Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama szesnastolatka

nieustanne problemy z synem

Polecane posty

Gość mama szesnastolatka

Mój syn ma obecnie 16 lat i nie wiem już co robić. Sama wychowuję jego i dwie młodsze córki. Syn ma zdiagnozowane ADHD, i od czasu gdy miał 7 lat jest pod opieką psychologów, jak również psychiatry. Od kilku lat bierze leki od psychiatry. Jego zachowanie jednak jest coraz gorsze... z byle powodu krzyczy, wrzeszczy, przeklina, trzaska i niszczy co ma pod ręką. Kilka razy mnie uderzył, i wyzwał od zdziry itp. Potrafi zdemolować mieszkanie o pierwszej w nocy tylko dlatego że spłuczka w ubikacji się zacięła. Kiedyś w nocy strącił przypadkiem kwiatek z parapetu w swoim pokoju i z tego powodu zaczął rzucać wszystkimi kwiatkami w domu ( w nocy oczywiście). Zniszczył swój nowy telefon, mój też został rzucony o ścianę, w stanie jego złości potrafi zniszczyć poprostu wszystko. Lekarze o tym wiedzą i co? I nic tylko podawać leki i być konsenkwentnym. Ale co robić gdy nie docierają do niego żadne argumenty... ani po dobroci, ani karą, jak krzyknę to on jeszcze głośniej. Jak próbuję z nim spokojnie porozmawiać to i tak mnie nie słucha...wygania mnie tylko z pokoju. Nie wiem już poprostu co robić.

Gość kudłata adela
poczekaj jeszcze 2 lata i wypie..ol z domu gnoja, myślę, że to juz nie adhd tylko wynik wychowania i "chuchania" na chorego syneczka

Gość mama szesnastolatka
Co do wychowania to jestem jak najbardziej konsenkwentna, bo nawet tak dobra mamusia jak ja nie jest w stanie tolerować takich zachowań.

Gość wredna menda
Może psychologów zmień i psychiatrów? Poważnie mówię. Bo skoro tyle lat jest pod ich opieką i nic lepiej nie jest, to powinno dać Ci do myślenia. Poza tym, jak ktoś może słusznie zauważył - synuś wychuchany, bo chore niby, biedactwo i daje Wam popalić, korzystając z sytuacji.

Gość cvzczfa
Jesteś bardzo cierpliwa, bo ja po takim ataku szału (np. z tym zwalaniem doniczek) zadzwoniłabym normalnie na pogotowie, powiedziałabym, że czuję się bardzo zagrożona i niech zabierają do psychiatryka. Posiedziałby tam trochę, to wróciłby łagodniejszy, wiedząc, że przy następnym szale dzwoniłabym znowu.

Gość wredna menda
Poza tym coś kiedyś czytałam o diecie. Jak i czym się syn odżywia? Może szukaj pod tym kątem?

Gość mama szesnastolatka
je dużo marchwi i buraków, no i czasem wyjada psu z miski

Gość wredna menda
He he .... to może karma dla psa tak źle niego wpływa ? ;) ;)

Gość mama szesnastolatka
Nie dmucham na synka i nie chucham na chore biedactwo. Nie sposób nawet po tym co robi. Psychologów i psychiatrów też zmieniałam kilkakrotnie. kiedyś nawet wydzwaniałam w nocy na policję, bo syn rozwalił drzwi swego pokoju, i co... wezwali pogotowie, pogotowie go zabrali na oddział psychiatryczny, po czym za każdym razem wypuszczają po około 10 dniach. A syn wraca i parę dni jest spokój a potem znowu to samo!!!

Gość wredna menda
No to dobry bioenergoterapeuta? Homeopata? Może w tym kierunku?

Gość mama szesnastolatka
Ach i ten cytat "je dużo marchwi i buraków, no i czasem wyjada psu z miski" to NIE ja pisałam!!! Proszę się nie podszywać pod czyjś pseudonim!!!