Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosiek12428900i08088

Czy to moze byc paciorkowiec lub inne podobne swinstwo?

Polecane posty

Mam problemy ze zdrowiem.Najgorzej dokuczaja mi kolana,plecy,kostki.Na drugim miejscu jest czesto drapiace gardlo bolace gardlo.Oprocz tego czesto jest mi po prostu slabo zle psychicznie pobolewaja mnie zeby pomimo wylecznych ubytkow i swedzi mnie skora pod pachami i w miejscu int..Z stawami bylam u ortopedy kiedy mi kolana mcno strzykaly po glupim uderzeniu w lawke i dstalam lek na oslabienie chrzastek stawowych.U dermatolga bylam dostalam leki nic nie daly prawie.Zeby byly naprawianie lekarka twierdzi ze zla higienia no moge sie zgodzic.Mam niski cukier 72mg/dll cisnienie tez nie zawysokie jakos 120/70 .Mialam na poczatku roku chlamydie pneumoniae dostalam unidox na miesiac i badania na przeciwciala pokazaly ze podobno chlamydii nie ma.Mam 17 lat.Czy ktos wie co mi moze byc?

Gość hft
a podstawowe badania mialas robione?crp,ob,morfologia,mocz

w tym roku w czerwcy mocz ale byl w normie a mialam goraczke niewyjasniona przez 2 dni .Jednak mam badania robione w grudniu 2010 i leukocyty i aso wydaja mi sie za wysokie patrzac na normy pisane w strnach internetowych

Mam tez chore serce od urodzenia przeciek w lewej komorze 2 mm i tez moja lekarka rodzinna nie uznaje prosb o badania dla niej ma bolec albo symulujesz lub cie olewa

Gość warkot
jakie masz aso? badalas krew na ob i crp?

Gość hft
popros lekarza na badania krwi wykonaj proteinogram jezeli sa jakies aktywne bakteryjne zakazenia stany zapalne powinny byc nieprawidlowosci zrob kwas moczowy,rf enzymy fosfataze alk kinaze kreatynowa,dehydrogenaze mleczanowa,TSH jezeli choroba zakazna jest aktywna to cos powinno wyjsc

aso wynosi 12,7U/I (N:0,0-240,0) ob po 1 godz. 2 crp 2,3 mg/L (N:0,0-10,0) morfologia krwi: hematokryt 44,3 % hemoglobina 14,5g/dl erytrocyty 4700000/uL MCHC 32,7 g/dl mcv 94,3 fL leukocyty 672/uL rozmar: neutrofilie 69,7 % kwasochłonne 2,2 % zasadochłonne 0,1 % limfocyty 12,1 % monocyty 15,9 % płytki krwi 17800/uL Mocznik 30 mg/dl (N:10-45) kreatynina 0,5 mg/dl (N: 0,10-1,50) Kwas moczowy: mg/dl (N: 2,5-6,0) Mocz-badanie ogólne c.zółty,klarowny,odczyn kwaśny,c.wł,1,,białko nb,cukier nb.urobilinogen w normie.Osad nabłonki płaskie pojedyńcze wpw,pojedyńcze bakterie wpw,krwinki białe 0-1-2 wpw,krwinki czerwone świeże poj.wpw Tylko czy te wyniki mają sens wykonane przed wykryciem chlamydii pneumoniae?

Gość warkot
nie masz zadnego aktywnego zakazenia ani zapalenia w organizmie. aso normalne, ob i crp bardzo niskie. inne wyniki tez w porzo. tak jak inny gostek pisal: zrob enzymy watrobowe (ast/alt).

Gość hft
do moczu bym sie przyczepil napewno odczyn ph musi miesic sie w normie moze organizm byc zakwaszony zle odzywianie , podaj jeszcze kwas moczowy podalas norme a wyniku nie

Do chorob skory jestem przyzwyczajona jestem tez troche alergikiem ale niepokoja mnie stawy i bole plecow

Mocz podalam z grudnia 2010 ale jesli chodzi o moc z czerwca wygladaja badania tak : color not entered clarity not entered glu,bil,ket-negative sg >=1.030 *Trace-intact* tylko że te blo było wtedy złe przez to ze badanie zostało wykonane za szybko po miesiączce oprócz tego nic się nie zmieniło ph 5.0 pro negative uro 0.2 e.u/dL nit i leu negative high sg may cause falsely lowered leu results

a wątroba w grudniu wyszła mi tak próby wątrobowe aspat 16U/I (N:1-37) alat 11U/I (N:1-40) ggtp: I14U/I (N:0-50) Oprócz tego białko całkowite 7,1 g/dl (N:6,2-8,6) Jonogram: sód 143mEq/I potas 4,09mEq/I wapń 4m66Eq/I magnez 2,0 mg/dl CK 48IU/I (N: 25-195) CK-MBB14 Troponina I 0,01 ng/ml

Gość hft
udaj sie do reumatologa ze stawami najlepiej jak najwiecej wykonac tych badan krwi napewno warto tez wykonac densynometrie badanie to nie jest refundowane

mam dobrego ortopede i traumatologa któremu ufam i dzięki niemu pare osob w rodzinie cieszy sie zdrowiem w dziedzinie ortopedii czy on moze mi pomoc?

Gość hft
te badania co podalas sa w normie nie wiem tylko jak z wapniem bo u mnie jest inna skala ale takie badania trzeba powtarzac nie zawsze gdy mamy jakis niedobor to wyjdzie

Gość hft
jezeli niechcesz isc do reumatologa to wykonaj w szczegolnos panel kostny rf i kwas moczowy przeciwciala ana hep 2 proteinogram densynometrie

Gość hft
ortopeda nie jest od stanow zapalnych stawow czy mineralizacji kostnej czy jesli infekcje powoduja chore stawy id tego jest reumatolog ortopeda od urazow,zlaman wad wrodzonych,skrzywien

Jednak u mnie w dzieciństwie występowały mocne bóle nóg moja siostra miała np. odrywanie rzepek i też od zawsze mi mówiono że nie jestem prosta zwracano mi uwagę że źle chodzę problemem jest u mnie to iż jako 2 letnia dziewczynka jak miałam operację serca i chirurg mnie szył tak iż teraz ta blizna jest krzywa jedna pierś jest dużą druga mniejsza.Mama w młodości miała bóle nóg tez pleców i czy to może mieć związek bardziej ortopedyczny?

Gość hft
a masz skolioze?

stwierdzona nie ale kardiolog zaleciła iż można się przejść do fizjoterapeuty podpytac o jakies cwiczenia bym była bardziej byla prosta zwlaszcza z ta klatka piersiowa .Lekarze zalecali mi basen ale jestem za slaba na niego.Jazda na rowerze tez odpada chyba ze mówiąc o stacjonarnym rehabilitacyjnym

Gość hft
jeszcze udaj sie do ginekologa bo teraz doczytalm o swedzeniach moze to tylko zwykla grzybica

Gość hft
jeszcze odpowiem na wczesniejsze pytanie tak to ma zwiazek bardziej z ortopeda ale do reumatologa tez warto sie wybrac infekcje moga wywolac choroby autoimmunologiczne ukkadowe zawsze warto je wykluczyc