Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xjshcxhdcj

tabsy YAZ

Polecane posty

Gość xjshcxhdcj

Chciałam prosić wszystkie osoby rozpoczynające przyjmowanie tabletek Yaz o pilne obserwowanie reakcji swojego organizmu na przyjmowanie antykoncepcji w tej postaci. Proszę o to w szczególności ze względu na tragiczny przypadek śmierci młodej dziewczyny, która zaczęła stosować Yaz i zlekceważyła niepokojące objawy podczas przyjmowania tych tabletek. Absolutnie nie chce siać paniki a tym bardziej nikogo straszyć, ponieważ sama przyjmuję od dwóch miesiecy Yaz i póki co wszystko jest w porządku. Jednakże nie każdy przechodzi tak samo zażywanie antykoncepcji. Przyczyna tej tragicznej śmierci była zakrzepica, podczas sekcji zwłok lekarze stwierdzili, że do powstania zakrzepicy przyczyniły się tabletki antykoncepcyjne. Z tego co wiem to ta dziewczyna nie miała zrobionych badań przed przyjmowaniem tych tabletek, lekarz przepisał jej je w ciemno. Po tygodniu zażywania tych tabletek pojawiły się silne duszności, bóle w klatce piersiowej i ogólne osłabienie. Gdy w końcu zdecydowała się pójść do lekarza niestety w drodze straciła przytomność a 30 minut później zmarła. To był tragiczny przypadek, ale też przestroga przed tym, że nie wolno lekceważyć niepokojących sygnałów. Jeszcze raz proszę o ostrożność.

Gość reterere
no bywaaa

Gość a ja nie biore
nie biorę tego świństwa i truc sie nie będę.... z tego są tylko problemy, jak nie od razu to po latach