Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martynenene

Dostałam wynik BHCG, jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość Martynenene

Hej, Dostałam dziś wynik badań, wynosi 21 mIU/ml. Obok napisali normy, iż kobiety nie będące w ciąży mają < 5. Zaraz po tej wartości jest napisane "1-10 tydzień 201,64-> 225000,00", więc nie bardzo rozumiem. Dzień badania to był u mnie 28 dzień cyklu, czyli licząc standardowo 4 tydzień ciąży, lub około 2 od zapłodnienia. A wg tego co napisali dla pierwszego tygodnia nawet, to mam 10 razy mniejsza wartość niż przewidują. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc??

Gość ddaa
tydzień ciążymlU/ml 3-4 -----------9 - 130 tydzień od ostatniej miesiączkimlU/ml 35 - 50 44 - 426 519 - 7,340

Gość helohelohelo
Tak jesteś w ciąży. Często firmy produkujące odczynniki i podające normy nie liczą tyg. ciaży jak ginekolodzy a raczej od zaplodnienia. Oczywiście wynik warto powtórzyć za kilka dni i sprawdzić czy Bhcg rośnie.

Gość helohelohelo
Na uspokojenie powiem Ci jeszcze, że hormon ten jest dopiero produkowany po implantacji zarodka, więc w faktycznym 2 tyg ciąży jeszcze go nie ma w organizmie. Najwcześniej uda się go wykryć tydz przed miesiączką.

Gość Martynenene
Dziękuję za odpowiedzi. Nie wiem czy to będzie na uspokojenie, bo jest (potwierdzę drugim testem) to typowa wpadka. Chociaż potwierdziło się fatum rodzinne- zachodzenie w ciążę w wieku 23. No niespodzianka.. dzidzia przy stosowaniu prezerwatyw Durex, podczas dni niepłodnych i przy hiperprolaktynemi..