Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uuuuuuuuula

ciasto

Polecane posty

Gość uuuuuuuuula

Czy ma ktoś sprawdzony przepis na dobre i łatwe ciasto albo ciastka?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fla 177
Biszkopt : *4 jajka [jak male to 5] *1 szkl cukru *1 szkl maki *2 łyzki oleju Nadzienie: *2 galaretki wisniowe *1 opakowanie mrozonych wisni *smietanka 36% *2-3 lyzek cukru pudru *smietan fix U mnie w domu jesli tort jest glownie dla dzieci to koncze na tych skladnikach, ale jesli jemy wszyscy, a dzieci przy nas do dodatkowo: *1 czubata lyzeczka proszku do pieczenia *1 budyn waniliowy/smietankowy Jesli macie swoj sprawdzony od lat przepis na biszkopt, to zwyczajnie upieczcie swoj! Po upieczeniu biszkoptu w tortownicy, nalezy go przekroic na pol. W czasie gdy piecze sie biszkopt, nalezy rozrobic galaretke 2 szt w 3 szklankach wody. Gdy sie tylko rozpuszcza, wsypac do nich mrozone wisnie! Gdy galaretka bedzie sie juz scinala, na dno tortownicy ukladamy 1 kawalek biszkoptu, mozna go nasaczyc wisniowka [wtedy jest tylko dla doroslych], na to wylewamy galaretke z wisniami, a nastepnie ubita 36% ze smietanFIxem i cukrem pudrem [jesli jest chlodno o tort pojdzie szybko i jest glownie dla dzieci, tez nie daje fixu, ale w leci daje i jak bedzie jedzony ogolnie]. Zostawiam tak ok 6 -8 lyzek czubatych smietany ubitej!!! nakladam 2 polowe biszkoptu i wstawiam do lodowki na 3 -4 godziny! Smietane ktora zostala tez wstawiam. Po tych 4 godzinach wyciagam tort, obrysowuje go nozem, bo zazwyczaj galaretka przywiera do brzegu. sciagam forme i smaruje smietana! Najlepiej nozem do masla lub jak ktos posiada specjalna taka plaska lyzke do kremow. I teraz mozna zrobic wiele !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jesli tort jest z Fixem [cykorii jest tanszy niz dr O.] to mozna wyciac z niego np Motyla, czy serce, czy kwiat. Mozna ozdobic go owocami, ja tak robie od lat i zawsze budza te torty podziw! W razie pytan sluze rada!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fla 177
Masa z marshmallow: 400 g pianki marshmallow 1 kg cukru pudru 3 łyżki wody I ozdobię tym tort wg przepisu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość LNA 177
Napoleonka - szybka i bez pieczenia Skład: 4 żółtka 5 szklanek mleka budyń śmietankowy 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru 20 dag masła cukier waniliowy 2 opakowania krakersów Sposób przygotowania : 4 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Pozostałe zimne mleko mieszamy( zmiksowałam ) z budyniem, mąką , żółtkami i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszając gotujemy, aż masa zgęstnieje. Połowę krakersów układamy w prostokątnej formie najlepiej wyłożonej papierem do pieczenia , przykrywamy gorącym kremem i resztą krakersów. Po wierzchu posypujemy cukrem pudrem i chłodzimy w lodówce. Nie bójcie się tych słonych krakersów... ciacho jest pycha :) Mam nadzieję, że jeszcze nikt nie podawał tego przepisu... jeśli już jest, to przepraszam...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość LNA 177
3 BIT - Specjalnie dla kobiet bez piekarnika SKLADNIKI: *8-9 paczek herbatników *puszka mleka skondensowanego słodzonego gotowego tzn masa gotowa! *2 budynie śmietankowe lub waniliowe, *0,5 l mleka, *2 śnieżki lub 1 śmietan fix * 2/3 kostki masła *200 ml śmietany 30%, *czekolada mleczna Budynie ugotować w 0,5 l mleka, a gdy ostygną, utrzeć z masłem. Śmietanę ubić ze śnieżką. Ułożenie: boki i spód blachy obłożyć herbatnikami,następnie karmel, herbatniki, masa budyniowa, herbatniki, bita śmietana, herbatniki, roztopiona czekolada. Slodkie bardzo, ale pycha - szczegolnie w ciazy!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gosc.0
3 BIT jest super :) polecam też cytrynowca:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×