Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kas93

Ciąża w wieku 18 lat

Polecane posty

Gość Kas93

Czu uważacie, że osiemnastoletnia dziewczyna z brzuchem to porażka losu?

Gość J.Thorwald
Nie.

Gość moye t
aż tak cię obchodzi co myślą inni ludzie?

Gość nie wrócilabym
tak.

Gość Kas93
Ludzie są straszni. Potrafią zniszczyć człowieka. Boję się ich.

Gość pytanie takie mam do mam
TAK TO JEBANA DUPODAJKA

Gość Kas93
Czy są tutaj jakieś dziewczyny, które zaszły w ciążę w wieku 18 lat?

Gość an2anet
tak naprawde to nie wazne co inni mysla, ludzie gadali i beda gadac, wazne jest to co ty myslisz i czujesz, jesli cieszysz sie z tej ciazy to super jesli nie to niestety musisz sie z tym pogodzic,fakt 18 to troszke za cwczesnie ale maciezynstwo to piekna sprawa :) wiem cos o tym mam dwie córcie:D

Gość malwina1234325
ja zaszłam w ciąże mając niecałe 19 lat, ludzie sobie pogadali i przestali, oni zawsze beda plotkować

Gość Kas93
Jestem w klasie maturalnej. Będę w piątym miesiącu ciąży podczas zdawania matury... Jakoś dam radę.

Gość Kas93
Dziękuję! :)

Gość an2anet
pewnie ze dasz rade :D a inni beda gadac z zazdrosci i nie przejmuj sie tym co gadaja, dbaj o siebie i maluszka a innych olej,wazne zebys sie dobrze czula i byla szczesliwa u mnie tez gadali choc bylam starsza to bez roznicy maja ochote to niech gadaja, najbardziej gadali jak 4 mies po porodzie zaszlam w druga ciaze, wystarczylo ze poszlam do lekarza i juz pól miejscowosci dudnilo i w pracy plotkowali, troche mnie to denerwowalo ale stwierdzilam ze niech gadaja jak im sie nudzi to niech plotkuja

Gość Lidzia...
Ja miałam 18 lat jak urodziłam-ludzie pogadali i przestali...

Gość Kas93
Lidzia, jak wygląda teraz Twoje życie? :)

Gość Idalia39
Tez zostalam mama w wieku 18 lat a bylo to prawie 22 lata temu :) To bardziej wtedy ludzie krzywo patrzyli na osiemnastki z brzuchem,ale mialam to gdzies i tak do wiadomosci kogos tam wyzej,to ze dziewczyna w wieku 18 lat zaszla w ciaze wcale nie swiadczy,ze jest jakas dupodajka jak to"slicznie" okreslilas idac tokiem Twojego rozumowania,to kazda kobieta ktora zaszla w ciaze przed slubem to dupodajka tak? W takim razie wiekszosc kobiet na tym swiecie to dupodajki,a wlasciwie nie,nie tylko te ktore w ciaze zaszly te ktore wspolzyja przed slubem rowniez sa dupodajkami :P No to tak reasumujac co 2 kobieta na swiecie to dupodajka....Jestem na 100% przekonana ze rowniez sie do tej grupy zaliczasz :P A tak wracajac do tematu autorko niczym sie nie przejmuj,mysl pozytywnie,a zobaczysz,ze wszystko jakos sie pouklada.Pomysl o tym,ze gdy Twoje dziecko bedzie juz samodzielne Twoje kolezanki dopiero w pieluchy beda wchodzic,a Ty w tym czasie bedziesz mogla zawodowo juz sie realizowac no i jaka mlodziutka mame bedzie mialo Twoje dziecko,ja ze swoja cora na imprezy czasami chodze ;)

Gość PannaLL
A dlaczego się nie zabezpieczaliście?? W każdym razie nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, dacie radę, tylko wyciągnij wnioski z tej historii i nie płodźcie następnego zaraz po porodzie

Gość Kas93
To prawda. Moja mama urodziła mnie w wieku 19 lat i mam z nią wspaniały kontakt! Koleżanki mi zazdroszczą, bo rozmawiam z mamą o wszystkim. to moja jedyna przyjaciółka :).

Gość Lidzia...
całkowicie normalnie,teraz mam 23 lata,mam męża,wspaniałego synka...i w maju zostanę drugi raz mamą :) Oczywiście,że na początku było ciężko,ale udało mi się skończyć szkołe-brakowało mi troszkę takiej jakby "wolności"-moje koleżanki chodziły na imprezy a ja nie...ale gdy dziecko się do ciebie przytuli to jest najcudowniejszy moment...

Gość Kas93
PannaLL nie zabezpieczyliśmy się, bo nie chcieliśmy się bronić przed ciążą. W głębi serca i ja i chłopak chcieliśmy tego. Dalej chcemy, tylko jestem w małym szoku :) . Co innego myśleć o tym, a co innego to odczuwać i mieć takie maleństwo w sobie.

Gość Kas93
Ogarnął mnie mały strach przed nieznanym. To wszystko :).

Gość Idalia39
Wiecie co? czesto te 18-letnie dziewczyny ktore zostaly mamami,sa bardziej odpowiedzialne od tych 30-letnich.Widze to w swoim otoczeniu.

Gość Lidzia...
poczekaj aż zaczniesz czuć ruchy-bezcenne...

Gość Kas93
Już nie mogę się tego doczekać! Nie pojmuję tego. To jest jak cud.

dla mnie to nie rozsądne by w tym wieku nie zabezpieczać sie podświadomie chcieliśmy tak akurAT uwierzę marzyłaś by z brzuchem zdawać maturę ciekawe kto was będzie finansował

Gość Kas93
Chlopak ma swoje mieszkanie, bardzo dobrze zarabia. Bedzie trudno, ale wiem, ze damy sobie rade. Bo ile to rodzin zaczynalo od zera u rodzicow na mieszkaniu w jednym pokoju np.?

ok ma swoje ma prace a ty co osiągnęłaś co zrobiłaś dla siebie co zwiedziłaś ? nie neguje ciąży w tym wieku ale głupota jest seks bez zabezpieczenia i głupie gadanie no w głębi chcieliśmy a teraz masz szok a to czy dacie rade powiesz pózniej bo tego nie wiesz jak was zycie wystawi na próbe