Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytanie mam do mam

Mycie siusiaka u niemowlaka..

Polecane posty

Gość Pytanie mam do mam

Drogie mamy mam takie pytanie,czy podczas kapieli dziecka 10m powinnam naciagac napletek? Nie mam pojecia :/ dziekuje z gory za odpowiedzi

Gość Pytanie mam do mam
Up up up

Gość a ja.....
Zapytaj pediatry, bo są różne szkoły. Aktualnie przeważa pogląd, że do bodajże 2r.ż. jest fizjologiczna stulejka i nie ściągać, jeśli nie ma żadnych problemów np. z infekcjami. W każdym razie nam dwóch pediatrów zabroniło ruszać mimo że syn miał wąski napletek. Około 2 urodzin rzeczywiście stulejka sama ustąpiła

dokładnie to samo usłyszałam bo położna kazała ściągać a jemu się nie dało tak wąski :/ więc poszłam do pediatry obawiając sie najgorszego i dowiedziałam się to samo że do 2 roku zycia to jest coś takiego jak fizjologiczna stulejka i bez nerwów dopiero powyżej 2 roku zycia trzeba się martwić, a ściągać można ale nic na siłę bo wtedy może skórka popękać i wdają się różne infekcje

Dokładnie jak wyżej, pytałam właśnie pediatry bo mi się temat nasunął jak dziecko w rodzinie miało stulejkę. Powiedziała że myć na ile się da bo naciąganie może powodować mikrourazy, infekcje i zaognić ewentualny problem.