Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pani Czkawka

Tomek i przyjaciele - Boże jak mnie przerażała ta kreskówka

Polecane posty

Gość tykloov
dlaczego? dzieci to lubią

to moze ja jestem dziwna,albo puszczali mi to po angielsku albo te pociągi nic nie mówiły? nie pamietam, ale do dziś mam traume jak widze lokomotywe :(

Gość sraka_praptaka_..
a wiesz, że wg Freuda lokomotywa jest symbolem libido?

Gość Czy opłaca się
mój braciszek to uwielbia,widziałam parę razy i nie mam nic przeciwko

o praptak jak miło,że jestes ;) co Ty tak ciągle z tym libido :D chociaz przyznam że mam ogromne ostatnio :classic_cool: a jak facet proponuje spotkanie na piwo to znaczy że liczy na seks? :classic_cool:

Dla dorosłych która bajka nie wydaje się głupia? Tomek jest w gronie tych najlepszych bajek które nie uczą dzieci przemocy jak np pokemony, ben teny i takie tam... Ja będę miała Tomka na płytach i moje dzieci będą go oglądać, będę im kupować też takie zabawki z Tomka. Obejrzyj film o chłopcu z autyzmem który szalał na punkcie tej kreskówki to się do niej przekonasz. Tytułu nie pamiętam. Pozdrawiam:)

Ja też tej bajki nigdy nie lubiłam. Fakt, ja nie oglądałam, ale już 15 lat temu moi siostrzeńcy oglądali to nałogowo..... te lokomotywy nie ruszają "twarzą" tylko narrator coś tam gada... tak aniby bajka, a jakaś taka drętwa i smutna :( Mój syn ma 3 latka i też tego nie lubi. Teraz jest niby nowa seria i już lokomotywy mają ruchome "twarze", ale itak się nie przekonaliśmy do tych Tomków wszystkich. Syn lubi bajki, ale typu Noddy, Kajtuś, Świnka Peppa i wiele innych, Tomka jednak nie :D

Film o chłopcu, który miał autyzm widziałam - nooo, film był fajny :) Zabawki z Tomka mój syn ma i się nimi lubi bawić, ale bajek nie lubi, woli np Stacyjkowo :)

własnie te smutne twarze mnie przerażały, za to Muminki, Smerfy...te były okej... chociaż te polskie muminki były nienajlepsze bo dziwna animacja

Gość sraka_praptaka_..
A widziałaś kiedyś Chojraka? - to dopiero psychodelia w czystej postaci. Polecam.

oj tam, oj tam. I tak bajki tworzone są zmysła o dzieciach a nie o nas. Zapytajcie co one lubią oglądać i to im puszczajcie(zakładam że wybiorą te bez przemocy i jakichś tam potworów). A niektórych odcinków muminkow sama się bałam więc najpierw przejrze wszystkie odcinki zanim puszczę je dziecku:P

ale mnie PRZERAŻAŁA gdy byłam dzieckiem!!!!!!!!!!!!!!! do cholery niektórzy nie umieją czytac ze zrozumieniem :( a chojraka widziałam.//.. ta babcia była dziwna dziadek też praptak a ile Ty miales lat jak to oglądałeś? :D

Gość sraka_praptaka_..
Na szczęście byłem już dorosły :) Ale do dziś Chojrak wzbudza we mnie dreszcz grozy... Zupełnie jak Jan Pospieszalski (choć z innego powodu ;)

Jan Pospieszalski mial fajna audycje o gejostwie i czy da sie z tego wyleczyc. i uznaje że tak :classic_cool: ale czemu CIe przeraża?

Gość aaaaaaggger
Chojrak jest czadowy, to moja ulubiona kreskówka razem z Krową i Kurczakiem oraz Jam Łasicą. Ale dzieckiem już nie byłam oglądając. Bardzo mi odpowiada ten psychodeliczny nastrój Chojraka, albo absurdalne poczucie humoru Krowy i Kurczaka

Gość sraka_praptaka_..
Bo (nie)warto rozmawiać...

Gość Z wyspy Sodor
Czkawka.Gorsze rzeczy w necie oglądasz.Nie trenuj tu schizy.

Gość sraka_praptaka_..
A pamiętacie: Yoko, Jakamoko, Toto? To też był niezły odlot. Albo Mucha Lucha.

Gość Creed of Blood
I to tylko dlatego że buzia Tomka Lokomotywy przypomina Ci maskę w czarnym kapturze.Maskę jednego z tajemnych bliskowschodnich Assasinów ,których misje likwidacji politycznych wodzów są tak samo tajemnicze i ulotne jak Oni sami?Chyba przesadzasz.Albo brak seksu pcha Cię ku histerycznej analizie rzeczywistości jak i tego co w mediach.:classic_cool:

Gość Life and Order
Zgadzam się z wypowiedzią nieco wcześniej o wyższości między innymi bajki jaką jest Tomek i Przyjaciele nad tym całym tandetnym blichtrem w postaci pokemonów i całej reszty.To bajka jaka oswaja z pewnymi wartościami.Uczy wrażliwości.Podobnie np Strażak Sam czy kreatywny Bob Budowniczy.To się liczy dla bardzo młodych odbiorców jak i to ażeby oglądać te bajki z nimi przynajmniej przez pewien okres ich życia.Rozmawiać z nimi. A nie np "Masz tu synek pokemony oblookaj albo cow and chicken a Mamusia/Tatuś pójdą poczytać gazetę albo pozmywać.Od oglądania tych idiotyzmów potem dzieci borykają się z ciężko odwracalnymi nawykami i konsumpcją. Akurat bajka o jakiej pisze Czkawka jest pod tym względem bezpieczna i wychowawcza.

Gość sraka_praptaka_..
Jednak ta lokomotywa... frantic

to juz fajniejsze były te japonskie (ALE nie czarodziejka z ksiezyca) a z cartoon network uwielbialam Dom dla zmyślonych przyjaciol pani foster :) atomówki i bliźniaki Cramp

Gość sraka_praptaka_..
Franka, Franka, Franka.... :)

Gość Life and Order
21:29 Karol Strasburger Happy Tree Friends jest najlepsza Karol.To nie było śmieszne:classic_cool::classic_cool:

Gość sraka_praptaka_..
A ja lubię Strasburgera i jego wybory.