Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wielka niewiadoma

Okres a tabletki antykoncepcyjne i ciąża

Polecane posty

Gość Wielka niewiadoma

Cześć Dziewczynki! Ja z bardzo ważnym pytaniem. Otóż, we wrześniu przestałam brać tabletki antykoncepcyjne (Cilest). Brałam je przez 3 miesiące. Od tamtego czasu miesiączka przychodziła jak chciała, ale w tym miesiącu to już szczyt. Nie mam jej 3 tydzień . Miała się pojawić 10 grudnia, nie pojawiła się. 22 zrobiłam test - negatywny. Stąd moje pytanie, czy możliwe jest, że test źle pokazał? Robiłam go po południu, bo nie mogłam wytrzymać . I jeszcze jedno, czy jeśli zrobię jutro rano to wynik będzie wiarygodny? Dodam, że prócz bólu brzucha i napięcia przedmiesiączkowego - bo chodzę non stop zła, żaden inny ból mi nie towarzyszy. Do tego śluz, jest biały, jakby serowaty. Jakie inne powody mogą być tego braku okresu? Pozdrawiam i dziękuję za jasną i rzetelną odpowiedź . (szukałam już wszędzie i nigdzie nie ma normalnej odpowiedzi ) :(

Gość moye t
serowaty śluz to objaw grzybicy. Po 3tyg. od terminu okresu test jest wiarygodny. Może to jakies zaburzenia po tabletkach. Umów się do gina.

Gość Wielka niewiadoma
Właśnie próbowałam, ale jeden jest na urlopie do stycznia a drugi nie może mnie przyjąć :( A ten po 12 dniach też chyba wiarygodny, co? Też mi się wydaje, że to przez tabletki, ale nie daje mi ta ciąża spokoju! Chociaż żadnych objawów nie mam, prócz normalnego bólu brzucha :)

Z grzybicą koniecznie do lekarza. Z zaburzeniami po odstawieniu tabletek zresztą też. Dostaniesz luteinę na wywołanie okresu i tyle. Poszukaj lekarza w innej przychodni. No chyba, że mieszkasz w jakiejś małej mieścienie i jest tam tylko jeden ośrodek zdrowia. Tutaj możesz poszukać jacy lekarze przyjmują w ramach NFZ w Twojej okolicy: http://kolejki.nfz.gov.pl/koc/kolejkiSzukaj.do

Gość Wielka niewiadoma
Perwersja - dzięki ;* Dzisiaj to chyba nie wiem gdzie, na doraźną hehe ;p