Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

koteczka 22

WITAM DZIEWCZYNY :* pytanie o ciąże...

Polecane posty

Otóż.... :) Staramy się o dziecko-nadszedł ten czas. Ostatnią miesiączkę miałam 02.12.2011r, stosunek mieliśmy 16.12.2011r, niby w dzień płodny, a mój cykl trwa jakieś 29 dni. Jak uważacie mogło dojść do zapłodnienia w ten dzień i czy warto zrobić test ciążowy np. 30 grudnia (wiadomo jest sylwester, nigdzie nie wychodzimy, ale pewnie lampkę szampana bym wypiła,a nie chcę broń Boże zaszkodzić maluszkowi naszemu). Proszę o jakieś rady :*

Gość manusia30
zabardzo się stresujesz, ja staralam się o maleństwo rok. spokojnie staracie się to będziecie mieć. a jak zrobisz za wcześnie test to ci nie wyjdzie. a kup sobie w aptece FOLIK albo inny kwas foliowy - będziesz miała pewność że małe będzie zdrowe. Zapytaj gina to wytłumaczy o co chodzi.

nawet jeżeli teraz jestem w ciąży to mogę kupić dziś kwas i go zacząć brać, przyznaję że nie brałam go do tej pory :(

Dni płodne bywają zdradliwe. Zawsze w cyklu kobiety może się coś przesunąć. A używasz testów owulacyjnych? pomogą ci. Dobry jest też tester płodnosci ze śliny np afrodyta, bo jest wielokrotnego użytku

Gość stan zakochania
Koteczka-mam podobnie:-) Też sie staramy od jakiegos czasu. @ była 03.12 -cykle 29. Jestem ciekawa czy coś będzie. Poczekamy razem?

Gość stan zakochania
Myślałam że jakoś pod koniec przyszłego tyg jak nie przyjdzie@. Już nawet kupiłam test ale nie chce sie nakręcac za bardzo bo to juz 9 cykl starań . Fajnie że poczekamy razem:-) :-)

ja planuję zrobić teraz w sobotę... bo to będzie 15 dzień od mozliwego zapłodnienia :) może już coś pokaże... my dopiero się zaczynamy starać to będzie pierwszy cykl.... okrutne jest takie czekanie :(

Gość stan zakochania
Wiem- ale głowa do góry.Trzeba być dobrej myśli .Rozumiem z nica że masz 22 lata wienc jeszcze masz sporo czasu na proby.

tak 22 :) ale chcemy wcześniej nasze rodzeństwo starało się dopiero w okolicach no i po 30 a wiem że z reguły jest wtedy jeszcze trudniej :( a my chcemy już i tyle :) szkoda że nie ma jakiegoś złotego środka na zajście w ciążę... :( a Ty ile masz lat?

Ja ma 33 i staram sie o 3 dziecko. Pierwsze miala w wieku 20 lat bo uważam ze organizm kobiety jest najzdrowszy wtedy. Drugie jak miałam 24. A teraz z 2 mężem chce też mieć dziecko. Masz może jakieś objawy? Mnie dziś cały dzień boli głowa ale boje się wziąć jakieś tabletki żeby nie zaszkodzić z razie czego.

mam tylko spuchnięte piersi ale to tak jak przed okresem, tylko że tym razem wcale nie bolą no i mam na wszystko ochotę, zjadła bym konia z kopytami :) to Ty już doświadczona w tych sprawach jesteś :) to fajnie, będę miała komu się poradzić :) :*

witam was dziewczyny:-) chciałam podzielic sie swoja hstoria wiec... pracoalam w prywatnej firmie kilka lat i planoawałam ciaze a ubiegly mnie dwie kolezanki i nie chcialam zosawic szefa na lodzie stwierdzilam ze poczekamy po nastepnego roku taka bylam dopbra ze w tytm kolejnym roku dzie chcielismy sie suż poważnie starać ten ...... mnie zwolnił wiec myslalam ze zniszczyl moje życie marzenia itd. zwolnienie bylo nie prawne skończylo sie sadami itd. w inspekcji pracy powiedzieli mi ze na wypowiedzeniu moim miesiecznym byloby dobrze jakbym zaszła w ciąze no i zaczeło sie jak chcieliśmy to nic nie wyszło bylam zalamana. szukalam nowej pracy i znalazlam ale tu nie jest fajnie minelo pol roku ma stala umowe okazuje sie ze beda zmiany we firmie i szykuja sie zwolnienia wiec nie mam na co czekac i chcemy sie starac ja chcialam na wiosne ale boje sie że kwietnia mogę tam nie doczekać oni nie beda mieli skrupulow mnie zwolnic także nie bede juz taka dobra.... najgorsze jest to czekanie na seks i wynik. bardzo bym chciala i sie nakrecam już wyliczam kiedy zrobie test a to jeszcze dużo czasu za tydzień mam dni płodne i zobaczymy . chcialam sie zapytać czy któras zwas też tak planuje było by rażniej pozdrawiam was laseczki

no ja tak planuję.... no i tak... zrobiłam ten test w sobote 31 grudnia ale wyszedł negatywny, tylko że do dziś nie dostałam okresu.... co dziwna ale za to strasznie mnie bolą sutki... tylko ja się już nie nastawiam... bo potem jestem zawiedziona :( :( co ma być to będzie

okres spóźnia mi się w sumie 4 dni... :) ale co z tego pewnie i tak zaraz dostanę miesiączkę i znowu od nowa...