Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magdaG

dziecko niechce sikać

Polecane posty

Moje dziecko 3 letnie niechce sikać na nocnik.Wcale nie woła siku co robić?

Oj przeczekac,przerabialam to ,tylko nie zakladaj pampersow,zastap majtkami i nie naciskaj wcale ,kryzysy sie zdarzaja ,jeszcze bedzie robic,a moze dziecko znajomych zapros niech sie pare razy wysiusia i je wlasnorecznie nagrodz przy wlasnym...

to ty naprawde masz cholernie, problemowe dziecko i , ponizej w innym topiku piszesz ze w ogole nie chce nic a nic jesc , tutaj nastepny duylemat, ja pierdziu, wszystko na raz tobie maly funduje :o co on sie uwziął tak na ciebie :)

ale odp na temat, ty masz chyba chlopca nie? no to powiem tobie ze z chlopczykami ciezko jest w tym teamcie i wiekszosci matek mając synkow w twojego wieku dylematuje tutaj na forum o tym, wiec nie twoje jedyne takie jest. Moj niby wiedzial gdzie jest nocnik, gdzie jest kibelek a i tak jak mial 4 lata potrafil lac pod siebie , no ale to chlopczyk, i wszystko jasne, męża syn jak byl maly rowniez w twojego malego wieku tak samo nie chcial sikac na nocnik, wolał w galoty

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
jak się wzięłaś za późno za syna to tak masz, niech robi w majtki to się nauczy, niech nie je 3 dni to w końcu zje, sama mam dziecko i nigdy takich problemów nie miałam, nie chce jesc to nie je, zrobil raz kupe w majtki jak miał 2,5 roku to od razu nauczyl sie robic na kibelek.

Gość janosikjanos
uczyc az do skutku spokojnie ale konsekwentnie moja ma 2.5 i od pol roku zaczełam ją uczyc na nocnik,najpierw tylko nie zakladałam pieluchy jak po domu,od konca lata juz nie zakladałam jak na spacery i teraz praktycznie non stop jest bez pieluchy i ladnie wola sisi, zakladam tylko na noc ale to tak tylko 1 lub 2 schodzi pieluch bo juz tak od 5-6tej wola przez sen sisi i ją wysadzam a potem dalej spimy,po zimie zamierzam na dobre pozegnac ise z pieluchami.podstawowa zasada to nie zakladaj pieluch i nie panikuj jak dziecko zsika sie albo co gorsza to drugie na dywan. to normalne i naturalne,z czasem się nauczy,wszystko powoli i spokojnie.

Gość janosikjanos
chyba rzeczywiscie chłopczyki pozniej zaczynają,moja znajoma miala 4oletniego i dopiero go uczyla, bo wygoda-zalozysz pampersa i masz z głowy...moja coreczka w lipcu urodzona a w maju czyli juz przed 2gimi urodzinami zaczełam ją uczyc,nie powiem, nie od razu załapała ale jak mowie spokojnie i konsekwentnie,jak zdarzy się blad to nie krzyczec tylko przytulic,wkoncu się nauczy.

moja wlasnie tez miala poltora roku doslownie i juz nie zakladalam jej pampka ,a syn kurna mac 4 lata i co przywazylam to z mokrą plamą na tylu chodzil :o To kwestia czasu, cierpliwosci i edukacji nocnikowej

Gość Iuiuiu
Tu właśnie wychodzą wygodne pieluchy jednorazowe i jedzonko w słoiczkach. Kiedyś dzieciaka sadzało się na nocnik przed roczkiem i miało się półtoraroczne nie siusiające, nikt nie bawił się w wielkie gotowanie osobno dla dziecka i jedzonko ze słoiczków i dzieci jadły wszystko były zdrowe. Wygodne mamusie wydajecie kupę kasy i jeszcze problemy duże,może pokorzystajcie bez wygodnictwa z rad waszych mam.

Gość Offenbaszek_DE
Ty chyba masz naprawde problematyczne dziecko;) nakladaj zwykle majteczki ,przestan uzywac pampersow tu pomoze czas i cierpliwosc:) powodzenia i wtrwalosci zycze

Gość bzdury z tym co bylo kiedys
moj synek od urodzenia nosi pieluchy wielorazowe wysadzany odkad siedzial od 8 miesiaca zycia robi kupy na nocnik i co? ma 2 lata i 3 miesiace i za nic nie chce sie odpieluchowac mimo ze sika i na nocnik i do kibelka trzeba dac czas nic na sile