Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewa2020

jaki wiek najlepszy?

Polecane posty

Gość ewa2020

jak myslicie w jakim wieku jest najwieksza szansa na szybkie zajscie w ciaze? moze napiszecie ile macie lat i jak dlugo sie staracie(staralyscie) o dzidziusia. ja mam 20 ale bardzo chce miec juz dziecko. moze powiecie ze to za malo ale ja juz od dawna nie czuje sie jak dziecko niestety duzo w zyciu przeszlam i musialam szybko dorosnac. a moj facet jest wspanialy i bardzo chcemy juz zalozyc rodzine. sorki ze tak sie rozpisalam... :) pozdrawiam i zapraszam do rozmowy! :)

Gość ewa2020
wiem wiem :) dzisiejsza mlodziez to porazka czasem mam wrazenie ze moj rocznik jest ostatnim normalnym ale zapewne sie myle tylko ze patrzac na to co sie dzieje nie mozna myslec inaczej :)

Gość a szkołe dziecko skonczyłas
czy zamierzasz zyc na pensji faceta?

Gość ewa2020
nie, mam swoje pieniadze (renta po ojcu, pomoc od mamy) oczywiscie facet duzo zarabia ale akurat o to sie nie martwie.

Gość bfgfbgfhf
Stabilizacja emocjonalna i poczucie wytęsknionej miłości i bezpieczeństwa dzięki wczesnemu macierzyństwu? A gdzie w tym dziecko?? Może lepiej coś na uspokojenie? :S

Gość a szkołe dziecko skonczyłas
pomoc od mamy...lepiej postaraj sie skonczyc studia i znalezc prace a potem mysl o dziecku. im młodsza tym rzecyzwiscie głupsza. mama nie ma obowiazku utrzymywac twojego dzieciaka, zamiast jej pomóc to jeszcze dowalasz . renta po ojcu tez gówniana kasa. wez sie lepiej za nauke studia i prace bo jak cie facet kiedy zostawi to zostaniesz z alimentami 300 zł .

Gość loris26
To zależy od układu hormonalnego każdej kobiety i właściwie nie ma nic wspólnego z wiekiem.Jedne szybko zachodza w ciążę maja 20 lat i potem 30 czy nawet 40 a inne odwrotnie.Teraz sa czasy , że bardzo ciężko ciążę utrzymać i ja donosić.Zajście w ciążę to jeszcze nic.

Gość to moze zacznij sie martwic
bo wychodzi na to ze to nawet nie twój maz ale facet i moze cie w dupe kopnąc a ty samotna matka zostaniesz. jak mozna planowac dziecko bez stabilnej sytuacji finansowej - trzeba miec niezle nasrane w głowie. bedzie liczyc na faceta? zyc na jego łasce? a mamie na starosc to sama powinnas pomagac a nie jeszcze brac od niej kase. wstydu i rozumu to ty nie masz za grosz.

Gość ewa2020
no tak oczywiscie teraz bedziecie wyszukiwac nie wiadomo czego i oceniac tak naprawde nie znajac mnie i mojej sytuacji. pytalam o cos zupelnie innego i nie zamierzam sie tlumaczyc na inne tematy.

skończ studia dziewczyno!!!! nie są przewidywalni, nigdy nie wiesz jak wasz"związek" może się skończyć, a potem będziesz bezrobotną, samotną matką, bez grosza... Zastanów się dobrze.

Gość wiek wiekiem nie ma tu
jednej zasady. gorzej jak ktos napisał z rozumem i odpowiedzialnościa. mam ochote na dziecko to je sobie zrobie a bede zyc z renty po tacie i kasy od mamy....pomysl dziewczyno głową a nie macicą

Gość ewa2020
nie mieszkam z matka i dlatego co miesiac mam od niej pieniadze ( taka rekompensata za spieprzone zycie) naprawde nie wiecie nic o mnie to sie nie wypowiadajcie temat jest inny wiec albo piszecie na temat albo w ogole! i tyle

Gość wiek wiekiem nie ma tu
jasne zrób sobie dziecko skoro masz taka wielka potrzebe. nikt ci nie zabroni. równie dobrze mozna rodzic maja 15 czy 16 ale chyba nie o to tu chodzi prawda??? najlepszy wiek to taki kiedy jestes gotowa psychicznie, masz warunki i własciwego faceta. piszac faceta mam na mysli takiego którego znasz dłuzej niz rok. bo ja cie potem zostawi to dopiero bedzie płacz.

Gość zachaciało sie smarkuli
dziecka to co sie czepiacie hahaha a rób sobie chocby i 10-cioro, jestes w dobrym wieku rozpłodowym to mnóz sie. o co ci chodzi? ktos ci ma tu podac regułki? kobiety rodza maja 20,30 i 40 lat. skoro masz takie parcie na dziecko ze o nicczym innym nie myslisz to w czym problem?

