Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zyciejestdo duuupyy

pomozcie dlaczego nie mozemy dosta zadnego kredytu heeelp

Polecane posty

Gość zyciejestdo duuupyy

hej moj chlopak pracuje na czas nieokreslony od marca, na umowie ma najnizsza zarabia ok 4 tys. szef napisal mu na zaswiadczeniu jakies 2100 cos z groszami na reke. mimo tego nie umie dostac zadnego kredytu, zadnego! nawet na glupi aparat na raty. sprawdzalam wszedzie w bikach, w krd, w zbp itd wszedzie jest czysciutki. jedyne co to ma mandaty i dostaje pisma z us ze ma sie zglosic do poborcy w celu uregulowania naleznosci czy to moze byc przyczyna? bo jaka ma byc inna? pilnie potrzebujemy kredytu na remont mieszkania ja mam umowe na czas okreslony wiec ja nie dostane...

Gość zyciejestdo duuupyy
up

Gość taka niunia;)
dostaniesz kredyt ale okres spłat będziesz miała do końca umowy

Gość zyciejestdo duuupyy
tak wiem ale nie dostane na jakies 40 tysiecy a tyle potrzebujemy umowa do czerwca

Gość taka niunia;)
a jak sama sprawdzałaś czy jest czysty?

Gość bo pierwszy najtrudniej dostać
potem jak spałowawszy regularnie to sami się proszą żeby brać więcej! Pochodźcie po wszystkich bankach na pewno się w którymś uda. Moimj kolezance też nie chcieli dać mimo wysokich dochodów, powodem było to ze jest młoda, ma nieustabilizowaną sytuacje zyciowa - bark męza dzieci - więc może w kazdej chwili wszystko rzucić wszystko i wyjechac, dodatkowo jakby jej się rodzina powiększyłą, co jest w mlodym wieku prawdopodobne, to dochody mogą znacznie spaśc w przeliczeniu na członka rodziny i może miec problemy ze spłata- takie jej podawali powody- ale w końcu się udało!

Gość rurofon
kredyt dostaniesz ale go nie splacisz. przyjdzie komornik i wszystko zabierze.

Gość taka niunia;)
a w ilu bankach byliście? banki mają swoje przepisy kredytowe i trzeba próbować.

Gość zyciejestdo duuupyy
zamawialam raporty z biku z krd, ze zwiazku bankow polskich wszystko jedyne co tak jak mowie mandaty. na umowie ma najnizsza ale zarabia duzo wiecej szef napisal na zaswiadczeniu jakies 2100. a w jakim banku moze sie udac? jak nawet eurobank odmowil ;/ on tez jest sam mieszka przy rodzinie, trafilo sie nam mieszkanie ale potrzebujemy chocby 30 tys inaczej z tym nie ruszymy...

Gość zyciejestdo duuupyy
wysylalismy wnioski prawie do kazdego banku i nic, same odmowy...

Gość taka niunia;)
właśnie.powodem może być też brak historii kredytowej.bank nie wie jakim jest kredytobiorcą.jak braliśmy mieszkanie na kredyt to powiedzieli nam że brak takiej historii jest minusem

Gość zyciejestdo duuupyy
to co ja w tej sytuacji mam zrobic?? kuurcze to porazka

Gość taka niunia;)
mi eurobank też kiedyś odmówił a w getin banku dostałam bez problemu

....im wiecej razy bedziesz miec odmowiona pozyczke , tym trudniej bedzie ci dostac nowa. Nie chodz i nie sprawdzaj caly czas w innych bankach. to pogarsza twoj kredyt. banki widze to , zwe inne banki ci nie zaufaly!!! pierwsze zmien swoja sytaucje finansowa i dopiero pozniej sie staraj o kredyt. odczekaj przynajmniej 6 miesiecy!

Gość zyciejestdo duuupyy
jak mam zmienic swoja sytuacje finansowa? otrzymalsimy stary sttrych do adaptacji na mieszkanie i potrzebujemy chocby 30 tys na juz splacic splacimy to nie jest problem ale nikt nie chce dac kredytu!!!

Gość taka niunia;)
a w jakim banku ma konto? może ten bank da jak będzie widział regularne wpływy na konto...to że zarabia więcej niż ma na umowie banku nie interesuje. liczy sie umowa. niedawno zmieniły sie przepisy o kredycie konsumenckim więc jest trudniej

Gość taka niunia;)
albo idzcie do doradcy finansowego

koleżanka dostała w BGŻ, odmówiło PKO i BZ z tego co pamiętam i jeszcze chyba Millenium? ale nie jestem pewna...

Gość zyciejestdo duuupyy
hm a myslisz ze doradca finansowy pomoze? gdzie mam takiego znalezc?

Gość rurofon
znam takich co pozycza na pewno tylko biora 1% dziennie. w razie trudnosci z zaplata lamia nogi. pasi taki bank?

Gość taka niunia;)
jak brałam kredyt na mieszkanie byłam w open finance. policzył nam zdolność kredytową i powiedział w jakim banku możemy sie starać o kredyt. czasem tam siedziałam troche dłużej i słyszałam jak doradzali żeby najpierw udać się do banku w którym ma się konto

Gość taka niunia;)
Max - fajnie że masz taka możliwość żeby odłożyć na mieszkanie z zarobków. Ja jak bym tak miała odkładać to bym kupiła mieszkanie już na emeryturze:(

już tam głupota, zycie jest krótkie, nie ma na co czekać! oczywiście trzeba dizłac racjonalnie, na miarę możliwości! ale autorka wyraźnie pisze, ze ma z czego spłacać! Ja też mam w firmie kredyt i gdyby ni on to by nie było na towar i by się firma nie mogła rozwijać, a tak owszem spłacać trzeba ale zarabia się też więcej, w każdym razie ja się cieszę, że dostaliśmy... tylko śmieszą mnie teraz te telefony i wciskanie kolejnych pożyczek, których już nie potrzebuję

Gość zyciejestdo duuupyy
tak ze splata jak narazie nie ma u nas zadnego problemu poprostu potrzebujemy na materialy na dokumentacje projektanta rzeczoznawce itd ;/

Gość taka niunia;)
dla banku liczy sie dochód na umowie. a moze sprawdzili jaki jest rzeczywisty dochód a nie ten na zaświadczeniu...

Gość zyciejestdo duuupyy
no wlasnie zastanawiam sie czy mogli to sprawdzic i gdzie?

Gość taka niunia;)
mogli zadzwonić do pracodawcy i ktoś powiedział im jaki jest rzeczywisty dochód. to że zalega z mandatami też na pewno jest gdzieś odnotowane. a jeśli nie spłaca mandatów to nie będzie miał tez na raty...

Gość zyciejestdo duuupyy
ze splata nie bedzie problemow bo i jego tata bral mu kiedys duzy kredyt na auto splacil od razu, ja jak mialam umowe na czas nieokreslony tez mu wzielam bo wtedy on mial na okreslony i nie dostal splacil wszytsko, za to jestem pewna. teraz ja nie moge mu pomoc a ojciec jest za stary i kredytu nie dostanie....

Gość sighhh
to idź do pośrednika, oni potrafią zdziałać wiele, bo mają układy z bankami i znają dobrze przepisy i wymagania