Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daisy999999

krzywa insulinowa

Polecane posty

Gość daisy999999

Proszę pomóżcie, ponieważ jestem już zdezorientowana. Jak wygląda badanie krzywej insulinowej?? Dzwonie aktualnie do laboratoriów żadne nie wie jak to wygląda (dziwne trochę), a lekarz kazał zrobić mi to badania jak najszybciej. Liczę na szybko odpowiedź, ponieważ muszę zrobić to badanie jutro bo później wyjeżdżam i nie będę mogła. W ogóle w jakim celu robi się to badanie?? W internecie trudno o dobre źródło na ten temat. Dzięki za informację

nie wiem jak to teraz wygladam, ale kiedys badalii cukier na czczo, potem kazali wypic glukoze 75 gram chyba , jesli sie nie myle. Potem badali po 1,5 godzinyi po trzech, albo po godzinie a potem po dwoch.

Oddajesz krew na czczo, następnie wypijach roztwor 75g. glukozy, którą musisz sobie kupić w aptece. Następnie po godzinie od wypicia znów pobranie krwi i po kolejnej godzinie kolejne. Nie możesz nic pić ani jeść w międzyczasie. Trochę to dziwne, że laboratoria nie wiedzą o co chodzi. Powiedz, że masz zbadać insulinę na czczo, insulinę po godzinie po obciążeniu 75g. glukozy i po dwóch godzinach po obciążeniu 75g. glukozy.

Gość bozka86
Prosiła bym o interpretacje dwuch krzywych glukozowej i insulinowej? Glukoza na czczo 106 mg/dl po 120 min 127 mg/dl Insulina 0 min 9,4 micro U/ml po 60 min 23,3 micro U/ml po 120 min 30,2 micro U/ml po 180 min 39,4 micro U/ml Dodam jeszcze ze mam PCOS i niedoczynność tarczycy a mam 27 lat i żadnej nadwagi...Prosze o pomoc

Gość bozka86
Prosiła bym o interpretacje dwuch krzywych glukozowej i insulinowej przy obciążeniu glukoza 75ml? Glukoza na czczo 106 mg/dl po 120 min 127 mg/dl Insulina 0 min 9,4 micro U/ml po 60 min 23,3 micro U/ml po 120 min 30,2 micro U/ml po 180 min 39,4 micro U/ml Dodam jeszcze ze mam PCOS i niedoczynność tarczycy a mam 27 lat i żadnej nadwagi...Prosze o pomoc

Gość douczcie się
Badania raczej w porządku, w zasadzie wszystkie poziomy masz w normie.

Gość douczcie się
upniem

Gość douczcie się
chociaz ta ostatnia insulina jest dosyć wysoka, ale tragedii nie ma na pewno nie zaszkodzi poczytać o diecie Montignaca i wprowadzic w zycie niektore zalecenia :)