatologa. Kosmetyczki czasmi mają taką niklą wiedze, ze przeprowadzają zabieg nawet jak klijetka ma opryszczkę, a tego robic nie wolno

Gość egege
czyli polecasz zacząć od kwasów a nie od mikrodermabrazji ? Bo ja jestem pod tym względem zielona i nie mam pojęcia na co się decydować. Moja kosmetyczka na stronie ma taki pakiet -kwas glikolowy/migdałowy+mikrodermabrazja- cena 150 zł czy to jest rozsądna kwota za taki zabieg ? Czy może lepiej zostac tylko przy kwasie bez mikro bo same kwasy u niej to koszt 80 lyb 70 zł

Gość kaska kraków.
ja się zaraziłam u kosmetyczki paciorkowcem !!!!! Nigdy więcej żadnych kosmetyczek !