Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

załamana :(

Niech mnie ktoś oswieci-matura

Polecane posty

Mam pytanie ze wzgledu na swój wiek 32 lata, więc proszę o wyrozumiałość :) Z ilu przedmiotów składa się nowa matura bo mam dwie informacje i już sama nie wiem :( Jedni mówią że: -Polski pisemny i ustny -matematyka pisemna -język pisemny i ustny a inni mówią że : -Polski tylko ustny -matematyka pisemna -język pisemny i ustny -Przedmiot dodatkowy obowiązkowy!!! pisemny i ustny To jak to w końcu jest??? :)

Gość dominikkaa
Obowiazkowa jest polski pisemny i ustny jezyk pisemny i ustny matematyka piesemna mozesz dodatkowe przedmioty lecz nie musisz

Gość dominikkaa
Dodatkowy przedmiot jest potrzebny jeśli myślisz o jakiś studiach:), ale jeśli chodzi po prostu o zrobienie matury to po zdaniu tych 3 przedmiotów, a 5 egzaminów maturę będziesz miała. Czy wystarczy? myślę, że jeśli masz jakiś zakres wiedzy w głowie, a przede wszystkim znasz język to na pewno w 5 miesięcy dasz radę. Matematyka jest do nauczenia, polski to tylko czytanie lektur i raczej na polski nie wiele można się nauczyć prócz zaznajomienia z lekturami, bo polski po prostu trzeba umieć. Trzeba potrafić czytać ze zrozumieniem i pisać dłuższe wypowiedzi. Prezentacja to tak naprawdę tydzień roboty. A możesz równie dobrze komuś zlecić.