Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukającapomocy

Czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

Gość szukającapomocy

Mam 16 lat. 13 grudnia zrobiłam to z chłopakiem pierwszy raz, ale on tylko włożył go (bez prezerwatywy) i wyciągnął bo chciał tylko aby mnie juz to nie bolało. Trwało to może z 10 s. Następny raz był 16 grudnia, również krótki (prawie tak samo jak za pierwszym razem). Prawdopodobnie były to już dni niepłodne. 24 grudnia miałam dostać okres, a go nie ma. Strasznie się stresuję. Czy mogę być w ciąży? Proszę pomóżcie mi :( Zrobiłam wczoraj test, wyszło, że nie jestem. Dziś kolejny ale pokazuje że albo jest nieważny lub jestem w ciąży bo kreski są takie że trzeba się bardzo dobrze przypatrzyć żeby je zobaczyć. Co teraz?

odczekaj pare dni i jak nie dostaniesz okresu to zrób test jeszcze raz ale z pierwszego porannego moczu, na początku ciąży poziom hormonu hcg może być jeszcze niski i test go nie wykrywa albo właśnie kreska jest bardzo blada, potem zaleznie od wyniku: jeśli bedzie ewidentnie negatwyny - czekaj spokojnie na okres lub idź do ginekologa chociaż w twoim wieku nieregularne miesiączki nie są niczym niezwykłym, jeśli zaś będzie pozytywny lub nie będziesz pewna bo kreska będzie bardzo blada - idź do ginekologa potwierdzić ciążę badaniem z krwi

Gość ruchacz pospility
a nie słyszeliście o kondonach?

Spóźniać się może bo ciągle podświadomie o tym myślisz. Jeżeli jesteś młoda to może Ci się spóźniać i to nic dziwnego. Na przyszłość pomyśl jednak o tym by sie wybrać do gina i zafundować sobie jakąś metodę anty. Po co się stresować? :)

Gość ShirleyV
Rzeczywiście, można wpaść w ,,psychozę" i wyobrażać sobie tylko czarne scenariusze. Po pierwsze, okres nie jest punktualny jak codzienna emisja ,,Mody na sukces". Czasami, spóźnia się przez stres (spowodowany m.in. myśleniem o nim), czasami to przez aurę, pogodę, zmianę klimatu etc. Po tym co napisałaś, wnioskuję, że bez zabezpieczenia chłopak był w Tobie tylko przez chwilę. Musiałabyś mieć absolutnego pecha, żeby wyszła z tego ciąża ( w którą notabene nie jest AŻ tak łatwo zajść) co nie zmienia faktu, że żyjemy w XXI wieku i zabezpieczenie przy stosunku jest raczej powszechnie znane, a jego środki ogólnodostępne i warto dla spokoju swojego i partnera - z nich po prostu korzystać. Jeśli nie zaznasz spokoju, to zrób sobie badanie krwi - powinno bezbłędnie określić Twój stan. Pozdrawiam.