Gość opsopsopsops.
moja znajoma urodzila sliczna dziewczynke w wieku 21 lat a jej maz mial wowczas 23lata. Oboje mlodzi, znali sie ponad 2 lata i tyle tez ze soba byli. Mieli rowniez rodzicow , ktorzy im duzo pomogli . Na poczatku mieszkali u rodzicow majac do dyspozycji pokoj dla siebie a dzis wynajmuja juz swoje mieszkanie. A znajoma konczy wlasnie studia no a maz pracuje. Maja juz teraz 5 letnia coreczke i nigdy niczego nie zalowali sa szczesliwi. Takze wiele zalezy od twojej sytuacji, partnera, gotowosci i pomocy ze strony rodzicow.

chyba nie ma najlepszego wieku na zajście w ciąże, każdy przypadek należałoby rozpatrywać indywidualnie. Ja zaszłam w ciąże przy pierwszej próbie w wieku 27 lat. W ciąży czułam się genialnie, nie wiem co to poranne mdłoci, puchnięcie nóg itp. Skonczyłam studia. Miałam fajną prace od 3 lat, do której wróciłam już 3 miesiące temu. Jestem meżatką od 3 lat, a razem jesteśmy już 10 lat. Dla mnie to był idealny moment na dziecko.

urodziłam dziecko w wieku 32 lat - uważam że to najlepszy wiek - jestem generalnie za późnym macierzyństwem, na przykładzie moich koleżanek, które urodziły jako młode panienki i tych, które urodziły jako kobiety przeżyłam w życiu mnóstwo, zarówno złego jak i dobrego, dorosnąć musiałam może nie tak wcześnie jak TY, ale za to bardzo intensywnie na ciążę zdecydowałam sie dopiero wtedy, kiedy byłam na 100% pewna faceta (wcześniej miałam męża, z którym bym w życiu nie chciała mieć dziecka) i kiedy moja sytuacja finansowa i praca była taka, że pozwala mi spędzać mnóstwo czasu z dzieckiem, jednocześnie zarabiać i nie być na niczyim utrzymaniu mój facet i ojciec synka jest najcudowniejszym człowiekiem, ale musiałam mieć dla samej siebie świadomość, że gdyby to jednak nie wyszło, nie będę musiała błagac o jałmużne nikogo ja rozumiem że czujesz się dojrzała i pewnie w porównaniu z rówieśnikami jesteś, i niestety jesteś w wieku kiedy instynkt macierzyński szaleję - pocieszę Cię, potem mija na jakiś czas, na szczęście, i można skończyć studia, znaleźć pracę i sie rozwinąć zanim na powrót się pojawi nikt za Ciebie decyzji nie podejmie, ale skoro pytasz to CI powiem - nie pochwalam zakładania rodziny w tak młodym wieku, choćby z racji tego że dopiero przestałaś być nastolatką i Twój charakter, swiatopogląd , potrzeby dopiero się stabilizują - dzisiaj chcesz dziecka a za 3 lata może będziesz chciała zwiedzać świat poza tym co przekażesz dziecku nie mając praktycznie żadnego doświadczenia (poza przykrymi jakimiś o których wspominasz), może najpierw dołóż do swojego życiowego bagażu jakies fajne historie, które potem opowiesz dziecku zamiast bajki na dobranoc

urodziłam dziecko w wieku 32 lat - uważam że to najlepszy wiek - jestem generalnie za późnym macierzyństwem, na przykładzie moich koleżanek, które urodziły jako młode panienki i tych, które urodziły jako kobiety przeżyłam w życiu mnóstwo, zarówno złego jak i dobrego, dorosnąć musiałam może nie tak wcześnie jak TY, ale za to bardzo intensywnie na ciążę zdecydowałam sie dopiero wtedy, kiedy byłam na 100% pewna faceta (wcześniej miałam męża, z którym bym w życiu nie chciała mieć dziecka) i kiedy moja sytuacja finansowa i praca była taka, że pozwala mi spędzać mnóstwo czasu z dzieckiem, jednocześnie zarabiać i nie być na niczyim utrzymaniu mój facet i ojciec synka jest najcudowniejszym człowiekiem, ale musiałam mieć dla samej siebie świadomość, że gdyby to jednak nie wyszło, nie będę musiała błagac o jałmużne nikogo ja rozumiem że czujesz się dojrzała i pewnie w porównaniu z rówieśnikami jesteś, i niestety jesteś w wieku kiedy instynkt macierzyński szaleję - pocieszę Cię, potem mija na jakiś czas, na szczęście, i można skończyć studia, znaleźć pracę i sie rozwinąć zanim na powrót się pojawi nikt za Ciebie decyzji nie podejmie, ale skoro pytasz to CI powiem - nie pochwalam zakładania rodziny w tak młodym wieku, choćby z racji tego że dopiero przestałaś być nastolatką i Twój charakter, swiatopogląd , potrzeby dopiero się stabilizują - dzisiaj chcesz dziecka a za 3 lata może będziesz chciała zwiedzać świat poza tym co przekażesz dziecku nie mając praktycznie żadnego doświadczenia (poza przykrymi jakimiś o których wspominasz), może najpierw dołóż do swojego życiowego bagażu jakies fajne historie, które potem opowiesz dziecku zamiast bajki na dobranoc

zapomniałam dodać - szczególnie to się nie staraliśmy (w sensie kalendarzyka, pilnowania owulacji itp) - w piątym cyklu zaszłam

wiek 20-35 a nawet i wczesniej,nie ma czegos takiego "szybko" ja będąc zdrowa mając bardzo dobre wyniki,facet tez staralismy sie o dziecko 1,5 roku