Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asjlfaj

Za odstepne - pytanie

Polecane posty

Gość asjlfaj

Witam, przegladam rozne oferty kawalerek... I jestem w tym zielony czy moglby mi ktokolwiek wytlumaczyc - o co chodzi z ,np. "Kawalerka za odstepne"?

Gość grzybek ...
płacisz właścicielowi za to ,że udostępnia ci swój lokal i płacisz mu normalny czynsz , ty jesteś lokatorem a właściciel -spółdzielnią:P

Gość taaaaak...
odstąpisz swego penisa co drugą noc i zaoszczędzisz na kasie. Pszyjene sporzytecznym, nie wahaj się ani chwili, tylko bierz tę kawalerkę.

Gość asjlfaj
Czyli mam rozumiec to tak: -Wlasciciel jest spoldzielnia - a ja wynajmuje kawalerke od spoldzielni i jej place.

Gość idź do banku i sie dowiedz
to nie tak że właściciel jest spółdzielnią. kupujesz po prostu mieszkanie spółdzielcze od osoby która tam teraz mieszka. jest to mieszkanie spółdzielcze nie własnościowe.tak jak byś kupował prawo do lokalu czy coś takiego. kiedyś o tym czytałam ale nie pamiętam dokładnie.

Gość grzybek ...
właściciel jest jak spółdzielnia:D a lokator to mieszka tam jak normalny lokator a nie wynajmujący u kogoś mieszkanie.

Właściciel jest właścicielem. Podpisujesz z nim umowę, której jesli płacisz nie wypowie (zwazywszy na stały meldunek, będzie mu cięzko) trzeba uważać

Gość idź do banku i sie dowiedz
wy piszecie o mieszkaniach w prywatnych kamienicach,blokach a autorowi chyba chodzi o mieszkanie spółdzielcze lub komunalne...W prywatnej kamienicy płacisz właścicielowi za "prawo mieszkania" i stały meldunek a w przypadku mieszkań spółdzielczych i komunalnych płaci się dotychczasowemu lokatorowi za prawo do lokalu który nie jest jego własnością.tyle ze chyba spółdzielnia musi wyrazić na to zgode