Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miroslawa

Nauka

Polecane posty

Jestem na 1 roku Administracji Zawsze chciałam iść na studia ,aby zobaczyć czy dam radę ,udowodnić innym,sowie coś .. Byłam zawsze 3kową uczennicą .. Raczej skazaną na niepowodzenie,oraz widziana przez innych(5tkowych uczniów) jako lekka niedorajda. Ja natomiast zawsze sobie tłumaczyłam,nie jestem taka najgorsza,jesli tylko będę chciała mogę. Po wielu latach ,skusiłam się na studia:O Aby nie żałować nic w życiu i nie pluć sobie w Twarz.. Teraz gdy już na nich jestem,czuję ,ze nie przeskoczę pewnych rzeczy. Czuję się gorsza,nie wchodzi mi teoria tak jak powinna. Bardzo chcę,choć chęci mam już słabsze.. Wydaje mi się jak bym podjęła się wejścia na jakąś wielką górę ... Ze nie przeskoczę pewnych spraw.. Zaczynam się czegoś uczyć,na blachę nie mogę ,bo pamięć nie ta,zapominam wszystko..A na zrozumienie się tego nie da pojąć .. Ci mam zrobić,co wy myślicie

po pierwsze to nie zrażaj się, wiadomo, ze na studiach nauka wygląda inaczej, ogrom materiału, koło za kołem. podstawą są dobre notatki. ja to np robie tak, że rozpisuje sobie wszystko n akartkach, dużo wyobrazam, i lacze to ze sobą ;)

trudniejsze to wszystko jest ode mnie:( Uczę się,siedzę po nocach.. Za 2dni nie powiem nic własnymi słowami Nie mówiąc już o powtórzeniu wszystkiego na blachę

No i to jest błąd. Siedzisz po nocach. Wyspij sie , rozpisz sobie co masz na kiedy, poukładaj notatki , przeczytaj je ze zrozumieniem, ja też w liceum mialam tróje raczej czasem czwórki i na studiach choćby na gównie a trzeba ciągnąć dalej i sobie wmawiać ze nikt i nic mnei stad nie wywali, przeboleć 3.5 lub 5 lat w zależnosci jakie studia robisz i adios

Eh bardzo fajne masz podejscie.. Ale gdy człowiek chce bardzo.. A zaczyna sie wszystko jeb...Stara się a jest coraz gorzej Znów uchodzi za niedorajdę.. To ma się już dosyć wszystkiego.. Już mam 3 ćwiczenia nie zaliczone a sesja zaczyna sie 10gdzie następny natłot wiedzy czeka do zakucia ...I pytanie jak to zrobić,skoro uczę sie staram wbyc wszystko..A jeszcze głupich ćwiczeń nie zaliczyłam :((( I co począć

no ja też mam 3 ćwiczenia nie zaliczone czekają wyjściówki, ale cóż zrobić, czasem zdarza się i tak że jest przejebany prowadzący , ja tak mam z jednego przedmiotu , zawsze też możesz się starać o komisyjne zaliczenia, jak Ci zalezy to sie staraj i nie trać wiary ja znam wiele ludzi któzy też sie tak załamywali, i nie wytrzymali psychicznie i odpadli. Ja też mam takie myśli często że nie dam rady, bo czasem zadaje sobie pytanie po co mi studia, co mi da ten papier - tak na prawdę da mi gówno - znam wiele osób bez studiów a żyją sobie bardzo dobrze z lepsza praca niż ci po studiach i badz tu mądry :/

Po 6latach przerwy,skoro się staram i mi nie idzie widocznie jest.. A jeśli dla Ciebie nie to sie ciesz i tyle

mam 25lat ..I jeśli teraz nie tam rady tym bardziej nie bede chciala sie zabierac za to rok później :((( Skoro teraz nie podołam

Zwyczajnie zadaję sobie pytanie,czy jestem tak beznadziejna i tępa,ze nie mogę sobie tego wbić do głowy.. Czy nie mam co tracić czasu i dać sobie spokój Udowadniając innym ,ze mieli rację ,ze jestem pusta.. Dobije mnie to jeszcze bardziej.. Ale może powinna utemperować własną ambicję.. Bo za wysoko mierzy

Chcę spróbować , jutro i pojutrze mam czas nauczyć się teorii z 2przedmiotów .. Sadzicie ,ze się da? w 2dni2 przedmioty zakuć hmm są szanse??

Gość pomaranczofffffffffffffyskurff
mi to sie wydaje, ze to siedzi w Tobie. zacznij inaczej myslec!

Nie wiem sama już co mam robić.. Nie wysilać sie,powiedziec klada oblalaś 3przedmioty daj sobie spokój Czy siedzieć te 2dni plakać i sie starać nauczyć :(((

Gość pomaranczofffffffffffffyskurff
chcialabym Ci dac rade bys poczula sie lepiej. ale ja nie wiem co masz robic, to Ty masz to wiedziec! Powiem Ci, ze kazdy Twoj wybor bedzie dobry :)

Niestety się poddaję :( Nie dałam rady się tego nauczyć wszystkiego ... Zwłąszcza ze staram sie przez 2tyg z przerwami i nic nie pamiętam z Tej Administracji