Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hshgsdgedtedtedgdtdttfdd

Po jakim czasie mogę wziać urlop na żądanie?

Polecane posty

Po 1 mc czy po 3 mc? Mam umowę o prace od 21 listopada,a chciałabym wziąć urlop NŻ 1 stycznia. Czy mam takie prawo?

Gość gvsdfvsd
1.01. jest dniem wolnym od pracy.

Gość n oiu
Kodeks Pracy - i czytać. Tyle chyba potrafisz?

Gość przeciez to jest dzien wolny
dla przecietnego robola

ale ja nie jestem przeciętnym robolem, w mojej branży pracuje sie w świątek piątek i niedziele. Co was tak dziwi ze ludzie pracują 1? Dużo jest takich zawodów- lekarze, pielęgniarki, maszyniści etc. Byłaby katastrofa jakby wszyscy nie pracowali 1 stycznia...

Czyli jak 21 grudnia minął mi miesiąc pracy to mogę wziąć 1 stycznia NŻ czy nie?

Gość powiem i ja.......
urlop na żądanie nie jest odrębnym urlopem ...każdy pracownik może wykorzystać w ciągu danego roku kalendarzowego 4 dniu urlopu na żądanie ( ale nie trzeba ich brać razem ).....jeśli pracujesz od 21 listopada to minął już pierwszy miesiąc pracy za który przysługują Ci już 2 dni urlopu wypoczynkowego ( kodeks mówi o 1,66 dnia więc pracodawca może po miesiącu pracy dać 1 lub iść na rękę i dać 2 dni urlopu )

Gość n oiu
Dziwi nas przede wszystkim twoja totalna głupota - siedzieć przed kompem i nie potrafić znależć informacji - debilizm do kwadratu!!!

Gość skoro nie jestes
przecietnym robolem to zapierniczaj pierwszego stycznia:P...jak na nieprzecietnego robola przystało:P

Gość n oiu
"ale ja nie jestem przeciętnym robolem" - fakt, IQ duuuuużo ponizej przeciętnej! Nawet jak na pracownika fizycznego...

a lekarze którzy szyja wasze łapy po wybuchu petard i muszą zapierniczać przez kilkanaście godz 1 stycz kiedy 70 % społeczeństwa leczy kaca to niby co? Robole? Są jakies zwykłe zawody i są takie dla której trzeba się poświecić. Nie chciało mi sie szperać po necie i szukać wiadomości , liczyłam że tutaj znajda się jakies kompetentne osoby które mi odpowiedzą na moje pyt. Znalazły się jednak osoby zgorzkniałe, pozbawione kultury. Na co dzień tak wszystkich obrażacie czy tylko tak anonimowo w necie?:)