Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patysiek

obiawy ciązy

Polecane posty

Gość patysiek

Witam Was :) mama 17 lat i zaczełam współżyć z moim chłopakiem. Kochałam sie z nim 5 dni temu(podczas dni niepłodnych) tyle że, dwa dni po stosunku odczułam dziwne kłucie na dole brzucha. robiłam test i wyszedł negatywnie, ale moja przyjaciółka miała takie obiawy i do tego śluz jej ciekł, a test wyszedł jej negatywny. Czy to mozliwe ze jestem w ciązy ? i czy badanie krwi jest lepszym roziwazeniem od testu ciazowego ? prosze was pomóżcie mi !

Gość patysiek
ps. moja przyjaciółka z takimi obiawami była w ciązy, pomimo negatywnego testu ciązowego

Gość hahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhha
hahahahahahaha

Gość patysiek
nikt cie kur*a nie prosił o taką odpowiedź ;)

Gość ewa2020
test zrob w dzien planowanej miesiaczki

Gość patysiek
robiłam , dziś . Dziś powinnam mieć 1 dzien miesiączki, i jest negatywny, ale brzuch mnie kuje cały czas :(, czy badanie krwi nie było by lepsze ? chłopak mnie na to na mawia tylko nie wiem czy było by lepsze.. :) pozdrawiam :)

Gość dafrd
Tak jak mówisz to dni niepłodne teoretycznie, bo zdarza się przecież że kobiety współżyją podczas okresu np i zachodzą w ciążę. No ale powinny być to dni niepłodne. Możliwe, że to kłucie to po prostu zbliżająca się miesiączka. Test z krwi jest na pewno o wiele lepszym rozwiązaniem niż test z apteki. Testy z apteki mają czułość średnio 25 czegoś tam, chociaż są też takie co mają 10. Wg danych które można znaleźć w internecie na poziom HCG podczas ciąży w zależności od tygodnia ciąży lub dnia od owulacji, to można nawet podczas 4 tygodnia ciąży (czyli pierwszy dzień spodziewanej miesiączki) mieć HCG na poziomie 5. Więc taki test może wykryć ciążę dużo później, zależy od kobiety. Natomiast test na beta HCG z krwi pokazuje dokładną wartość tego hormonu i w dniu spodziewanej miesiączki, a nawet wcześniej, masz już pewność na czym stoisz. Badanie kosztuje ok 30 zł. Ja zrobiłam, czekam na wynik.

Gość dafrd
Nie czwartego, tylko piątego tygodnia. Ale moim zdaniem nawet taki test z krwi powinnaś zrobić za pare dni w razie czego, bo nie mam pojęcia czy wykryją ciążę pięciodniową. Moim zdaniem nie masz się czym martwić i lada dzień dostaniesz okres

Gość patysiek
bylam u ginekologa i całe szczęście nie jestem w ciązy :)

chyba sobie zartujesz, skoro stosunek był 5 dni temu to ginekolog nie ma szans jeszcze żadnej ciąży wykryć, nawet na test ciążowy jest jeszcze o wiele za wcześnie

Gość patysiek
powidział mi ze nie nie jestem

Gość moye t
to ze gin nie zobaczył ciąży to normalne. Nie ma szans aby cokolwiek zobaczyć po kilku dniach od stosunku. :O

Gość moye t
a co ci miał powiedzieć jeśli nie był w stanie nic zobaczyc? Na ten moment ciązy nie widział więc tak powiedział. A że juz w niej możesz być to inna sprawa.

no tym bardziej że w ciażę się nie zachodzi tego samego dnia w którym odbywa sie stosunek, zanim dojdzie do zapłodnienia i zagnieżdżenia mija 6-8 dni od stosunku, to po pierwsze, a po drugie ginekolog może zobaczyć ciążę na usg najwcześniej w 5/6 TYGODNIU ciąży, wcześniej tylko test, minimum 14 dni od stosunku