Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smilywool

jakie chusteczki dla noworodka do pupy

Polecane posty

Gość smilywool

jakie najlepiej używac, do wycierania pupy, takie nawilzane czy z olejkiem? dotykałam tych z rossmana baby dream z olejkiem ale są strasznie tłuste. Której firmy wiec najlepsze?

Gość smilywool
up

Gość a to zależy co komu
pasuje. mnie np. te z pampersa strasznie śmierdziały. musisz sama wypróbować i zobaczyć co dziecku przypasuje.

Gość najlepiej płatkami i wodą
a tylko w razie konieczności chusteczkami

Gość smilywool
a co do kapieli? ja kompletnie nic nie wiem, co kupic? jakie mydełko? czy moze płyn do kąpieli, jakias gąbka czy myje się ręką? szampon?

Gość smilywool
podpowiedzcie bo jade włąsnie na zakupy!

a najlepszy możliwy i zdrowy skórze skład jaki zastosowany został w chusteczkach mają chusteczki Babydream Extrasensitive z Rossmanna (te różowe) wiele mam jednak narzeka, że są słabo nawilżone w moim mniemaniu dobre są też chusteczki Pampers Sensitive (w białym opakowaniu) testowałam je na mojej twarzy i jeśli do mojej mega-wrażliwej gębusi nadają się i nie podrażniają wcale to na pewno będą dobre do normalnej pupy niemowlęcia;) i celowo napisałam "normalnej pupy", bo trzeba to niestety sprawdzić na własnym dziecku ponieważ każde jest inne i Twoje akurat może być uczulone jakiś składnik

dla takiego dopiero co urodzonego maluszka dobre będą na pewno kosmetyki HiPP, bo są od pierwszego dnia życia i mają bardzo dobry skład kup płyn do kąpieli, bo na początek powinien wystarczyć i sprawdź jak maluch reaguje;)

Gość smilywool
ale główkę czym się myje? tez tym płynem?

z innych kosmetyków polecam również serię Babydream z Rossmanna, bo ma ona bardzo dobry skład i na pewno nie podrażni skóry dziecka a ceny za taką jakość są po prostu śmieszne

na początku spokojnie możesz umyć tym płynem tylko pamiętaj by zawsze myć główkę nie w wodzie, w której zanurzone jest dziecko ze spłukiwaniem tak samo - płuczesz tylko czystą wodą

Gość do kapilei to najlepsze sa
emolienty i do wyboru masz: Balneum, Oillatum, Oiilan i wiele innych

Gość smilywool
ok dzięki, popatzre i cos wybiorę.

tylko, że emolienty należy stosować jeśli faktycznie dziecko ma skórę, którą tradycyjne kosmetyki wysuszają

Gość smilywool
ok tylko mi chodzi o "formę" czy mydełko w kostce , czy płyn, czy szampon, czy są np. 3 w 1?

Gość smilywool
mój mąż ma duze skłonosci do alergii skórnych, i boje sie tego u dzidzi, ale chyba zanim przystapię do kupowania specjalnych kosmetyków kupię zwykłe a potem sie zobaczy.

wydaje mi się, że wygodniej jest myć maleństwo, które już zanurzasz w wodzie z płynem do kąpieli przy pierwszym dziecku trochę precyzji to wymaga (trzymanie dziecka w wanience);) zatem łatwiej jest zanurzyć dzieciątko w wodzie i drugą ręką je umyć niż trzymać i namydlać dodatkowo mydłem;)

to tym bardziej polecam kosmetyki jak najbardziej naturalne czyli z tych ogólnie dostępnych najlepsze są, które wymieniłam HiPP i Babydream

Gość Ile kosztuje
mialas az 9 mies. zeby zapoznac sie z tematem co dziecku potrzebne, a ty teraz pytasz jak jedziesz na zakupy, ej matka, matka.

a sam fakt alergii u męża o niczym nie przesądza, na szczęście:) mój mąż jest na tyle rzeczy uczulonych, że głowa mała:( poza tym ma obciążenie rodzinne ponieważ jego dziadek i pradziadek chorowali i chorują na astmę no i w szkole rodzenia usłyszałam, że nasze dziecko z ogromnym prawdopodobieństwem będzie alergikiem:O odpukać jak na razie nie ma uczulenia na NIC:) obecnie ma prawie 3,5 roku:)

Gość smilywool
no i co z tego? przegląd zrobiłam juz dawno, ale teraz pytam doswiadczonych matek, chyba to jest ok? a tak w ogóle skąd wiesz ile miałam miesięcy?

