Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co robić w takim wypadku

pomocy luteina

Polecane posty

Witam, mam taki problem, staram się od kilku miesięcy o dziecko, ostatnio otrzymałam pozytywny wynik testu ciążowego ale zaraz po tym (po 2 dniach) dostalam okres, koszmarny i obfity. Zrobilam badania i okazalo się ze mam za niski progesteron. Lekarz przepisał mi luteine dopochwowo, mam ją brać przez 10 dni zaczynając od pierwszego dnia po owulacji. Moje pytanie do Was, czy po tych 10 dniachgdy zajdę w ciążę znowu nie dojdzie do poronienia samoczynnego tak jak ostatnio, czy powinnam odstawić lek tak wczesnie?????/

Gość jesl
luteina to progesteron ..nie bardzo rozumiem z twojego wpisu czy nadal jestes w ciazy czy nie ale jesli lekarz przepisal Ci luteine i masz ja brac 10dni po owulacji i jesli po odstawieniu nie przyjdzie @ znaczylo by to ze istnieje mozliwosc ciazy. luteina ma na celu pomoc zarodkowi sie rozwijac wiec nie sadze zeby mialo to jakies inne skutki o ktore pytasz ale i tak radze pytac sie lekarza a nie tu na forum

ale luteina to inaczej progesteron, którego jak sie okazalo mam za mało, więc stąd moje pytanie czy wystarcza brac ją tylko 10 dni, czy nic sie nie stanie juz po zagnieżdzeniu zarodka gdy przestane ja brać????// A lekarza owszem zapytam tylko ze dopiero bede miala taką mozliwość po nowym roku, a lek zaczełam juz brać 3 dni temu. dlatego tez pytam na forum bo jestem tym po prostu wystraszona

Gość jesl
jestes w ciazy?

Gość bez konsultacji z lekarzem
nie odstawialabym luteiny, przeciez bierze sie ja tez na podtrzymanie ciazy. Ale pisze tak z doswiadczenia, lekarzem nie jestem, moge sie mylic.

Gość jesl
dokladnie luteina jest na podtrzymanie ciazy wiec jesli jestes w ciazy zazwyczaj lekarz zaleca jej branie do 12-14 tyg