Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pddpep;fkpdkf;d

Świnka 26 TC POMOCY !

Polecane posty

Gość pddpep;fkpdkf;d

Jestem w 26 tc dzisiaj dowiedziałam sie ze mam swinke po jednej stronie ( jako dziecko przechodziłam swinke po obu stronach) Dzwonillam juz do ginekologa powiedział że niby nic nie powinno być ale ja umieram tutaj:( Spotkałyscie sie z konsekwencjami swinki w ciazy ?

Gość kromkaaaaa
Znalazłam tylko coś takiego: "U kobiet, które zachorowały na świnkę w pierwszym trymestrze ciąży, zwiększa się ryzyko śmierci płodu. Zakażenie wirusem świnki w ciąży nie jest jednak związane z występowaniem wrodzonych wad rozwojowych." Ty jesteś już w 26tyg.więc powinno być dobrze, ale na Twoim miejscu poszłabym do jakiegoś mądrego lekarza. Może poda ci coś przeciwwirusowego.

Gość pddpep;fkpdkf;d
wiem że koleżanka miała rózyczke w ciazy i urodziła niepełnosprawne dziecko wiec dlatego sie tak martwie, nie pokazuje tego nikomu ale naprawde jestem załamana :(

Gość spoko..............
ja miałam wirus płpaśćca w 12 tyg:(( urodziłam wcześniaka w 29 tygodniu.Będzie dobrze,głowa do góry.

Gość kromkaaaaa
Ja się specjalnie szczepiłam przed ciążą, bo lekarka mówiła, że świnka może doprowadzić do poronienia w pierwszym trymestrze. O II i III trymestrze nic nie wspominała.

Gość kromkaaaaa
różyczka to co innego- ona powoduje wady wrodzone.

Gość kromkaaaaa
A czy Ty miałaś kontakt z kims kto ma świnkę? Może to tylko zapalenie węzła chłonnego? Daje niemalże takie same objawy!

Gość pddpep;fkpdkf;d
właśnie nie miałam kontaktu z nikim kto ma świnke, chociaż mój mąż pracuje jako Ratownik medyczny wiec z tymi choróbskami ma notoryczny kontakt. Ja podejrzewałam węzeł wiec dlatego pobiegam do lekarza bo zaczeła mi puchnąć szyja i troche twarz , zęby mam poleczone i na wizycie byłam niedawno wiec odpada. :(

Gość kromkaaaaa
Wydaje mi się, że lekarka się pomyliła! Dla swojego świętego spokoju zrób sobie badanie Igm na świnkę - jeżeli wyjdzie dodatnie, to masz świeże zakażenie. Jeżeli ujemne - wszystko jest ok, nie masz świnki.

jeżeli przechodziłaś świnkę to raczej niemożliwe, żebyś ją miała drugi raz, być może to mononukleoza lub cytomegalia, podobnie wyglądają

Gość pddpep;fkpdkf;d
Dzisiaj byłam na pogotowiu i potwierdziło sie ŚWINKA ! :/ Tyle że to inny typ jak by bo mam zapalenie ślinianek podżuhwowych a nie podusznych.

Gość pddpep;fkpdkf;d
podżuchwowych*

ale zapalenie ślinianki podżuchwowej to nie jest świnka! tego nie wywołuje wirus, najczęściej spowodowane jest kamieniami idź z tym do dobrego laryngologa...