Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajajajaj

seks po leczeniu grzybicy-kiedy?

Polecane posty

Gość jajajajaj

Ja brałam tabletki clotrmiazolum pz 3 dni, partnet smarował się pimafucortem. po jakim czasie od zakończenia kuracji możemy już współżyć? dodam ze nie używamy gumek i nie chcemy.

Gość Oczywiście że tak
cały czas mozecie wspólzyc,co to ma za znaczenie i tak oboje macie grzyba,to nic juz wam nie zaszkodzi hehe

Gość jajajajaj
bardzo zabawne... chodzi i o czas po wyleczeniu nas obojga byśmy się już nawzajem nie zarażali...

Gość Oczywiście że tak
no nie jest smieszne a czym bedziecie sie zarazac jak oboje leczycie grzyba,a podczas stosunku to i srodki lecznicze sie tez przenosza nie tylko grzyby i inne paskudztwa

Gość jajajajaj
ok...masz rację...ale mi chodziło PO ZAKOŃCZENIU LECZENIA. do tego czasu nie chcemy... wie ktoś kiedy można już po zakończeniu kuracji?by mieć względną pewność ze już jest ok...

Gość Oczywiście że tak
nie trzeba sie wstrzymywac i podczas leczenia mozna,to nie ma znaczenia skoro oboje sie leczycie na to samo

Gość jajajajaj
ok dzięki..pewnie masz rację...

Oczywiściezetak A właśnie, że nie można w czasie leczenia, bo się nawet nie da. Boli jak jasna cholera. Ponadto jak się bierze leki dopochwowe to nie wolno. Następna sprawa, po to się leczy drogi rodne, żeby nie dostarczać nowej porcji grzyba przy zwiększonej wrażliwości na grzyba. jajajajaj krótko coś brałaś, z reguły jest zalecany tydzień brania. Spokojnie jak cię nic nie będzie szczypało, bolało i piekło. Śluz będzie prawidłowego zapachu i wyglądu to można, ale przez dwa tygodnie jeszcze co najmniej smaruj męża. Bo ty będziesz jeszcze wrażliwa, a jak on będzie coś jeszcze na sobie mieć, to drożdża masz z powrotem. Niekoniecznie musiał w ogóle mieć , ale posmarować go jeszcze nie zaszkodzi.

Gość fajnajulia
podczas leczenia, szczególnie dopochwowymi srodkami nie wolno współżyć, najlepiej wstrzymac sie na około 2 tyg. strasznie krótko brałac tabletki clotrimazolum, zdaje sie ze trzeba wybrać cała paczkę żeby był efekt. warto też zastosowac po leczeniu lactovaginal dopochwowo na uzupełnie flory bakteryjnej, to pomoże zapobiec nawrotom.

Gość gość
To że koleżanka brała clotrimazolum przez 3 dni nie oznacza, ze za krótko i cis jest nie tak. Zależy jaka była dawka i stężenie leku. Są tabletki clotrimazolum 100 mg 1 tab. i w opakowaniu jest ich 6 szt. ale jest tez clotrimazolum w dawce 500mg o ile się nie mylę i przy poważniejszych stanach infekcji lekarze czasami zapisują mocniejsza dawkę i bierze się wtedy 3 tabletki. Wiem bo tez mi tak ginekolog przepisywał i zapytałam go o to. Leczenie i tak trwa minimum tydzień bo jeszcze bierzesz probiotyk np lactovaginal na odbudowę flory bakteryjnej w pochwie.