Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcin z kiewicz

Do informatyków. Co to oznacza?

Polecane posty

Gość marcin z kiewicz

You Have: 1.8 GHz Performance Rated at: 3.24 GHz Tak mi pisze strona "Can U run it" o moim procku

Oznacza to że prędkość twojego procka to 1.8 GHz ale gdyby go porównać z prockiem wykonanym we wcześniejszej technologi to jego szybkość była by równa w przybliżeniu 3.24GHz( teoretycznie) . Nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłem. Przykładowo: Twój procesor z zegarem 3.4 ghz "Phenom quad core" jest tak samo wydajny jak procesor pentium IV z zegarem 7.359(teoretycznie mówiąc)

w twoim przypadku oznacza to że twój procesor 1.8 ma taką moc jak pentium IV z zegarem 3.24GHz

Gość był bojler jest kaloryfer
ile teoria ma wspolnego z praktyka?

oczywiście żeby wydusić tą moc z procesora multi-rdzeniowego to trzeba napisać program komputerowy w odpowiedni sposób i odpowiednio go skompilować - tak żeby wykorzystywał wszystkie rdzenie. Wykorzystując np. OpenMP, OpenMPI.

Gość O ja niepocieszona!
Moge cie też o cos zapytac informatyku?

ale nie powinnaś się martwić o to MPI bo teraz większość programów pisana jest już dla procesorów wielordzeniowych.

Gość O ja niepocieszona!
Nagle na komputerze nie ma normalnych kolorów tylko takie jaskrawe fiolety rozowe pomarańczowe- tak sie dzieje nawet kilka razy dziennie, a filmy zacinaja sie i powtarza caly czas ostatnie kilka sekund dźwięku i trzeba resetowac. Czy to karta graficzna czy moze cos innego jest popsute?

pewnie to grafika ale nie powiem na 100% - z takimi sprawami to najlepiej do serwisu.

Gość O ja niepocieszona!
Hmm... dzieki za odpowiedź