Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika xyz

W czym kąpiecie niemowlaka z alergią ?

Polecane posty

Gość Monika xyz

Co polecają Wasi pediatrzy , alergolodzy ? Co jest najlepsze?

trzeba wypróbowac czasem wielu środków zanim się znajdzie coś odpowiedniego da swojego malucha

Gość moje dziecko ma azs
Zależy na co dziecko ma alergie. Jeżeli jest to skaza białkowa to zazwyczaj poleca się wszelkiego rodzaju emolienty m.in. emolium, baleum, oilanum, oilatum itd.

Gość moje dziecko ma azs
Zależy to także od stanu skóry, jeżeli jest ładna i dobrze nawilżona to można stosować wszelkiego rodzaju hipoalergicznych środków.

Nie wiem czy u mojego można to nazwać alergią, czy po prostu tak delikatna skóra- właściwie wszystko go podrażnia. Ma prasowane nawet skarpetki, wszystko- również nasze ubrania i pościel- prane w jego płynie. Na pocżątku nie chciałam, ale okazało się że trzeba. Kąpię go w Emolium, bo jest chyba tańszy od innych emolientów. HiPP czy Biały Jeleń odpadają, nie mówiąc o zwykłych płynach i oliwkach. Do buzi dodatkowo krem Lipobase, na wyjście zwykła Ziajka na szczęście tolerowana. I cieszę się że to właściwie jedyny mój problem z zakresu opieki nad dzieckiem :)

Gość Monika xyz
Mój ma prawdopodobnie skazę białkową i uczulenie na coś jeszcze (pokarmowe).

Gość to poszukaj watkow
O alergiach i azs bo ludziom nie chce się w koło o tym samym pisać. wejda tu troole i Ci glupot naopowiadaja,zeby kapac w krochmalu-co jest absolutnie zabronione bo krochmal wysusza.

Gość opsopsopsops.
emolium tym samym smarujemy a znacie jakies szampony dla alergikow?? moja corka ma brzydkie wlosy po tym emolium

moj synek kiedy byl maly bardzo cierpial, azs i inne alergie i okropnie mu pekala i krwawila skora i takie rany saczace mial. Probowalam wedlug zalecen madrych lekarzy wszystko dla alergikow i nic nie pomagalo, bylo tylko gorzej. A te wszystkie preparaty zawieraja jakis procent cieklej parafiny i ti tylko gorzej podraznia skore. Zadnego krochmalu , bo to wysuszalo. W koncu sama juz opadlam z sil. Pamietam jak w aptece wyzalilam sie starszej pani i ta mi powiedziala, ze skoro nie mam juz nic do stracenia to moge cos jeszcze sprobowac. I dalam sie namowic... Bylo to mudelko, wtedy dosc drogie LA ROCHE POSAY , do suchej skory. Mylam synkowi tym cale cialo a nawet wlosy. I szok, naprawde po kilku dniach widzialam poprawe i tak przez prawie dwa lata tylko to bylo do kapieli i cialo i wlosy. Nie iwem jak u innych dzieci, ale nam to wlasnie pomoglo. Ja to szczerze polecam. Nie wiem tylko czy to nadal jest w Polsce.To byla taka zwykla kostak mydla, zaden zel, czy plyn, tyle pamietam.

Gość Monika xyz
Krochmal- polecała mi do kąpieli Pani w Aptece (mgr farmacji )

Gość do autorki tematu////./....
mój synek ma stwierdzone azs-kapie go w emolium,po kapieli smaruje emulsja specjalna do ciala lub oliwka z lipidami(zamiennie).buzie smaruje kremem specjalnym z emolium(emulsji do kapieli z serii specjalnej nie ma).pediatra ma rowniez specjalizacje z alergologii i mowila ze buzie mozna smarowac zwykla wazelina kosmetyczna.kapalismy w oilatum-ale kosmetyki byly za slabe.synek ma 4 mies.

Gość do autorki tematu////./....
u synka skoóra tak pekala przy uszach...

Gość moje dziecko ma azs
seria emoliu zawiera emulsję do kąpieli, olejek do kąpieli, szampon nawilżający oraz żel do mycia,a ostatnio wprowadzili oliwkę,choć ja jej nie używałam.

Gość moje dziecko ma azs
Arpad17 emolium nie zawiera parafiny.

Gość moje dziecko ma azs
Monika xyz nie wolno kąpać w krochmalu. początkowo owszem może pomoc,ale tylko chwilowo-ostatecznie zaszkodzi. już pisze dlaczego: krochmal wysusza jeżeli alergii towarzyszy infekcja bakteryjna skóry to krochmal lekko ją początkowo zaleczy,bo osuszy ropne wykwity,ale wysuszy też skórę,a problemem jest właśnie jej suchość, czyli pogorszy stan. farmaceuta też człowiek-nie musi wiedzieć wszystkiego. ja o azs wiem wiele bo synek choruje prawie 2 i pół roku,ale nadal się dowiaduję czegoś nowego i czytam, czytam, czytam.

Gość moje dziecko ma azs
Są również osoby kąpiące w wyciągu z anginka-taka roślina doniczkowa. nam to zaszkodziło,ale są osoby,którym pomogło.

Gość moje dziecko ma azs
W wątku który założyłam Lady opamiętana podała inną nazwę tego kwiatka geranium.

Emulsja do kąpieli emolium, żel i szampon nawilżający, potem emulsja do ciała i emulsja do suchej skóry głowy. Siostrzeniec po tym wygląda coraz lepiej.

My na początku kąpalismy w oilatum , ale skóra była strasznie sucha, szczególnie na buzi i pojawiały się plamy na brzuszku. Zmieniliśmy na emolium i wszystko zniknęło