Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mami28

Pracujące mamy w drugiej ciąży

Polecane posty

Witam, czy znajdę tu takie mamy jak ja, czyli mające już jedno dziecko, drugie w drodze, duży brzuszek,a które pracują od początku ciąży i jeszcze nie były na zwolnieniu? Jak się czujecie i jak sobie radzicie w codziennych obowiązkach np. zawożeniu dziecka do żłobka/przedszkola, zakupami czy obiadami?

Gość tikal
tez jestem ciekawa

Ja już jestem na zwolnieniu,ale pracowałam z widocznym brzuchem,bo to bliźniaki:) Córka za kilka dni skończy 13 lat,więc sama jeździ do szkoły. Tak długo jak czułam się dobrze-pracowałam,ale pod koniec listopada odezwał się kręgosłup, bóle i zawroty głowy, zasłabłam w pracy i poszłam na L4. Obiady gotowałam wieczorem, na drugi dzień wystarczyło odgrzać. Czasami córka jak wracała do domu wcześnie to wpadała do kuchni i szalała-jedliśmy wtedy ciekawe potrawy. Zakupy robilam wracając z pracy.

Ja już jestem na zwolnieniu,ale pracowałam z widocznym brzuchem,bo to bliźniaki:) Córka za kilka dni skończy 13 lat,więc sama jeździ do szkoły. Tak długo jak czułam się dobrze-pracowałam,ale pod koniec listopada odezwał się kręgosłup, bóle i zawroty głowy, zasłabłam w pracy i poszłam na L4. Obiady gotowałam wieczorem, na drugi dzień wystarczyło odgrzać. Czasami córka jak wracała do domu wcześnie to wpadała do kuchni i szalała-jedliśmy wtedy ciekawe potrawy. Zakupy robilam wracając z pracy.

A czy czułaś się gorzej gdy przestałaś pracować? Zaczęły cię dopadać dolegliwości typowo ciążowe jak bolący kręgosłup, żebra? Bo ja tak właśnie mam gdy siedzę teraz od 3 dni na urlopie.

Kręgosłup zaczął mi dokuczać jak jeszcze pracowałam. Poszłam na zwolnienie,bo czułam się gorzej-bóle i zawroty głowy, raz zasłabłam. Teraz czuję się raz lepiej,raz gorzej.:) Są dni,że nie mam na nic siły,tylko bym spała,a są dni,że czuję się w miarę dobrze.