Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niesamowite patenty pakoli

wyscielilam plyte kuchenki gazowej folia aluminiowa i....

Polecane posty

frytki usmazyly mi sie w ciagu 5 minut. z surowych ziemniakow!!!! podpatrzylam to u pakistanki w domu:P

Gość p r o w o
Co robiłaś w Pakistanie? Masz tam męża? :classic_cool:

bylam w uk u meza i mialam okazje zobaczyc. p.s. mazjest Polakiem:P:P:P

Kuchenki gazowej? Ale o co kaman? Ktoś jeszcze ma kuchenki gazowe? Albo piekarniki gazowe????

Gość bubełek
i teraz aluminium wlazło w frytki i umrzesz jak ja na danonka tylko ty na folię aluminiową i nie idź w stronę światła bo ono gaśnie i można się wywrócić :(

myslalam ze ona to wyscielila po to zeby kuchenka sie nie brudzi.la:P ale to daje maksymalne wykorzystanie ciepla. nie nagrzewa sie plyta pod folia tylko cale cieplo idzie na garnek.

Gość fgf
Jak ja wyscielilas bo nie rozumiem. Owinelas nia ten metal?

musztardo....masz racje ...nikt juz nie korzysta z kchenek gazowych, kazdy posiada indukcyjna bo prad przeciez taki tani....:O

normalnie, zlozylam folie na 2 razy, wycielam kolko na palnik i polozylam. blyszczaca strona na zewnatrz.

Gość i co to daje
głupia jesteś, skoro myślisz że ludzie nie gotują na gazie

dziala na tej samej zasadzie co izolacja aluminiowa pod kaloryfer---odbija cieplo.

11:18 [zgłoś do usunięcia] niesamowite patenty pakoli normalnie, zlozylam folie na 2 razy, wycielam kolko na palnik i polozylam. blyszczaca strona na zewnatrz. Pomijając wszystko, jak wygląda taka kuchenka gazowa? Kółko na palnik wycięłaś? Teraz naprawdę nie jestem złośliwa... jak miałam kiedyś kuchenkę gazową, to ona miała w piekarniku dookoła palniki, a nie na środku.

No ok, niech Wam będzie. Ludzie gotują na gazie, ale piekarniki, to już elektryczne mają, kurde.

a gdzie ja napisalam o piekarniku? po drugie moj jest na gaz:P

Gość i co to daje
dobra, nie jesteś głupia, przepraszam ja mam gazową kuchenkę ale na szklanej płycie, nic mi się nie nagrzewa niepotrzebnie, folia chyba tylko po to mogła by być zeby nie ubrudzić tej płyty... Też nie wiem po co, bo jak się myje na bieżąco, to jest to tylko przetarcie

Gość pompidou
niesamowite patenty pakoli - mogłabyś jeszcze raz dokładnie opisać jak usmażyłaś te frytki? na oleju? położyłaś te ziemniaki na folii? i czy piekarnik był wtedy włączony bo ne ogarniam ;)

Ja zrozumiałam tak: Kuchenka gazowa ma metalowe nakładki pod garnek albo te starsze mają ten metal większy łączony na wszystkie palniki, wycięła kółko wielkości garnka i podłożyła pod sam garnek na palnik tak żeby dotykał garnka czy patelni, a żeby gaz pod nim się palił i całe ciepło przekazywała ta folia bezpośrednio pod garnek, a nie na boki jak to bywa. dobrze zrozumiałam ?

dokladnie zdjecie 7, smazylam w garnku na oleju....i tylko jam stara kucheke gazowa?:O

jak stara kuchenka, a dobra to jaki problem ? ze stara phi tez mi ALE, choć faktycznie w piekarniku elektrycznym lepiej się piecze. A gdyby prąd u nas w PL był tańszy na pewno bym przerzuciła się na elektryczną, może nie indukcyjną bo to spory wydatek wątpię żeby było mnie stać ale elektryczna góra na pewno by mnie zadowoliła.