aduska1523 0 Napisano Grudzień 30, 2011 Moja mama jest w granicach 40, jest aktualnie w 8 tygodniu ciąży. Najpierw ginekolog skierował ją na badania prenatalne, by wykluczyć choroby genetyczne i się przejęła, że dziecko może być chore lub niepełnosprawne. Zarejstrowała się, a po tygodniu poszła znowu. Teraz ginekolog zrobił USG i powiedział, że płód nie rozwija się prawidłowo. Na początku moja mama nie wiedziała, że jest w ciąży i normalnie piła kawę, alkohol i w ogóle ( oczywiście w pewnych granicach). Teraz bardzo się denerwuje i nie wie co ma robić. Znacie jakieś przyczyny, czy cokolwiek co można zrobić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ddaa Napisano Grudzień 30, 2011 ale co konkretnie jest nie tak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jajkonioska Napisano Grudzień 30, 2011 no to przecież rola lekarza żeby teraz pokierować matką co robić dalej i w ogóle... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aduska1523 0 Napisano Grudzień 30, 2011 No właśnie nic poza tym nie powiedział, a mama się stresuje. Niby ma wiedzieć więcej w przyszły czwartek jak zrobi więcej badań. :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aduska1523 0 Napisano Grudzień 30, 2011 Tylko chodzi płacze, w kółko się denerwuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jajkonioska Napisano Grudzień 30, 2011 no to własnie zrobi wiecej badan, wtedy lekarz pewnie powie co i jak, czy dalej można podjąć jakies kroki i w ogole wszystko, teraz pewnie nic nie mówił bo nie wie jeszcze dokładnie z czym na doczynienia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ddaa Napisano Grudzień 30, 2011 jak można rzucić ogólnikiem i kazać czekać? domyslam się że było robione usg genetyczne, choć na takie usg jest zbyt wcześnie w 8tc więc pewnie było zwykłe usg. Czyli jeśli coś wyszło nie tak to mogło dot. to wielkości płodu a nie wad. Usg genetyczne robi się miedzy 11-14tc. Więc jakie w końcu badania były? tylko usg? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 8 tydzien to za wczesnie Napisano Grudzień 30, 2011 moim zdaniem by stwierdzic cos konketnego. ja w 6 tyg jeszcze na usg widzałam tylko mała plamkę...w 10 tyg powiedzieli mi ze niby dziecko jest za małe, za wolno sie rozwija. potem w 12, 14 i teraz w 20 tyg kazde usg idealne. dziecko zdrowe, rozwój prawidłowy. dopiero w 12 tygodniu na usg genetycznym mozna stwierdzic czy dziecko ma jakies wady. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach