Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mole230975

MOJA ŻONA CHYBA JEST ALKOHOLICZKĄ

Polecane posty

Gość alkohohlik
30-latka z Podkarpacia Dobrze zrobiłaś, ja na szczęście nie byłem w żadnym związku, ale na pewno nie był bym z kimś takim jak ja gdy piłem i nie docierało do mnie że to choroba , choroba duszy. Mi przez myśl nie chciało przejść że jestem alkoholikiem. Przecież miałem samochód, dobrą pracę, ogólnie szanowany. Ale to tylko maska pod którą krył się strach i brak pewności siebie.

Cóz, napiszę to co piszą kobiety, gdy chodzi o męża-alkoholika: rozwiedź się. Możliwe nawet, że uda ci się rozwieść z jej winy (wiesz głupio płacić na mazepę jak się stoczy i wyleci z roboty). Nie ma co wspierać uzależnionych, bo to gówno daje. Nie chcą. rzucić chlania? Ich sprawa.

Gość Taka sobie tam żona
Wszyscy piszecie zostawić alkoholika niech się stoczy w dół. Może sam się odbije a jak nie to co? Przecież i tak nie był już człowiekiem? Ja jestem w związku z trzeźwym alkoholikiem. I teraz ogólnie już mogę normalnie żyć.

Gość gość
O czym wy k........... piszecie, zrozum zadbaj i tak dalej. jak nie ma dzieci to ty chłopie sp......... jak najdalej od tej baby, bo ona nie przestanie pić . wiem coś o tym. sama jestem taka.zmarnujesz sobie życie tak jak mój mąż walcząc o mnie przez 10 lat. nie piłam z tego okresu przez 7 ale wiem że i tak się stoczę. byłam na terapiach i innych takich ale moj problem przerósł nas oboje. ja po prostu lubię pić. Uciekaj i ułóż sobie życie. Pozdrawiam

Gość gość
G****o prawda, że lubisz pić, z postu widać jak cierpisz - taką przyjęłaś taktykę usprawiedliwiania się - piję, bo lubię - książkowy przykład mechanizmu iluzji i zaprzeczenia