Gość magrog
Ja byłam zachwycona chusteczkami Nivea. Jak ich nie było to kupowałam z Pampersa wewntualnie z Libero. Odradzam za to Huggis.

Gość Ile kosztuje
no i co z tego? przegląd zrobiłam juz dawno, ale teraz pytam doswiadczonych matek, chyba to jest ok? a tak w ogóle skąd wiesz ile miałam miesięcy? Na pewno byłaś w ciąży jak słonica, dwa lata :D Trzeba było pytać matek wcześniej, a nie teraz walisz teksty w stylu, "szybko pomóżcie, bo właśnie idę do sklepu" :D

Gość smilywool
praw sobie głupie morały komuś innemu, nic Ci do tego kiedy chce cos kupowac. zawsze sie jakas kretynka na topiku znajdzie, mam jeszcze 1,5 miesiąca do porodu i nie zamierzałam całą ciąze, siedziec i sie zamyslac jaie chustki do wycierania tyłka.Zresztą o czym Ty kobieto piszesz? sa inne czasy, ja mam 100 sklepów koło domu, nie robie specjalnej wyprawy 200km po mydło dla dziecka. Bo może Ty jezdzisz raz na rok do miasta,,,

Gość diabl123
jeśli chodzi o chusteczki polecam Pampers Sensitive, są duzo delikatniejsze niż Huggies Do mycia całego ciała Oilatum, nie potrzeba nic innego, zadnych oliwek później

Gość Aneta34
Witam... Jestem młodą mężatką, która chętnie porozmawia z Paniami równie wyuzdanymi... mężatka od kilku mies. , w związku od 6 lat, od jakiegoś roku zrobiłam się nadwyraz temperamentna. Moj mąż niestey stoi w miejscu- klasyk. na początku jedynie fantazje dotyczące dojrzałych Panów...stanowczych, dominujących, znających swoją wartość,perwersyjnych mm.... myślałam,że mi przejdzie! niestety napięcie rośnie.. nie przepalam ciśnienia momentami. Już nie chodzi tu o dojrzalość wiekową, ale mentalną, emocjonalną. zdałam sobie sprawę,że nie odczuwam do męża respektu jakiego bym chciała. chcialabym by mnie zdominował, wykorzystywał, by uczynił ze mnie Suke ale on nie pojmuje,wysmiewa a jeśli rozmawiamy juz poważnie mówi,że mam być jego żoną a nie dziwką.. @@@!!!! on nie rozumie tych relacji. Ja uważam, że jeśli nie będziemy spełniali swoich oczekiwań w łóżku może to mieć okropne skutki. Troche mi wstyd,że jako kobieta pisze tak o tym otwarcie.chce zdradzić, coraz bardziej mam ochote na myślącego Samca... rozumiecie co mam na myśli Tutaj na zachęte moje foteczkii http://dl4.pl/spragniona

Gość tikal
smilywool ja nie uzywalam wcale chusteczke i jestem zadowolona:) pupa pod kran i tyle polecam!

Gość ja używam nivea
po nich nic się nie dzieje, za to po Dada, Pampers, tych rossmanowskich pupa była odparzona

Najważniejszy jest skład chusteczek, przede wszystkim powinny być naturalne i nie zawierać parabenów. W Rossmannie dostępne są Tami MyBaby Cotton - moja siostra używa ich do pielęgnacji dziecka i nie podrażniają skóry, idealnie nawilżają. Ostatnio widziałam je nawet w dobrej cenie.

Gość gość
A u nas sprawdzily sie fitti z biedronki. Przetestowalam wiekszosc chusteczek jak malemu sie troche pupa odparzyla i wiekszosc kremu. Dodam, ze mycie pupy platkami z woda nic nie dalo. I tak u nas najlepsze kombo to chusteczki fitti i krem nivea na odparzenia. Do kapieli natomiast super jest ziajka plyn od 1 dnia zycia natluszczajacy.