Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trochę zagubiona.......

Randki przed 30tką?

Polecane posty

Wiem, że podobne tematy już były, a jednak spytam... Chociaż mam prawie 29 lat, nigdy do tej pory nie logowałam się na żadnym portalu randkowym, jakoś nie miałam zaufania, nie byłam przekonana do tego sposobu poznawania ludzi i... ostatnio coś mi się przewartościowało, tzn. poznałam kogoś przez znajomych, myślałam, że przez to mogę mu zaufać, a zostałam w bardzo przykry sposób oszukana... więc pomyślałam, czemu nie, tylko niekoniecznie chcę o tym mówić znajomych, przecież uważają mnie za całkiem atrakcyjną, ciekawą osobę, dlaczego miałabym nie umieć znaleźć sobie faceta w 'normalny' sposób. Założyłam konto na eDarling (nie chciałam na Sympatii, gdzie są wszyscy) i.. widzę, że jak nie zapłacę im haraczu, to chyba nic nie mogę tam zrobić, ani się skomunikować, ani obejrzeć jakichkolwiek zdjęć... Moje pytanie: po pierwsze - jakie są Wasze doświadczenia? Czy warto tam, czy gdzie indziej, czy może nie próbować... dla mnie pewnym problemem jest to, że właściwie nie umiem chodzić na takie typowe randki, raczej poznawałam kogoś na wyjeździe, albo na uczelni, ewentualnie umawialiśmy się razem na łyżwy, ale ja nie wiedziałam, nie nastawiałam się na "randkę". Chyba trochę chciałabym poznać kogoś, kto jest trochę podobny do mnie, też lubi zwiedzać świat, żeglować, uprawiać sport... Może są jakieś lepsze portale? A może nie warto? Ja nawet nie wiem, czy chcę "związku" - na pewno nie na siłę, raczej taki, który by mnie jakoś wzbogacił, a nie ograniczył.

Gość habibi28
Zawsze możesz spróbować a jak Ci się nie spodoba to sie wylogujesz i koniec. Ja też miałam opory ale koleżanka namówiła mnie na fotke i nie załuje poznałam tam swoją miłość. Możesz spróbować na portalu www.jakja.pl albo na erodate.pl ale ten drugi raczej o podłożu sexualnym.

Gość yunonaXY
stara jestes i dlatego ci się wydaje, że to dziwne i obciachowe, tymczasem młodsi uważają taki sposób za naturalny i czasami mam wrażenie, że z 50% znajomości, to mają z różnych portali

Ja jestem po trzydziestce i na portalach randkowych spędziłam już trochę czasu. Tam poznałam swoją miłość. Myślę, ze to tak samo dobry sposób poznawania ludzi jak każdy inny. Ja byłam na Sympatii i na portalu wyborczej. Ale wszystkie moje znajomości były z Sympatii. Tam jest chyba dużo więcej ludzi. Jedyna moja rada to to, żeby podchodzić do tych znajomości ostrożnie. Jest dużo facetów, którzy nie są nastawieni na poważny związek.

Gość Miałam jak ty ale
Myślałam podobnie jak ty, tzn. że faceci poznani w internecie liczą tylko na rozrywkę i łatwy seks ale zmieniłam podejście i rzeczywiście zaczęłam umawiać się na randki. Bardzo szybko znalazłam swojego "jedynego". Jesteśmy szczęśliwi i cały czas dziękuję losowi, że jednak zaryzykowalam :) Nie podawaj się ;)

Właśnie skasowałam konto na eDarling - tam nie da się zrobić nic, jeżeli się nie zapłaci... ale z kolei Sympatia wydaje mi się trochę zbyt otwarta, tam każdy może wejść na mój profil, zobaczyć zdjęcie, przeczytać. Polecacie coś pośredniego? Tak, żeby nie każdy mógł mnie znaleźć, ale żebym mogła zobaczyć zdjęcie i skontaktować się z osobą, która mnie interesuje?

