Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Basia 123

Czy termin porodu czy był zblizony do tego obliczonego przez lekarza ?

Polecane posty

lekarz obliczył na 20 sierpnia z usg na 18 sierpni wychodziło urodziłm 21 sierpnia

Pierwsze moje dziecko urodziło sie 4 dni przed terminem. Córka mojej siostry urodziła się dokładnie w dniu wyznaczonym przez lekarza ;-)

Gość no u mnie
8 dni przed terminem z usg a 5 po terminie z OM z tym że gin za wiarygodną uznał datę wg usg.

Gość muchaparowa
ja urodziłam 6 dni przed terminem, ogólnie mówi się że plus minus 2 tygodnie

Gość muchaparowa
gdzieś czytałam że 5 % kobiet rodzi w terminie

Na podstawie badań statystycznych stwierdzono jednak, że tylko 5 procent kobiet rodzi w dniu wyznaczonym regułą Negellego, natomiast u pozostałych 95% dochodzi do zakończenia ciąży w okresie do 21 dni przed lub 21 po terminie wyznaczonym tą regułą.

Gość nasze kochane dzieciaczki
ja urodzilam bliźniaki syna i curke pol roku po terminie oboje durne

córa gruboo przed terminem - wcześniak, a syn się uparł i jest 5 dni po terminie ale wywoływany a i niby te 5% się udaje trafić ale ja nie znam nikogo kto urodziłby co do dnia zawsze chociaż ten 1 dzień różnicy :P

Gość octo2011
Ja miałam termin z ostatniej miesiączki na 7.06 i dokładnie wtedy urodziłam :D. A mój lekarz nigdy nie obliczał terminu z usg, twierdził że to bez sensu.

Gość octo2011
Dodam jeszcze, że poród całkowicie naturalny, żadnego wywoływania, oksy, nic. Aż dziwne że tak się udało.

pierwsza córka 3 dni przed terminem, druga 4 dni przed terminem z ostatniej misiączki a z moich prywatnych obliczeń (znałam dokładną date poczęcia) 1 dzień przed.

Synek urodził się dokładnie w terminie- podobno rodzi się tak tylko 5 % dzieci, przynajmniej tak na porodówce usłyszałam :) Termin jest orientacyjny, 2 tyg. przed i po jest ok.

Ja urodziłam tydzień przed terminem, ale mam koleżanką która urodziła w dzień wyznaczonego terminu, a z kolei inna tydzień po...

Gość małamamam
lekarz obliczył 20.09.2011 termin z usg 25.09.2011 ja obliczyłam (wiem kiedy zaszłam) 23.09.2011 urodziłam 22.09.2011

Gość Dojrzala mama
Pierwszy porod mialam obliczony na 24 kwietnia,a urodzilam12 natomiast drugi porodmialam wyliczony na 27 lipca a urodzilam 13 sierpnia.W obu przypadkach rozbierznosc spora,ale znam dzewczyne ktora urodzila dokladnie w dniu wyznaczonym przez lekarza.

Gość TakaSobieMama ;)
Ja mialam termin z @ i z usg taki sam :) ... i urodzilam dzien przed terminem :)