Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Armaid

Jak jest i co trzebarobić u ginekologa?

Polecane posty

wiem głupie pytanie ale niedługo idę i strasznie sie boję opowiedzcie mi wszystko krok po kroku bardzo proszę

zapukac wejsc usmiechnac sie liczac ze bedzie facet rozbebrac sie(sciagnac gacie= i na kozetke rozkraczyc nogi i teraz wejdzie kalaken i zaswedzi go jebana reka

najpierw lekarz/lekarka zaklada ci kartę robi wywiad - wiek, data pierwsze miesiączki, jak wyglada, tzn. czy bolesna, czy były/są jakieś problemy, czy współżyjesz, czy na coś poważnego chorowalaś/mialaś jakies operacje, zapyta tez o datę ostatniej miesiączki i cel wizyty następnie poprosi cię na fotel, musisz zdjąć dół, możesz zostawić skarpetki, ale trzeba zdjąć buty dobrze jest byc w czymś dłuższym typu tunika czy sweter dluższy, albo w spódnicy, żeby ewentualnie nie paradować z gołym tyłkiem od leżanki/krzesła, na ktorym (już też za parawanem) zostawiasz ubranie do fotela tam będziesz miec rozciągnięty taki ręcznik jednorazowy na fotelu kładziesz się na to i już lekarz przychodzi, zapala światlo, bierze wziernik i bada, pewnie też weźmie cytologię, czyli takim patyczkiem jak do uszu, tylko dłuższym, pobierze ci wymaz pogapi się, coś tam powie, że wszystko ok, podziekuje i tyle ubierzesz się, siądziesz do biurka znowu, dostaniesz receptę może, bo nie wiem, po co idziesz, a jak nie, to juz do domu :)