Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już nie wiem co robić...

Proszę o rade

Polecane posty

Witam :) Niedawno zaczęłam brać tabletki anty (yasmin). Gdy tylko w dniu spodziewanej miesiączki zauważyłam plamienie to wzięłam pierwszą tabletkę. Niestety plamienie nie rozkręciło się w normalny okres tylko pozostało lekkim plamieniem i zniknęło przy 3 tabletce (zmartwiło mnie to trochę). Do końca pierwszego opakowania zostały mi 3 tabletki. Wszystkie brałam regularnie. Wszystko było by dobrze gdyby nie to że od 5 dni mam plamienia i to dosyć mocne. Nie wiem co teraz myśleć nigdy tak nie miałam. Czy tabletki działają skoro plamie? Czy zrobić po zakończeniu opakowania 7 dniową przerwę? czy wtedy znów dostane okres, skoro teraz plamię? Nie wiem co mam myśleć pomocy :(

:(

Gość maru
Spytaj lekarza....

nie mam jak zapytać lekarza :/ Wizyta za 2 tygodnie

nikt nie wie :(

przy pierwszym opakowaniu jak organizm sie dopiero przyzwyczaja do tabletek to takie akcje są normalne i bardzo częste, przecież to jest znana sprawa, na co drugim forum wiecznie ktoś o to pyta, wszędzie można znaleźć info że przy pierwszym opakowaniu tabletek można plamić lub krwawić jako skutek uboczny, jesteś zabezpieczona, zrób normalnie przerwę

wiem o tym tylko że ja wcześniej brałam yasmin przez 3 lata. I teraz miałam 2 miesięczną przerwę. Zaczęłam znów brać i takie akcje się pojawiły a nigdy tak nie miałam. Czy krwawienie z odstawienia wystąpi normalnie czy już go nie będzie?

Moniak dziękuję za odpowiedź chociaż Ty jedna pomogłaś :)

2 miesiące to krótka przerwa, zamieszałaś sobie z tymi hormonami w organizmie i takie tego skutki, nic wielkiego, krwawienie w przerwie zapewne sie pojawi, ono jest sztucznie wywoływane spadkiem hormonów, nie ma zależności pomiędzy plamieniami w trakcie paczki a krwawieniem w przerwie

Moja gin mi mówiła że nawet miesięczna przerwa wystarczy... W sumie miesiączki w przerwie dostałam regularnie i kiedyś rok temu też robiłam taką przerwe i takich akcji nie było. Eh trzeba to teraz jakoś przeczekać. Dzięki za odpowiedz :)