Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kafeterianka252

Jak karmić 10-11 miesieczne dziecko?

Polecane posty

Gość gość
Moim zdaniem trochę uboga ta dieta.Mój mały je już praktycznie tak jak my trzeba dziecko oswajać z tym co my jemy kiedyś tego nie było i dzieci zdrowe. Teraz za dużo wymyślania i ograniczania i potem dzieci takie są wrażliwe na wszystko. Oczywiście mówię o zdrowym oswajaniu z nowymi pokarmami.Mój mały je tak :- 7:00 Mleko z kleikiem albo kaszką- 9:00 albo 10:00 w zależności czasem dostaje jogurcik a czasem jajecznice mu robię albo małą parówkę - 13:00 Obiadek albo gotuje albo słoiczek- 16:00 Deserek albo robię albo słoiczek- 19:00 albo 20:00 Mleko z kleikiem albo kaszkąW między czasie je np kukurydziane chrupki lub herbatniki jak widzę że np jest głodny to robię kromkę z masełkiem i jakąś szynką i też zje bez problemu Mój syn wręcz uwielbia picie pije albo herbatki albo wodę. Nie podaje mu soków.

Gość bolące lewe kolano :(((((
ja mojemu 9 miesięcznemu maluchowi daję : 5-6 mleko,10-kaszka manna/ryżowa/zbowożowa z nestle lub bobovity(w zależności jaką mam przygotowuję ją albo na mleku modyf albo z wodą) potem obiad(zupa z wołowiny/wieprzowiny/ryby/kurczaka/indyka+ warzywa:marchew,pietruszka,cukinia,zielenina,ziemniak,kalafior,brokuł,por,brukselka,seler,miąższ pomidora,kilka piórek cebuli/makaron/ryż/kasza manna) oczywiście składniki podałam ogólnie, mieszam je ze soba w różny sposób. Potem po obiedzie jest deser i tu daję jakiś słoiczek owocowy/pudding ryżowy/musy owocowe/owoc świeży typu banan,jabłko,gruszka/jogurty dla dzieci np.Mucnh Bunch(deserki też dostaje różne,w każdy dzień inny) i na kolację mleko,samo lub z kaszką, w nocyu również budzi się na mleko, ok.180ml. do rączki dostaje chrupki kukurydziane,biszkopty. Próbował ponadto już parówek dobrej jakości,chlebka z masłem,jajecznicy,często daję mu uszczypnąć chleba z serkiem wiejskim i szczypiorkiem,czasem dostanie z mojego talerza troszkę ziemniaka z jakimś sosem.