Kasia007@ 0 Napisano Grudzień 26, 2011 Witam, mam 14 lat w lipcu dostałam pierwsza miesiączkę miałam wtedy 13 lat potem do września włącznie miałam regularnie okres. Październik, listopad, grudzień nie dostałam miesiączki. Moje bmi jest za małe i mam niedowagę, niedawno przeszłam na dietę i zmniejszyłam sobie moja dzienną dawkę zapotrzebowanie kalorii, jem ok 1500-1800 kal. Może dlatego mój okres się zatrzymał, lecz nie schudłam tylko mój brzuch od niedawna jest zaokrąglony, jestem dziewicą więc w ciąży nie jestem ale czytałam niedawno o takiej dziewczynie co zaszła w ciąże na basenie, a ja na basen chodziłam regularnie. Nie wiem co mi jest może mam porostu wzdecia, a miesiączka jest nieregularna z racji na wiek. Proszę o pomoc !!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość no pod koniec to dziecko Napisano Grudzień 26, 2011 nie ma opcji ciąży po basenie! to raz a dwa skoro okres masz dopiero od paru mies. to owszem może być nieregularny -na regulację cyklu są ok 2 lata od początku miesiączkowania. Niedowaga i dieta do tego to niezbyt dobry pomysł -tym bardziej w czasie dojrzewania. Nie służy to zdrowemu rozwojowi ciała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kaśka Maśka Napisano Grudzień 26, 2011 Ja bym radziła zamienić dietę na ćwiczenia w okresie dojrzewania + zastosujesz parę zasad zdrowego żywienia i nie musisz zmniejszac dziennych porcji. Cykle miesięczne mogą się normować przez kilka lat od pierwszej miesiączki więc bez obaw, nie ma potrzeb by to regulować. Ale prawidłowe odżywianie jest tutaj dosyć istotne. O ciąży na basenie, w wannie, czy przy siadaniu na desce sedesowej to mity które ktoś wymyśla nie wiem po co. Plemnik jak nie ma odpowiednich warunków to praktycznie od razu ginie. W basenie takich warunków nie ma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasia007@ 0 Napisano Grudzień 27, 2011 Dziękuję za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach