Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

|||O...N...A|||

DO OSÓB KTÓRE ORGANIZUJĄ DOMÓWKĘ W SYLWESTRA...

Polecane posty

Gość aaarrraaa
ryż i suchą mysz oraz omulo

Gość GRUCHACZ
na sałaDkę to raczej nie ale na sałaTkę możesz zapodać

SAŁATKĘ PRZEPRASZAM LITERÓWKA! 1-2 słoiki selera naciowego 20 dkg sera żółtego 5 jaj 1 puszka kukurydzy 1 czerwona świeża papryka 20 dkg wędliny(delikatesowej) majonez SÓL PIEPRZ DO SMAKU JEST PRZEPYSZNA!!!

polecam różne drobne przekąski typu paszteciki z jakimś nadzieniem, na słodko również, koreczki z sera, oliwek, pomidorków koktajlowych, sałatki to już klasyka i o nich pisać nie trzeba, mini kanapeczki, świeże owoce (winogrona, najlepiej bezpestkowe, świetnie się sprawdzają, pasują do serów, wędlin, wina), warzywa i jakieś dipy do tego, trochę czipsów, paluszków, orzeszków też może być. jeśli ktoś lubi porządnie pojeść, to niestety nie mam pomysłów za bardzo, kiepska ze mnie kucharka i nie jadam za dużo ;)

Gość My kolejny raz organizujemy
Sylwester w domu. Super sprawdza się: ciasto francuskie z kabanosami. Ciasto francuskie smaruję sosem pomidorowym( może być także keczup) przyprawiam mocno pieprzem, ostrą papryką, i czym kto lubi. Kabanosy zawijam w tak posmarowane ciasto, kroję na małe ok 3-4 cm kawałki, smaruję wodą lub białkiem, posypuję serem sezamem lub tylko przyprawami. Piekę do zarumienienia. Zawsze są zjedzone do ostatniego. Dobrym i szybkim sposobem są takze małe pizzerinki. Ciasto: 1 szkl mąki, 2 łyżki oliwy, pół opakowania suszonych drożdży lub 1/4 tych w kostce. Szczypta cukru. Drożdże zalewam wodą (pół szklanki) odstawiam na 15 min. Wlewam do mąki, ugniatam, dodaję oliwę, ugniatam. Odstawiam na 15-20 min. W tym czasie szykuję ser( np. mozzarella) , salami, kukurydzę, szpinak i co tam kto lubi. Z ciasta formuje pizzerinki o średnicy ok 7 cm, smaruję każdą sosem pomidorowym( pomidory z puszki zmiksowane, bazylia, dużo oregano- można wykorzystać przecier pomidorowy, ale trzeba dodać wtedy do niego oliwy i więcej przypraw), kładę ser i dodatki. Pieką się ok 10 minut. Pyszne i też zawsze znikają błyskawicznie.

Gość My kolejny raz organizujemy
Mieliśmy już imprezę na 40 osób, i takie na 6-8 . I jeszcze -szybka przegryzka: kilka bagietek pokroić, upiec w piekarniku,nałożyć pomidory pokrojone w drobną kosteczkę, przyprawione bazylia, solą pieprzem i odrobiną czosnku. Pycha :)

Gość MIKOLAJ1111
zrob kupe na srodku

salatki to standard pikantne palki/skrzydelka talerz wedlin/serow dania jednogarnkowe np leczo strogonoff/bigos koreczki/tartinki np kawalek sera kabanosa pomidorka tartinki krakersy np z pasta z makreli/sardynek

mini grzanki np pieczarki z serkiem zoltym zabkiem cozsnku zapiekane na bagietce/kajzerce dipy np salsa tzatziki jogurtowo-smietanowy do wedlin i np skrzydelek

u mnie zawsze schodza supe pieczarki faszerowane albo muffiny na ostro

MIKOLAJ1111 no to zrób tak:) NA GŁUP[IE ODPOWIEDZI NIE BEDE ODPISYWAĆ. kaciaa DZIĘKI:) Barszcz czerwony robię ale z paczki po świetach nic nie zostało:D

ja polecam barszcz w kartonie firmy krakus albo schab gotowany w folii pyszota jutro znow bede robic bo jest bajeczny teraz wlasnie skonczylam konsumowac skrzydelka pieczone w marynacie w g mojego pomyslu :)na goraco w sam razik moim skromnym zdaniem

ja ostatnio jadlam ziemniaczki opiekane z boczkiem z sosem sliwkowym poezja :) a roboty 30 minut lacznie z pieczeniem :)

Gość nie zrzęda
a ja mam nadzieję że w mojej klatce i klatce obok żaden debil nie będzie robił imprezy (jak w zeszłym roku ) bo tym razem dzwonie na policję i mam w dupie że to sylwester-cisza nocna obowiązuje od 22-6

Gość helga3333
jasne, cisza nocna w sylwestra, hehehheh

Gość mr Darcy
może zaproś ble, ble - on jest taki samotny ;) ;)

Gość nie zrzęda
do helga a co to przepraszam sylwester to jakaś inna noc? ludzie nie musza spać? nie wstają w nowy rok rano o 6 do pracy? nie muszą funkcjonować normalnie w ciągu dnia? blok to nie miejsce do urządzania hucznych imprez,chcesz się bawić idź do klubu a nie zmuszaj osób mieszkających wokół siebie do słuchania dudnienia tzw.muzy,darcia ryja zalanych towarzyszy zabawy,rzygających przez balkon.w jednym mieszkaniu zabawa przy disco polo,w drugim hip-hop a w trzecim lata 80 a ja sobie mam pląsać po przedpokoju do 4 rano w rytm tej muzyki bo jest sylwester?? no jeszcze czego.sama lubie imprezy,tańce i towarzystwo ale jak chce sie pobawić to ide do klubu a urządzam takich atrakcji swoim sąsiadom choć w sumie na to zasługują:)