Gość coś za coś kobieto
nie chcesz, żeby każdy miał dostęp, ale jak jest eDarling gdzie właśnie tak jest - trzeba zapłacić, żeby mieć dostęp - to też źle... Nie dogodzi... :O

Chcę móc zobaczyć jedno zdjęcie osoby teoretycznie dopasowanej. To tak dużo? Dla mnie to jest jak z pocztą elektroniczną: jest darmowa o podstawowej funkcjonalności i płatna z dodatkowymi funkcjami. Problem w tym, że edarling w formie podstawowej w ogóle nie jest funkcjonalny... Może spróbuję gdzieś indziej, a może dam sobie spokój.. tak naprawdę, to jak znajdę się w nowym miejscu, zwykle czuję (i słyszę), że się podobam, tylko pomyślałam, że taki portal znajduje osoby trochę bardziej dopasowane....

Gość a nie jesteś
w stanie umówić się tak zwyczajnie: face 2 face? Jeżeli jesteś atrakcyjna, to może się uda tak tradycyjnie..

Najpierw musisz sie zastanowic czego chcesz, bo z jednej stronych chcesz logowac sie na portalach, gdzie z definicji ludzie szukaja zwiazku, po czym stwierdzasz, ze jednak nie chcesz zwiazku;] E-darling sposrod tych wszystkich serwisow jest chyba calkiem znosny, bo wiem, ze kilkoro moich znajomych obojga plci tam kiedys kogos znalazlo. Moj kumpel poznal swoja zone na gg:P Po trzecie nie uwazam, zeby zawieranie znajomosci za posrednictwem internetu bylo nienormalne. Po czwarte to od ciebie zalezy jak ma wygladac randka i moze ona na przyklad polegac na wysjciu na lyzwy. Pozdrawiam

Aha i po piate: za uslugi sie placi, a e-darling jak i inne portale to nie instytucja charytatywna:)

już na tym forum kilka razy to pisałam, ale napiszę po raz kolejny. nie widzę nic dziwnego w poznawaniu ludzi przez internet i nie wiem, dlaczego niektórzy utożsamiają to z desperacją. miejsce i sposób jak każdy inny. a może i nawet lepszy, bo najpierw widzę, co ktoś o sobie napisał, zanim z nim pogadam. miałam konto na randki.o2.pl i polecam ten portal. byłam ostrożna i zawsze najpierw trochę pomailowałam z kimś, zanim się spotkałam. a umówiłam się z 2 facetami. obaj byli w porządku. drugi z nich jest teraz moim mężem. powodzenia! aha! mój mąż był już po 30 jak się poznaliśmy, także nigdy nie jest za późno :-)

No właśnie chyba na tym polega problem... niby chciałabym być szczęśliwa z kimś, ale trudno mi zaufać, po tym co mnie spotkało... Na dodatek za ok. rok prawdopodobnie wyjadę na 2-letni staż za granicą. Chciałabym się zakochać, ale nie chcę być z kimś tak na siłę. Chciałabym być z kimś, ale tylko jeżeli ten ktoś by mi odpowiadał, akceptował mnie, a ja jego... Może spróbuję na jakimś innym portalu, a jak nie... no cóż, nawet nie wiem, czy w przyszłości na stałe będę w Polsce, bo moja kariera ma większą przyszłość za granicą...

Gość tylkorandki
Spotykam się od jakiegoś czasu z facetem , wydawało mi się, że nie jest nieśmiały. Jeszcze się nie całowaliśmy. Dzisiaj po spotkaniu napisał mi, czy wiem jaki jest dziś dzień, bo on się dopiero teraz dowiedział. Sprawdziłam, że niby dzień pocałunku, czy jakoś tak. Napisał, że szkoda że nie świętowaliśmy tego. Jak mam to rozumieć? Czy to możliwe, że nie wie jak się do tego zabrać i tak próbował wybadać teren?