Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Uula

Rozczarowanie małżeństwem

Polecane posty

Witam. Może taki temat już się pojawił, ale chyba wolę założyć nowy. Jestem mężatką od 2 lat, na początku nasze małżeństwo było bardzo szczęśliwe jednak z czasem stało się coraz bardziej luźne. My oddaliliśmy się od siebie. Teraz już nawet się nie rozumiemy. Może jest ktoś kto ma podobny problem jak ja. Może ktoś się podzieli również swą historia.

tak to jest jak sie lajdaczy przed slubem, a potem, ze chlop cie nie szanuje i sie nie uklada w malzenstwie. Masz co chcialas

może nie tyle nasze małżeństwo stało się luźne, co ja się stałam luźna. W kroku. Jak sobie z tym radzicie?

Gość SANDRA**************
Beatka s-k aleś jest tępa strzała !!! Jesteś pewnie brzydka, zdołowana, do tego paszczur i stara panna!!!! jestem pewna że siedzisz godz tylko na kafe i wszystkich poniżasz. Chciałabyś dawać ale co z tego jak nikt cię idioto nie chce :D:D:D:

Gość kiki51
ta beatka to jakis kafeteriowy stwor gdzie nie wejde,tam sie udziela,he he

Gość SANDRA**************
Pewnie ma za dużo wolego czasu, hmmmm zapewne sprawia jej ogromną przyjemność jechanie po wszystkich żal...

A i zapomniałabym dodać pogarda dla wszystkich ludzi. A szczególnie tych którzy zarabiają mniej.

Beato nie łajdaczyłam się. Nawet nie mieszkaliśmy razem przed ślubem. Przeżyliśmy razem wiele, chorobę, wypadek, śmierć bliskiej osoby. Wiele.

Gość gggg343
Podszyw, widać inny nick

Gość miedzynarodowka 32666666666666
a kto mowil z e bedzi e kolorowo-u nikogo nie jest...

Trzeci wpis od góry nie jest mój ale to łatwo zauważyć po nick-u.

Autorko nie tłumacz się bo mnie masz komu. Piszesz tutaj żeby ktoś pomógł Ci rozwiązać problem, a nie żeby się komuś tłumaczyć. Nie przejmuj się nią, ona jest z tych które wiedzą lepiej.

Chciałabym żeby ktoś dał jakas radę, żeby podzielił się swoimi przemyśleniami. Mój mąż przez ostatni rok zmienił się nie do poznania.

Gość marimar
a dokładniej?

Może ktoś ma ochotę opowiedzieć swoją historię?

Cześć. Kilka pytań pomocniczych: - ile lat się znacie? - ile lat byliście parą razem (mieszkaliście razem)? - jak wyglądały początki uczucia (czy wielkie zakochanie z wysokiego C czy raczej spokojnie i miłość rosła z czasem)? - kto podjął decyzję i był chętny do ślubu (jedno z was czy oboje)? - co to znaczy "nie rozumiemy się"? Podaj przykład.

Gość chlopie popieram Cie
ja jestem rok po slubie i nadal jest wspaniale, jestesmy razem 4 lata, owszem troche sie zmienilo, nie ma juz motylkow w brzuchu ale dobrzemi z nim bo to dobry, wspanialy opiekunczy facet, i uwielbiam z nim ta codzienna rutyne. a co sie u was zmienilo?

Razem 5 lat, z czego 1.5 roku układ chłopak- dziewczyna, 1.5 roku narzeczenstwo, 2 lata małżeństwo. Bez dzieci. Ja mam 25 lat mój mąż jest 10 lat starszy ode mnie. Miłość raczej spokojną. Po drodze był ciężki wypadek, choroba i śmierć bardzo bliskiej osoby. Decyzję o oświadczynach i ślubie podjęliśmy razem choć z inicjatywy męża.

Ok. Teraz napisz o tym oddaleniu i że małżeństwo jest "luźne". Co się zmieniło?

Co znaczy że się nie rozumiemy? To że zaczynamy mieć inne cele w życiu. Ja studiuje pracuje, staram się to wszystko godzić. A mój mąż ma wieczne pretensje.

Na początku było super. Moje małżeństwo wogóle zanim zawarliśmy wisiało na wosku. Bo nie było zgody moich rodziców ale mimo to ślub się odbył. Nie było żadnego powodu by to małżeństwo nie zostało zawarte.

O co mąż ma pretensji? Czy wcześniej miał też o to pretensje? Czy chociaż częściowo zgadzasz się z tymi pretensjami czy są absurdalne?

Dla mnie w większości są absurdalne. Ogólnie to mój mąż przestał ze mną rozmawiać.

Czy coś się zmieniło w życiu męża? Jakieś zmiany w pracy, zdrowie? Czy sprawdzałaś delikatnie czy nie ma jakiś kontaktów z kobietą (tami), jakiś romans? Taka drastyczna zmiana zachowania musi mieć jakieś przyczyny. Jak układania się wam pożycie seksualne (versus przed ślubem)?

Żadna drastyczną zmiana. Żadna. Praca tą sama, kobiety nie wiem. Nie mogę się zdobyć na jakieś sprawdzanie. A życie seksualne. Hmmm nigdy nie było zbyt bujne, ale obu nam to odpowiadało. Ale teraz się pogorszyło.