Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość totalny laik kuchenny

Jak gotować mięso mielone??? pomocy

Polecane posty

Gość totalny laik kuchenny

może pytanie banalne, ale ja jestem kuchennym amatorem. Muszę zagotować mielone mięso- ile gotować? w osolonej wodzie? wrzucić do gotującej czy do zimnej? dzięki za odpowiedzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość khfkasfuhaufquhjsbucguwe
a co masz z tego zrobic i jakie mielone?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość totalny laik kuchenny
proszę o podpowiedź

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość totalny laik kuchenny
mam po prostu zagotować to mięsko do lazanii. drobiowe mielone

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mięsa mielonego się nie gotuje
chyba, że zrobione są z niego pulpety, ale też wtedy dusi się je a nie gotuje :( Ktoś chyba cię wkręcił każąc ugotować mielone..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ka yyya nka
a po co masz gotować mięso mielone? do czego? jeśli już to gotujesz pulpety z mięsa mielonego a smażysz mięso np. do spagetti czy jakiegoś farszu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mięsa mielonego się nie gotuje
do lazanii wkłada się surowe mielone a nie gotowane

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość khfkasfuhaufquhjsbucguwe
smaczniejsze byloby smazone....a gotowac to mi sie wydaje ze krótko jezeli masz kupne to spróbuj czy nie slone samo w sobie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość totalny laik kuchenny
nikt nie wkręcił, bo jest masa takich przepisów :P ale nigdzie nie tłumaczą jak zagotować, a ja jestem ciemna kompletnie jeśli o to chodzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość khfkasfuhaufquhjsbucguwe
i tez mi sie wydaje ze sie nie gotuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość totalny laik kuchenny
hmm to może w tych przepisac chodzi o duszenie na patelni w takim razie? nie używam żadnego tłuszczu, więc może podduszę na wodzie na patelni?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość khfkasfuhaufquhjsbucguwe
wrzuc do goracej wody gotuj z 15 10 min bo mielone to mielone wiec napewno szybko ale do lasagne bez sensu gotowac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość totalny laik kuchenny
oto fragment przepisu: nadzienie- 300 g mięsa mielonego gotowanego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość khfkasfuhaufquhjsbucguwe
bez oleju i tluszczu pewnie ze mozesz jezeli masz dobra nie przypalajaca patelnie dopraw jak chcesz daj na patelnie a tluszcz i woda sama wyjdzie z miesa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mięsa mielonego się nie gotuje
skoro nie używasz tłuszczu to jak zrobisz sos beszamelowy? :) Nalej odrobinę oleju na patelnię i podduś. Nie wiem jak byś wybierała z wody mielone mięso - chyba cedzakiem:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mięsa mielonego się nie gotuje
aha, czyli każą skręcić ugotowane mięso, a nie odwrotnie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość khfkasfuhaufquhjsbucguwe
a jezeli mielone ugotujesz to bedzie rozwalajace sie na wszystkie strony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość totalny laik kuchenny
nie robię żadnego sosu beszamelowego, to przepis na dietetyczną lazanię :) sos jest z niskotłuszczowego sera i skrobi. ok czyli podduszę to mięsko na patelni tak jak piszecie :) dzięki bardzo :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość khfkasfuhaufquhjsbucguwe
to przepis z ksiazki czy w necie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość totalny laik kuchenny
gdyby nie Wasze rady to 0.5 kg miesa wylądowałoby w koszu :D dobrze, że zapytałam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość totalny laik kuchenny
przepis z neta, ale bardzo chwalony, zresztą podobne przepisy są w książce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość khfkasfuhaufquhjsbucguwe
daj link:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość totalny laik kuchenny
a mąka, mięso wieprzowe i tłuszcz to nie jest syf? :P http://zkotemwkuchni.blogspot.com/2011/08/lazania-biakowa-z-patelni-dukan.html przepraszam, pomyliłam- mięso mielone gotowane jest do tarty- robię te dwie dania naraz i mi się pochrzaniło ;) http://zkotemwkuchni.blogspot.com/2011/07/tarta-miesna-curry-z-sosem-serowym.html

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość khfkasfuhaufquhjsbucguwe
tak naprawde to syfem jest wszystko co sie kupi jezeli nie da sie tego zrobic samemu kazdy by musial miec swoja gospodarke aby miec jakas gwarancje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość totalny laik kuchenny
dokładnie, wszedzie jest chemia, nie ma co popadać w paranoję...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość khfkasfuhaufquhjsbucguwe
i gra gitara,wiec smacznego-zaraz tez ide zrobic jakas chemie:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość trelemoreleeeeeeeeee
mielone da sie ugotowac ale.. trzeba je zgniesc mocno w kulke (bez zadnych dodatkow typu jajko) i gotowac doslownie chwile. wiem bo moim kotom gotuje :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×