Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bhjnkm,5425120

tabletki hormonalne jak dlugo?

Polecane posty

Gość bhjnkm,5425120

od ilu lat jecie tableki hormonale i jakie ? ja mam problemy z tradzikiem i jem je od 4 lat z przerwami i jadlam juz syndy cilest yasmin yasminella diane 35 i zawsze gdy przestalam brac po paru mies tradzik wracal i juz sama nie wiem co mam robic czy brac dalej czy szukac jakiegos innego sposobu

Gość bhjnkm,5425120
latwo ci mowic mam torbiele tradzik i zle wyniki hormonów dlatego chcialm prosic tu kogos o pomoca nie o takie komentarze

Gość edusia_88
ja brałam 4,5roku , przestałam bo planowałam ciąże , brałam novynette jak dla mnie były bardzo dobre.

Gość bhjnkm,5425120
i nie mialas problemow z braniem ich skótków ubocznych?

Gość zebys sie nie zdziwila
jak nie bedzie mogla zajsc w ciaze:O

Gość co mam powiedzieć
4 lata na trądzik to trochę za długo. Jeszcze rozumiem jakbyś się zabezpieczała i wybrała tą metodę. Nawet jak leczysz torbiele czy ten trądzik to w celach leczniczych tabletek powinno sie używać maks do pół roku a jeśli to nie pomaga to znaczy że trzeba szukać innego sposobu leczenia. Pisałaś że w przerwach trądzik wracał. W ogóle uważam że leczenie trądziku twardą antykoncepcją to tak jakbyś się szykowała z armatą na komara. Lekarze często przepisują antykoncepcję hormonalną bo mają z tego zysk, nie wysyłają na badnia bo wtedy jest strata, a ty jesteś zadowolona bo nie masz trądziku. Masz trądzik, tabletki ci pomogą, masz nieregularne miesiączki, tabletki ci pomogą, masz torbiele, tabletki, możesz też je brać profilaktycznie to ci się cera poprawi. Zastanów się czy lekarz szukał przyczyny twoich problemów, czy wysłał cię na badania hormonalne czy tylko od tych 4 lat potrafi tylko przepisywać ci tabletki. Jeśli nic nie robił w kierunku twojego leczenia to pomyśl o zmianie lekarza.

Gość powrot do edenu
biorę 9 lat i jak narazie nie mam zamiaru przestac.

Gość co mam powiedzieć
Co do torbieli to też często powstają przy używaniu tabletek bo między innymi powstają z niepękniętych pęcherzyków Graffa. Przy tabletkach hamowana jest owulacja co może zarówno powodować torbiel jak pęcherzyk trochę urośnie i może doprowadzać do jej wchłonięcia przez to że nie dochodzi do owulacji. Nie wiem od czego to zależy ale jesli przy leczeniu się torbiel nie wchłania to znaczy że trzeba pomyśleć o innym leczeniu bo to nie daje większych efektów.

Gość brałam 6 lat potem
przerwa na ciążę, potem 2 lata i przerwa na drugą ciążę i teraz znów od 5 lat. Jakoś mi to nie zaszkodziło w zachodzeniu w ciążę, żadnych skutków ubocznych też nie mam. Badam się często i takie straszenie "okropnymi skutkami zażywania hormonów" mnie nie bierze