Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kSKAXNMKXNCNKKASCKASCnKL

bigos - ktora tak robi

Polecane posty

Skoro dzis tematy kulinarne to i ja o cos zapytac. W rodzinie meza bigos robia sami od podstaw, tzn kupuja kapuste gotuja i szatkuja cieniutko samodzielnie a ja i moja rodzina zawsze kupujemy kiszona czyli juz gotowa. a jak wy robicie?

Dodaję pół na pół czyli pół surowej, pół kiszonej, wiele rodzajów mięsa,sliwki. No i magiczne podgrzewanie, żeby był idealny :P

Gość moye t
i co kiszą tą kapuste czy jak? bo niektórzy do bigosu dodają i kiszona i świeżą kapustę.

a ja robie z 2 rodzajów kapusty: kiszonej i białej. Tak wiec kiszoną mam poszatkowaną tylko kroję ją drobniej a białą szatkuję sama

Ja robię pół na pół tzn kiszoną i surową. Moja mama kisi lub kupuję w sklepie. I co najważniejsze gotuję je osobno i dopiero potem mieszam.

Gość a ja.....
robię tylko z białej, bo mąż nie lubi z kiszonej

nie wiem czy kisi ale chyba nie bo ich bigosy w ogole nie sa kwasne . Moze ew laczy jak niektore z was ale na pewno tam nie ma jak juz cos to duzo tej kiszonej. Powiem wam ze wczoraj jadlam i naprawde zajebisty bigos. Chyba sama sie pokusze by zrobic taki. Lepszego naprawde nie jadlam. tylko to krojenie mnie przeraza - aha marchew rowniez sama kroi

a tez gotujecie bigos kilka dni ?? Ponoc sa najlepsze takie gotowane conajmniej 2-3 dni przed podaniem. Mi by czasu zabraklo na to przy moich urwisach malych ;)

Ja gotuje kilka dni. Jeden z moich bigosow, mimo, ze z kwasnej kapusty, kwasny nie jest. Dodaje sporo suszonych sliwek i cebule, one go jakby "osladzaja"

mąż lubi tylko ze słodkiej ja lubię tylko z kiszonej więc robimy kompromis i jest pół na pół z dużą ilością koncentratu pomidorowego :)